Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 8
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Recenze (201)

jfaba 

všechny recenze uživatele

Doufám, že nebude druhá série! Proč? Protože to už stačí! A co jiného vymyslí? Budou se v tom patlat a patlat a patlat... Prvních pět dílů jsem nevěděl, zdali se mám dívat dál nebo ne. Byl jsem jak v pohádce O koloběžce první. Oblečená-neoblečená, učesaná-neučesaná... Líbí se mi to, nelíbí se mi to? Každý díl mě odrazoval v pokračování se na to dívat, ale zároveň jsem byl trochu zvědav, co z toho ten novodobý "Hitchcock" udělá. Až po šestém dílů jsem tomu "propadl". Dobré ***. Hezké sci-fi. Hezký trochu horůrek. Hezký konec. Moc hezký lidi (ironie). A rád si přečtu knihu. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Sice zábavné, ale zoufale nelogické. Postavy napůl nesympatické a mnohdy protivné. Celé je to tak na půl cesty. No a konec ten je vrcholem pitomosti, opravdu by mne zajímalo jak.... ()

Dolores Haze 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který správně graduje tak, jak by každý mysteriózní seriál měl... Nejsou tam skoro vůbec hluchá místa, tvůrci udělali dobře, že nastavili rozsah jen na 10 dílů. Trochu mě děsí, že zápletka seriálu mi připadá do budoucna dost pravděpodobná... Lidé by se měli občas nad svým drancováním zamyslet. Doufám, že se přeloží do češtiny i ostatní Crouchovy knihy Wayward a The Last Town. Pro ty, kteří Městečko Pines ještě neviděli, doporučuji si nejdřív přečíst knihu. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Prvni série ušla na průměr, možná trochu víc,ale budu se držet při zemi, nechci být zklamanej z pokračování jakože se i to stalo uz mnohokrát, nicmene jeden z mála seriálu kterej mě nadchnul, já moc seriálovej nejsem. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi opravdu ale hodně líbilo,víc takových kousků!!! 2.série už není tak dobrá,směřuje trošku jiným směrem,stále však slušná záležitost! ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Do patého dílu naprosto perfektní seriál, který měl naběhnuto k zjednodušenému Lynchovi. Byl jsem vážně okouzlen a moc mě to bavilo. Bohužel se pak odhalila pravda. Ta je tak shitozně obyčejná, že se mi chtělo brečet. Asi jsem čekal něco jiného, ale do pátého dílu to mělo vše, co bych od takového seriálu chtěl. Tajemno, izolace a sympatie k hlavnímu hrdinovi, fajn soundtrack a atmosféra. Mrzí mě, že se ze seriálu stal klasický "trash", kterého je spousta. Asi jsem ale čekal něco jiného. Škoda ()

mivr 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som začal sledovať tak, že som si o ňom vôbec nič neprečítal, len mi stačilo že je scifi a mysteriózny a že má slušné hodnotenie. Do 5 epizódy som nechápal ničomu čo sa tam vlastne deje, až ma to potom prišlo riadne vysvetlenie na okolnosti, čo sa to tam prvý 5 epizód vlastne deje a bude nezmeniteľne diať. Skvelý seriál ktorý má v sebe presne to, čo chcem. Už sa chystám na 2 sériu. ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Prvá séria si objektívne zaslúži hodnotenie, ktoré seriál má (v čase písania tohto komentára 1462 hodnotení, 76%), druhá séria sa zvrhla na neomarxistickú propagandistickú stoku, ktorá zo seriálu urobila totálny odpad. Ruky preč. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Príliš skratkovité a s toľkými logickými dierami že mi to pripadalo ako young adult krimiakčák ktorý ktosi v polovici prepol na postapo sci-fi. A miestami to bola divadelná hra so super kulisami. Faktom je že tajomná krimi sa po 4 dieloch zmenila na krívajúcu dystopiu. Postavy boli ploché a trestuhodne sa premrhal čas na to aby sa divák s nimi zžil. Pritom námet bol fajn... Škoda ho, k druhej sérii má určite nedostane - 68% ()

rodier 

všechny recenze uživatele

Slusnej nater. Mestecko Twin Peaks 21. stoleti. To hlavni se ale zacne dit az nakonci 3. dilu.. a pokud si prectete knizku, zjistite, ze je to cely totalne ale TOTALNE na palici jeste vic nez mestecko Twin Peaks a nemuzu se dockat jak se to cely vyvrbi.. ()

Soth 

všechny recenze uživatele

10 dilu, ukonceno. Jsem postapo pozitivni a do 5. dilu (ten obzvlast) jsem si to uzival. Potom prudce sestupna tendence a posledni 3 minuty finale byly trapny peklo. Celej serial je jako tvorba jeho rezisera - umi zazarit (film Vyvoleny), ale taky umi jeste vyrazneji propadnout do uplnyho bahna (film Stalo se). Nicmene serial mne navnadil na knihu (u nas vysla 2013 jako "Mestecko Pines") :) Rozhodne zajimavost na jedno podivani, ale stejne jako trebas u "Dig" - nikdy si to znova nepustim :) ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Neuveritelné. Proste neuveritelné. Sračkár M. Night Shyamalan stvoril seriálový (skoro skvost) Od prvého dielu to má taký nádych tajomnosti, aký som u seriálu už dávno nevidel. Síce rozuzlenie som nečakal tak skoro, ale aj po tom má čo seriál ponúknuť. Síce je to uzavretá séria, ale po dopozeraní posledného dielu ma mrzí že nieje aspoň druhá séria. Matt Dillon v životnej úlohe !!! ()

luk4ss 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé to bolo do polky série, keď sa dalo špekulovať o viacerých možných teóriách. Potom ako vysvetlia, aká je pravda a o čo tam skutočne ide, seriál zovšednie a človek si začne všímať rôzne nezrovnalosti. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

První půlka tajemná, mysteriózní podívaná, druhá pak spíše psychologické drama a sociologický průzkum, přičemž mi přišlo, že větším zlem než samotní mutanti je na pánaboha si hrající David Pilcher (takový méně sympatický Radar). Logiku to sice občas nedávalo, ale příběh byl zábavný, děj odsýpal a námět byl zajímavý. Nesympatická mi byla pouze jediná postava - Ethanův syn Ben. Naopak zajímavé mi přišly postavy spasitelovy sestry Pam a učitelky Megan. Jen jsem nepochopil dějový skok po probuzení Bena (otázka: proč jeho hibernaci nezabránily Kate s Pam?), ale to je můj problém. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Mám za-sebou 4 díly a to doslovně, jsem napnutá struna, škoda, že musím jít spát./ Dala jsem ten seriál za dva dny (asi 10 dílů po 40 min.). Tak to bylo napínavé. Znám ještě lepší seriály, ale v tomto žánru je tato záležitost nej. Chápu, že někteří z vás nedají odhalení o co tu GO. Ale já už s tím do toho šla. Opravdu milé překvapení pro milovníky záhad. Možná mi závěr seriálu trochu nesedl./A máme tu 2. serii, která navazuje na předchozí, bude mít takovou sílu jako první, když už známe tajemství tohoto městečka?(22.8.16). Pokud zalistujete zde v galerii na poslední listy, najdete nějaká fota z 2. série. POZOR Spoilery! Postavy, které byly zajímavé jsou pryč, mrtvé. Pokud jsou zmražení, tak je zase zabijí. Potom nám tu zbude mladiství vůdce "Hitl.r". Který se chová jako inbecil a občas i pláče. Zavání to "Tínejž-šitem." Je fajn, že se zpětně dozvídáme vše o městečku, vznik nebo všechny autory vzniku WP atd. Jinak je to velmi slabé oproti první serii. Zakončení 2. série celkem nuda( A koukám, že patřím mezi "hrdiny," co to dokoukali). Stále tu máme možné 3. pokračování díky konci. Otázka je-bude to ještě koukatelné? Díky poslední natočené (2.) serii musím snížit hodnocení.(29.8.2016-1473/37fans,76%) Tedy 1.S=4star, 2.Série=2hvězdy. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se probudíte v neznámém městě, dostanete zdarma dům, práci i milé sousedy, tedy milé jen do té doby, než se odmítnete podvolit přísným pravidlům tamní komunity. Idilické místo s jedinou chybou, není z něj úniku... Po skvělém začátku to vypadalo, že seriál trochu ztrácí dech, ve skutečnosti si spíš šetřil síly na závěrečný finiš, který byl doufám skvělou pozvánkou ke sledování druhé řady! ()

Wolftalon 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT!!!To jsem se takhle po ránu probudil a světě div se, po dvorku se mi procházela zmutovaná stará. Tak jsem si řekl, že lidstvo je pěkně v hajzlu a je mojí svatou povinností ho spasit. V naprosté tajnosti se mi povedlo vynaleznout převratnou kryogenickou technologii a pak přišla ta těžší část - vybrat hrstku vyvolených, kteří budou vzorkem lidské rasy. Nakonec jsem se rozhodl, že nepotřebuju světovou vědeckou, politickou či obchodní elitu a další zazobance. Jen ať se těma prachama udávěj! Nene, vezmu raději hodnou sousedku, co mi vybírala poštu, pohodového vrátného a další milé lidi. I když v budoucnosti asi s technologickým vývojem moc nepohnou, aspoň bude nová společnost bez kapitalistickejch parchantů a další havěti, že? Všichni šli tedy na dva tisíce let k ledu, včetně mě. Postupně jsem po probuzení všechny naházel do creepy městečka a myslel jsem, že to bude v cajku. Mezitím se namnožili ti zmutovaní zombíci (že jim budu řikat jinak nezmění fakt, že to prostě jsou zombíci) a co hůř, namnožili se i dost samolibí haranti. Jakoby už v 21. století netrpělo dost děcek komplexem vícecennosti, nějaká kráva jim to ve škole ještě přiživovala! Zjistil jsem že situace je vážně beznadějná, jelikož jejich debilní kecy dosáhli takové úrovně, že mi začali rozkazovat. Fuj! Prej jsou budoucnost nebo co... Pěkně beznadějná budoucnost musím říct. Dospěl jsem k závěru, že matka příroda asi věděla, co dělá a tak jsem s pocitem zadostiučinění nukenul i tenhle zbytek populace. To že seriál se vydal smířlivější cestou nám doufám zajistí druhou sérii, která bude snad srovnatelně napínavá, zábavná a všeobecně výborná, jako ta první. Příběh má sice svoje chyby, chování některých postav také, ale i tak plyne bez problémů a dokáže pohltit. ()

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama