Reklama

Reklama

Krvavé peníze

  • USA Good People (více)
Trailer

Mladý americký pár Tom a Anna Wrightovi (James Franco a Kate Hudson) se dostanou při opravě Annina rodinného domu v Londýně do obrovských dluhů. Zároveň zjistí, že nájemník, který bydlel pod nimi, zemřel a zanechal po sobě hotovost 200 000 liber. Stačí si jen peníze vzít a jejich problém je vyřešen. Jenomže netuší, že se brzy sami stanou terčem zloděje, který peníze původně ukradl. A náhle se dobrým lidem začínají dít špatné věci... (Magic Box)

(více)

Recenze (84)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CELÝ NÁŠ ŽIVOT JSME SE SNAŽILI BÝT DOBŘÍ, NE? A CO JSME ZA TO DOSTALI? NIC. MOŽNÁ, ŽE TY PENÍZE JSOU DAR. POMŮŽOU NÁM DOSTAT NÁŠ ŽIVOT ZPĚT…" /// Sympatický vobsazení v příběhu vo tašce plný prachů, která měla udělat lidi šťastnejma. Ovšem tam, kde byl doteď největším problémem exekutor, zřejmě frajeři, co krměj lidi kulečníkovýma koulema, můžou svejma netradičníma metodama… Díky dobrý stopáži vodpadaj kreténský průpovídky i řečičky. Pravda, vobčas to logicky zahapruje, ale závěrečná ½ hoďka je zajímavá. Nebo aspoň napínavá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsal Marcus Sakey, jsem nečetl. 2.) Miluju příběhy vo tom, že štěstí není vo penězích (to sem kurva onehdá viděl tak šťastnýho bezďáka…). 3.) Thx ta titule ,,Viny95501“ a ,,avod“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Taková akčnější jednohubka, má to tempo, neokecávky, prostě všichni vědí co chtějí natočit. Pro mně osobně ještě příjemný bonus v podobě Kate Hudson. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $905,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,078 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $28,021 //počet predaných kusov ?║ prvá polovica je dobre rozohraná, herci to ustoja ale potom sa prepne výhybka a v závere to úplne padá na nadmernej naivite v akčných sekvenciach, ktoré skôr pripomínajú takú haluznú obdobu pascí z filmu Sám doma, doslova to posrali /40%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Franco i Hudson zřejmě Oscara nedostanou, ale alespoň mě příjemně napínali i bavili po celý film. Příběhově to příliš nevyniká a nenabízí nic, co by jsme jinde neviděli, ale za poslední půl hodinový nervy drásající a slušně krvavý Home Invasion jim čtvrtou hvězdu musím přihodit. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Krimithillerů se točí čím dál víc, tak už jsem asi zhýčkaná a příliš vybíravá, Rozhodně neupírám Good People napětí a hustou atmosféru, ale momentem, který se týkal tága jsem se obávala, že to sklouzne do podobné linie jako u Tísňové linky. Stalo se. Faktem ale zůstává, že jak u ní, tak ani tady jsem se přes ty všechny neuvěřitelné momenty vůbec nenudila a Tom a Anna byla sympatická dvojka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejde o to, co mi zcizili. Jde mi především o čest. Takže teď budu pálit města a ničit úrodu." Kdykoli najdu volně ležet hromadu peněz, tak si ji rafinovaně nevšimnu a prchám, protože vím, že někomu patří a přijde si pro ně. Jenže vždycky se najde pitomec, který je sebere a myslí si, že mu to projde. A jakkoli jsou mi Tom a Anna sympatičtí, tak jsem jim nedokázal fandit. Vždyť i oni tuhle ohranou zápletku museli ve filmech mnohokrát vidět, tak proč to udělali? Proč to někdo natočil? A proč jsem se na to koukal? Tak to poslední vím. Protože jsem doufal, že prvoligová sestava by do toho nešla, kdyby snímek v sobě neměl něco originálního. Bohužel jsem se mýlil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověku, který jezdí po Londýně felicií pick-up, nelze těch 220 tisíc liber nepřát.. Nikterak objevný thriller s poněkud prostoduchým scénářem, zanedbatelnou porcí napětí a násilným Home Alone finišem, který nepatrně vylepší reputaci a přinese i poznání, že londýnští gangsteři tvrdosti Harryho a Marva rozhodně nedosahují.. James Franco nepředvedl nic, Kate Hudson aspoň ukázala zadek.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Trošku zaspoilerujem, aj keď nezvyknem, ale inak by nevynikla pointa môjho úsudku o filme. S troškou irónie je hlavná línia príbehu opísaná asi takto: mladý manželský pár je po uši v sračkách s dlhmi, bankové účty sú plné pavučín a prievan v peňaženke je po problémoch s otehotnením druhou najčastejšou témou domácnosti. Ničím zvláštne zoznámenie s postavami začne naberať na nudnej rutine ešte viac, pretože v ten moment sa otvoria nebesia a pán domu nájde v prízemnom byte nielen mŕtveho podnájomníka, ale aj balík šušťavých bankoviek, ktoré majú tendenciu zatemniť myseľ. Totiž aj po zistení, že po prachoch pátrajú šéfovia dvoch znepriatelených zločineckých bánd, len mávnu rukou, že oni to nejako ustoja a rozhodnú sa šušťáky si nechať. Po zdanlivo kvalitných bezpečnostných opatreniach (ukrytie peňazí v tom istom dome a vyplatení pár dlhov v hotovosti) sa znenazdajky všetko začne rúcať, ale nebojácni manželia vždy niečo vymyslia alebo sa v poslednú chvíľu zjaví spasiteľ, ktorý ich z toho vylíže. No a nakoniec nielenže sa títo dvaja huncúti zo všetkého dostanú a dokážu vydrbať s oboma bossmi a všetkými zloduchmi, počas toho všetkého vyčínania dokáže Tom Annu zbuchnúť, takže všetko je to totálny hollywood, len je zabalený do atmosfericky ponurého londýnskeho hábu. Ale vlastne ono by bolo asi nefér toto všetko brať ako výčitku, pretože aj napriek tomu, že to znie celé pomerne smiešne, tak prácu s rutinou a klišé zvládol režisér celkom fajn, ku koncu je dokonca celkom dobre vygradované napätie a na hercov sa takisto dalo pozerať. 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mám rád. Nekomplikované, s příjemnými herci, zajímavou atmosférou. Pokud se tedy nepokazí a béčkový scénář (jako je tento) nezačne kopat za ještě nižší ligu. Nakonec se tak nestane, takže tu máme půl druhou hodinku odlehčeného napětí, kterak manželský pár k tašce plné špinavých peněz přišel. Přestaňme snít, co prvního bychom si potají koupili, aby po nás poldové nešlapali a uvědomme si, že exekutor je sakra malým problémem oproti chlápkům, kteří nemají zábrany mávat s nabitou pistolí před batoletem. Abych řekl pravdu, ani moc nevím, jak to tenhle páreček v závěrečné dvacetiminutovce á la MacGyver zamýšlel, zkoušeli to na náhodu a samozřejmě v objetí odkulhali. Dějové zvraty jsou poměrně úsměvné, přeměna páru na odvážné hrdiny jakbysmet. Kate Hudson zraje jako víno, James Franco jezdí ve škodováckém Pick-Upu a tváří se odhodlaně, záporáci k smíchu nejsou. Takže vlastně docela slušné!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zo scenára sa dalo s kľudom vypustiť hneď niekoľko nie úplne potrebných aspektov. Oveľa lepší bol film, keď boli na scéne James Franco s Kate Hudson. Aj keď mne na druh takého filmu prišli až celkom príliš hviezdni, s nimi film nabral spád udalostí, čo bolo podporené kvalitnou réžiou. Tento snímok je ukážkou dobrého filmového rozprávania, ktoré dokazuje, že aj bez prílišnej akcie to tiež ide a že aj takýto smer vie zanechať dobrý filmový zážitok. Jedny prachy a niekoľko záujemcov. Tak v prvom polčase, to sa nič moc nedeje a chýba napätie a viac zvratov, druhá polovica je lepšia a akcia v starom dome je solídna, tiež slušná hudba a námet možno oceniť. V druhej polovici začne dej naberať na obrátkach, nebude núdza o napínavé a drastické scény. Inak celkovo ľahký nadpriemer. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tuctový thriller s celkem uvěřitelnou zápletkou. Co dělat když se na vás valí splátky, banka vám chce sebrat barák a vy najdete u svého náhodně objeveného mrtvého podnájemníka prachy? Co prachy, tašku prachů, která všechny vaše problémy šmahem vyřeší... Dát ji policajtům? Nebo počkat a začít peníze pomalu ,,rozpouštět''? Jenže každej poklad má svého strážce a tak ta pohádka co pěkně začala může nepěkně skončit. Bohužel na to jak to bylo celou dobu předvídatelné to tvůrci krapet překombinovali a ten konec byl vážně úlet. Takže děkuji, znovu ne. Dávám za dva hřebíky desítky do hřebíkovačky. * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Atmosféra 7/10 Kamera 6/10/// PLUS: slušně obsazené, herci hrají civilně, hutná atmosféra MÍNUS: v závěru velké množství náhody/// Shrnutí: Tento typ filmů nemám rád. Nervy drásající děj, kdy se o hlavní hrdiny bojíte. Tentokrát to působí dost jako britské krimi/drama. Mám rád dobré konce, ale tentokrát postavám v závěru přálo štěstí nebo dobrá porce náhody. Hlavní hrdina je v jistých situacích dost sebevědomý./// Celkem 68%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller, který bojuje s vlastní průměrností, avšak režie progresivního dánského režiséra Henrika Rubena Genze, jej povyšuje na nadstandardní napínák. Zadlužený americký manželský pár v Londýně, nález špinavých peněz z drogových kšeftů po mrtvém podnájemníkovi doprovázený chvilkovým pocitem štěstí a úlevy, že bude na dluhy a Tom s Annou tak nepřijdou o svůj zděděný dům v rekonstrukci, přičemž jejich vyhlídky na lepší buducnost jim kazí jen vyšetřující detektiv, který jim s buldočí zarputilostí dýchá na záda a také dva znepřátelené gangy drogových dealerů, které chtějí zpět to, co jim patří. Řeklo by se, že na výchozí situaci a dějové zápletce není nic moc objevného a spíše to zavání obehraností. Prozradil jsem však jen to, co přijde v první polovině filmu. Ve druhé polovině začne děj nabírat na obrátkách, nebude nouze o napínavé a drastické scény, režisér si šikovně pohraje s předvídatelností, což vyvrcholí finálním střetem v domě. Peněz se totitiž nikdo nebude chtít vzdát dobrovolnou cestou. Film produkčně zaštítil vedle známé produkční dvojice Lerner/Katz, také herec Tobey Maguire. Neznám knižní předlohu, podle níž sepsal ne úplně nezajímavý scénárista Kelly Masterson svůj scénář, ale nutno dodat, že tentokrát to byl průměr se vším všudy. Ze scénáře se dalo s klidem vypustit hned několik ne úplně potřebných aspektů. Na co byla ve filmu Anna Friel hrající s blížící se čtyřicítkou maminku mimina. Rovněž detektiv, ovšem ve skvělém podání Toma Wilkinsona, zaváněl klišodností na sto honů. Motiv jeho mrtvé dcery, jež má na svědomí jeden z gangů, je opravdu obehranost nejvyššího kalibru a nebýt Wilkinsonova citu pro velmi dobré herectví a uchopení postavy, tak by to byl až rušivý element v příběhu. Mnohem lepší byl film, když byli na scéně James Franco s Kate Hudson. I když mně na druh takového filmu přišli až celkem příliš hvězdní, s nimi film nabral spád událostí, což bylo podpořeno kvalitní režií Dána s ostrými lokty. Především jeho zásuhou s připočtením účasti vynikajících herců se jedná v prvé řadě o napínavý thriller ve kvalitním režijním provedení, kterým by v budoucnu mohl prorazit i v zámoří. Prostředí londýnského předměstí bylo docela obstojně využito, stejně tak i nehotový dům, ve kterém si v závěrečném střetu dali dostaveníčko všichni zúčastnění za doprovodu nastřelovacích hřebíků proražejících podrážky obuvi nebo vzduchem svištících kulek. Divák mající v oblibě stokrát viděné si to dá i po sto prvé. Mé hodnocení: 80% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa točia thrillere na jedno kopyto, ale tento ma vtiahol svojou atmosférou ihned' do deja od samého začiatku + miesto, do ktorého je samotný dej zasadený- v Londýne, takže to tomuto filmu pridáva u mňa na hodotení. No a v závere som pomaly ani nedýchal a gule som mal stiahnuté niekde u krku. A kôli tomu, ako to rýchlo zletelo, som dokonca uvažoval i nad piatimi hviezdičkami. A nielen kôli tomu... Fakt, že postavy mi svojim chovaním nepili krv, bol tiež veľkým bonusom. Výborná odpočinková jednohubka. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

James Franco v poslednej dobe dával také idiotské fotky na svoj instagram, že som o ňom začala pochybovať. Ale nie. Dobrým hercom ostal. Naozaj pozerateľná vec, na konci riadny napinák a výborný hudobný podmaz, ktorý neviem nikde nájsť. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Takový jednoduchý thriller se všedním příběhem. To však nemyslím nijak kriticky, já jsem se nenudil. Film táhne hlavně James Franco a Kate Hudson, na které se dobře dívá, plus je doplňují další známé herecké tváře. Příjemně mě překvapilo, jak si ke konci Tom udělal ze svého rozstavěného baráku pevnost jako ze Sám doma. :-) Suma sumárum film mě zabavil, koukalo se na to dobře, nenudilo to a tak sázím 4*. ()

Reklama

Reklama