Reklama

Reklama

Městečko Pines - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 7 h 16 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(10)

Recenze (20)

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jsem nevěděl do čeho jdu, věděl jsem jen, že lidi to přirovnávají k jakémusi odvaru Twin Peaks. Nedoporučuji číst jakékoliv komentáře či další informace a začít se dívat hned na ostro (Plot Twist). Celkově seriál vnímám velice kladně, scénář je velice originální, je to parádně ovinuté tajemnou aurou alespoň ze začátku. Postavy jsou zde naprosto perfektní, postava Pam je zahraná tak odporně slizky, přesně tak jak to má být. Ethan Burke ztvárněný Matt Dillonem je naprosto famózní, zase další trefa do černého z hereckého obsazení. První epizody seriálu jsou pěkně psycho, kde se tajemství odkrývá z epizody na epizodu. Ohledně podobnosti s Twin Peaks: Alespoň pro mě jsou zde minimální. Ano, všichni žijou v jednom ,,americkém zapadákově" , ale právě to co je hlavní v Twin Peaks se zde vlastně vubec ani nevyskytne, však vy víte. Nutno ale zmínit, že toto není seriálu vůbec naškodu, seriál si jde svou vlastní cestou a daří se mu to skvěle. Člověk už pak velice rád přehlédne ty nedokonalosti green screenu či občas haprující grafiku. 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Presne toto očakávam od mysteriózneho sci-fi seriálu. Najskôr pokladanie rôznych otázok, na ktoré chceme dostať čo najrýchlejšie odpovede a následne aj tie odpovede dostávame. Dokonca skôr, ako by sme to čakali. Mne prvá séria poskytla všetko, čo som chcel o tejto látke vedieť a aj vzhľadom na ohlasy tej druhej som sa jej zatiaľ vzdal. Možno je to práve tým, že tvorcovia tak skoro vyložili karty na stôl, osobne som ale za to rád. Má to výbornú atmosféru, nepôsobí to lacno a človek má chuť si prečítať aj predlohu. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Chytlavá sbírka deseti epizod nastolující zajímavou premisu, která vás ihned vtáhne a budete s napětím sledovat odhalování zdejších záhad. Když dojde na zásadní, ústřední odhalení, přijde veliký šok a obrovská změna ve směřování a povaze seriálu. Tento krok je velmi odvážný a ne každého potěší. Mě odvaha tvůrců a jejich nápady potěšily a s radostí jsem se nechal unášet příběhem vpřed až k uspokojivému konci, který by klidně spolehlivě mohl fungovat jako zakončení celého seriálu, což by vzhledem k ohlasům na druhou sérii bylo nejspíš dobře. ()

vojtaz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada je nicméně strašně sympatická, ten příběh je parádní a tempo to má od prvního dílu brutální, nejsou tam žádné vycpávky, žádné hluché chvíle. Neznám seriál, kterej by byl rozjetej na takovou rychlost. Jen události z prvních 3 epizod by ostatním seriálům stačily na celou řadu. Díky tomu tempu člověk odpustí i různé příběhové "berličky," dost nepravděpodobné náhody a občasné nelogické jednání postav - je to prostě v zájmu toho tempa a nebýt náhod typu že Vám dítě v obchodě z ničeho nic řekne, kam byste tak nějak měl jít, by se to prostě vleklo. /ZAČÍNAJÍ SPOILERY/ Celá řada je rozdělená v polovině - první je mysteriozní, druhá je sci-fi respektive postapo (i když Vás to stále nutí přemýšlet, jestli je to skutečně tak, protože některé dějové zvraty seriálu jsou dost neočekávané a brilantní). Na své si příjdou fanoušci obou žánrů. Co ale odpustit bohužel nelze, a je to největší zásluha toho, že nemůžu dát 5*, je prostě lacinější zpracování. Tohohle kdyby se ujal Netflix, nebo nějaký jiný gigant, to by bylo! Městečko Pines prostě působí v konkurenci jiných nových seriálů levně. Stejně tak i nacastované by to mohlo být lépe, herecké výkony nejsou přesvědčivé, Matt Dillon vypadá jak český "dvojník" Jima Carreyho, představitel jeho syna je naprosto příšerný, ale alespoň na jeho manželku (Shannyn Sossamon) je krásný pohled (a jednou z mnoha záhad Městečkoa Pines tak může být i to, kde ji takový nekňuba vzal :- )). A další věc jsou detaily a logické facky... bohužel. Celou dobu například čekám na vysvětlení, jak se mohl doktor v reálném (starém) věku sejít s Eatnovým nadřízeným ještě v USA... To prostě nedává smysl. A je toho víc. Proto se na Pines musí člověk koukat jako na celek, znovu opakuji, ten příběh je skvělý, a prostě tu a tam mávnout rukou nad některými detaily (zejména v poslední epizodě, ač úplně poslední dějový zvrat mě jako nepřítele happyendů potěšil). Škoda, mohl to být jeden z nejlepších seriálů. Ale i tak je výborný! 84% ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY Seriál se dělí na dvě poloviny, přičemž ta první mi přišla zajímavější a napínavější. Zatímco prvních pět dílů se nese v duchu jakési tajemné konspirace, od 6. dílu se to zvrtne v postapo s několika logickými dírami (mankote, proč hned dva tisíce let do budoucna?, co ty kryokomory napájelo - dokáže někdo dnes vůbec vyrobit stabilní zdroj elektřiny na dva tisíce let? A co ti mutanti ty dva tisíce let žrali?), kde se příběh soustředí spíše na psychologii davu, a posléze i jedince posedlého mocí, který neváhá městečko „smazat“, když má pocit, že se mu pokus nevydařil. Z tohoto úhlu pohledu, jako psychologická studie chování lidí, hledání frakcí, hledání nepřítele tam, kde bychom měli spolupracovat, dodržování pravidel za cenu neustálého šmírování a vražd, to jsou velmi zajímavé otázky. Poněkud mi vadil konec - přece jen jsem celou dobu čekal vysvětlení některých nelogičností (Třeba setkání doktora s Ethanovým nadřízeným před dvěma tisíci lety - cestovalo se v čase, nebo ne?Jak to, že v tom jela americká tajná služba, když doktor tvrdil, že to postavil tajně a na vlastní triko? Jak to, že se v městečku nestárne?!!! Odkud brali zásoby? Jídlo? Pití? Když tam nikdo nefarmaří?!!!) a těchto vysvětlení se mi nedostalo, navíc se nějak rychle a bez vysvětlení přeskočilo, co se stalo s Ethanovou manželkou a doktorovou sestrou. ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama