Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 9
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Recenze (74)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

CW tentokrát znásilňuje historii. To vezmete hezký mladý tvářičky, navléknete je do kostýmů, necháte je pobíhat po francouzském královském dvoře a pustíte jim k tomu moderní hudbu. Na pozadí historických událostí a života mladičké skotské královny Marie Stuartovny, která se má provdat za francouzského prince Francise, ale tahle omladina řeší víceméně totéž, co v jiných teen seriálech od CW, tedy "vztahy". I když samozřejmě dojde i na intriky a něco vzdáleně připomínající politiku. Mary vypadá ještě jako docela normální milá holka, ale ta její parta komorných-dilinek je na odstřel. A pak se divme, že ta dnešní mládež má úplně mizerný vkus (o vzdělání ani nemluvě), když jim cpou do hlavy takový líbivý tuposti. Kde tohle skončí? Pilot - 20% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Děvčata (zejména ta z vás, jimž je stále sladkých -náct), já vám to upřímně přeju a tak trochu vlastně i závidím. The CW na vás očividně bezostyšně myslí, a chce pro vás jen to nejlepší - to je pěkné. V překladu to znamená spoustu romantiky, lásky, pohledných hrdinů, nebeských šatů, a v tomto případě prostě i celý ohromný šatník plný těch nejrůžovějších střevíčků. Užijte si to (pánové čelem vzad, nechcete-li si přivodit mozkovou příhodu)! Vážně mě to mrzí, ale k S01E02 už se neodhodlám - nejsem kočka a mám jen jeden život. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 1/10 Výprava 8/10/// PLUS: krásné "historické" prostředí a kulisy, mladí a krásní herci, opět jiný pohled na historii MÍNUS: od drobností jako že služebné a dámy královny Marie nosí až přehnaně "bohaté" oděvy a chovají se jako puberťačky na maškarním (slušně řečeno), přes celkové vyznění celého "moderního zpracování" jako moderní mluva, netypické chování a vystupování postav až po rušivý element z řádu nejhoršího a tím je moderní hudba, například u úvodních titulků mi to nevadí, ty jsou povedené až působivé, ovšem při jakýkoliv jiných událostech v seriálu to působí nevhodně, nevkusně a sráží to celkový dojem z historického seriálu./// Shrnutí: Oblíbil jsem si (takže s oblibou je i vyhledávám) historické seriály. Království nebylo výjimkou. Bohužel však bude první seriál který odpískám. V tomto případě po prvních 5ti dílech. Kdo sleduje jaké seriály sleduji, tak ví že snesu kdeco a zkouknu opravdu cokoliv. V tomto případě snad poprvé mám pocit, že tento seriál je ztrátou mého času a co je nejhorší, nudím se u něj. Neříkám, že zápletky nebudou třebas později zajímavé, snad tvůrci něco poutavého vymyslí, ale zatím mě ani dějem neoslovili. A co na tom že cílovka jsou slečny ve věku 12 až 16 let? Takže pokračování odkládám na neurčito./// Celkem 43%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem v první sérii odhlédla od těch historických nepřesností a toho, jak byli všichni krásní, voňavý a čisťouncí, a když jsem odhlédla od toho, že se děj odehrával na Francouzském dvoře, kde nikdo nemluvil francouzsky, či alespoň s francouzským přízvukem, všechno to byli briti/amíci jak polena. Ovšem jak seriál postupoval, tak děj mi přišel pořád víc stupidní a zdálo se mi, že nedokáží vymyslet žádnou pořádnou zápletku, která by zaujala. Obzvlášť v druhé sérii se mi stávalo, že jsem obracela oči v sloup tak 5x během jednoho dílu. Třetí série to maličko vylepšila, ale i tak, spousta nesmyslů, nelogičností a strašně debilní chování valné většiny postav. Snad nejvíc mě z celého seriálu iritovalo, že když si někdo někoho vzal, tak pak remcali, že je to na furt a že spolu budou až do smrti a když je to pak přestalo bavit, tak se rozešli a najednou nebylo anulování vůbec žádný problém. No, nakonec 3*, ale možná ještě změním názor a snížím. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Při slovech „Skotsko“, „král“ a „vzpoura“ jsem zbystřila, očekávat však výpravné historické drama, které by vysílala každý všední den v podvečer Nova Cinema, to jsem asi musela mít hodně slabou chvilku.;-) „Reign“ je typická (vyzobaná) teenagerovská soap opera, kde jsou všichni namydlení, „krásní“ a „sexy“. A to chování jako na newyorské střední... Neverrrmorrre. ()

IQ Tiqe

všechny recenze uživatele

Po polovině 2. dílu: Až moc z toho čiší současné teenagerovské romance. Zasazení do 16. století je jen formální pozadí děje, doprovodná hudba by se hodila mnohem víc k nějakému současnému sladkobolnému slaďáku. Zkrátka nejsem cílová skupina (patnáctiletá holka). Když budu chtít intriky, historii a fantasy, pustím si Game of Thrones; tohle je moc roztahané a připomíná mi to telenovelu a nemíním s tím ztrácet čas. ()

Ratemus odpad!

všechny recenze uživatele

Je opravdu neuvěřitelné, co CW je schopná pustit do éteru za srágory, už jsem od nich viděl hodně kravin ale tohle bych zařadil na vrchol. Herci vybraní z úplného dna, dialogy na úrovni venezuelských telenovel, do toho moderní hudba, postavy se chovají jako malomocný idioti. Pro CW je vlastně úplně jedno, do kterého prostředí ty svoje vztahy použijí, prostě od čehokoliv od nich, můžeme čekat to samé, postavy opět jako z časopisu a hlavně řešení vztahů na prvním místě, prostě to, co od CW čekáte. CW przní historii jak se jen dá, i ta poslední čistička hoven na hradu je oblečená v luxusních šatech a je krásně namalovaná i kdyby měla dělat dvanáctky v kamenolomu. Opravdu pokud chcete intriky a propletený děj, pusťte si něco jiného, toto nudí, a nasere vás to, že jste zbytečně ztratili hodinu života. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Historii využívá "Království" kromě prznění ještě jako kulisu pro hloupý a nevalně natočený příběh, ve kterém porod trvá zhruba minutu a rodička se při něm zadýchá a zpotí méně než třeba při zumbě nebo spiningu (viz 10. epizoda) - a podobně "reálné" je tu i vše ostatní. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Moderná hudba, princezné si tam klebetia s dvornými dámami ako priblblé pubertiačky, ale štýlom reči z 21. storočia, a dejiny úplne pokrivené, takže historické tam ostali len kostýmy. Na popozeranie len kvôli záujmu o dobové seriály je to ok, ale fakty tu prednesené treba prísne overovať. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Milostnej mnohoúhelník mezi (tentokrát královskejma) teenagerama, bubáci a tajemnej les hned vedle sídla francouzskejch králů. Jo a Nostradamus. Are you fucking serious?! 20%. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Historie mě nikdy moc nebavila, takže na nějaké prznění dějin si stěžovat nemůžu. Chvíli mi ale trvalo, než jsem se smířila s tím né-moc-dobovým vzhledem, s moderní hudbou atd.. Ale! Má to fajn zvraty, obraty, převraty :-D Na herecké obsazení si nemůžu stěžovat, všechny dějové linky jsou zajímavé, skvěle to odsýpá a baví, plus... Bash. Bože, hormony řádí. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Historie upravena po vzoru komerce. A víte co, vůbec mi to nevadí. Chcete realitu, pusťte si Tudorovce, chcete krev, prosím, Hra o trůny ... chcete si odpočinout u Mladí a neklidní za dob Stuartovců? Here we go. Popravdě nehistoričnost kostýmů mi vůbec nevadí (až na bílé svatební šaty), ale opravdu mě udivuje rozdíl v českém a americkém hodnocení. CSFD 62% IMDB 7,7/10 ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Historická romance s novodobou hudbou pro mladší publikum. I na to, že šlo o 22 dílů, jsem se ale u seriálu nenudil a jsem zvědav, jak bude Marie Stuartovna vládnout dále. 80% [2. série BUDE] ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodnocení. Jediné, co mě nebavilo, tak byl ten milostný trojúhelnik, ale vyřešili ho docela rychle, a potom kvalita stoupá a stoupá. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Pokud jste alergičtí na znásilňování historie, tak můžete přeskočit o seriál dál. Tvůrcům jsou historické milníky i postavy vcelku ukradené, ale to nutně neznamená, že se jedná o špatný seriál, i když uznávám, že toto je jeden z těch kousků, o kterém se před přáteli nezmiňuji, a není to asi nic, co bych doporučil dále …. Zkrátka jeden z těch, o kterých se nemluví, ale o nichž se ví, že je všichni sledujeme … Guily Pleasure … 1. Série: 80%, 2. Série: 85%. Oblíbené postavy: Mary Queen of Scotland, Francis a Catherina Medici. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Je to fakt divné. Kostýmy krásné, ale naprosto anachronické, hudební doprovod super, ale k "historickému" seriálu se fakt nehodí, a se skutečnou historií to nemá vlastně vůbec nic společného... Kouká se na to fajn, ale uráží mě, že si tvůrci takhle bezostyšně hrají s dějinami. Vždyť by stačilo postavy přejmenovat a máte zcela originální příběh. ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Keby sa takto dievčatá chovali na dvore, tak im zotnú hlavy skôr než si stihnú vyzuť črievice... Mám z toho taký pocit, že američania si zase zobrazili do úst príliš veľké sústo a zadusili sa hneď na začiatku...Neverím ani jednému hereckému výkonu, herci sú škaredí a nesympatickí. Soundtrack je divne zvolený. Veľké sklamanie... ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

U Reign se můžete královsky bavit - ale pouze v případě, že si ho připustíte jako svoje guilty pleasure. Historie se bát nemusíte - tvůrci se o ni stejně moc nezajímají, ale spíše o románovou předlohu, která se soustřeďuje na romantické trable královny Marie Stuartovny a jejího ansáblu dvorních dam. Jde o šílený mix The Tudors s Gossip Girl, který má úchylku v krásných NE-dobových kostýmech a moderně znějící hudbě, která však nikdy nepřekročí tenkou linii mezi šmrncovní volbou a nehorázným kýčem. Reign se zpočátku může jevit jen jako další teen dramedy od stanice CW - jenže jsou tu britští herci, anglický venkov snažící se suplovat za Francii, poutavý mystický sub-plot, občas odvážné násilné i erotické scény (CW se překonává!), ale především spousta děje - co se stihne stát během jediné epizody, se většinou v jiném seriálu roztáhne do celé série. Opravdu se nestačíte divit - scénáristi se rozhodli netrápit diváky filozofujícími dialogy a vsadili na nepředvídatelnost děje. Takže nakonec nejde jen o romanci pro náctileté holčiny, ale o svižnou zábavu (u které nemusíte moc myslet), jenž může zaujmout i pánské diváky (v rámci GP). ()

Reklama

Reklama