Reklama

Reklama

Osmý smysl - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 10 h 51 min (Minutáž: 46–67 min)

Kamera:

John Toll

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Matt Stokoe, Aml Ameen (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Recenze (14)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se seriálem jsem měl ze začátku problém a po prvních dvou epizodách jsem ho chtěl vypnout. Těžkotonážně vyprávěný navíc neustále se zaměřující na vztah dvou lesbiček, nezajímavého zloděje, homosexuálního herce a dalších nezajímavých minipříběhů a postav. Vydržel jsem a od třetího dílu se konečně začalo něco vyvíjet a příběh začal dávat z dramaturgického hlediska nějaký smysl, přestože bylo spoustu nezodpovězených otázek. Není to žádná pecka ale rozhodně velice poutavý seriál, kde je velice pěkně vymyšlené vzájemné propojování postav a jejich příběhů. Bohužel přestože jsem si k několika postavám našel vztah a fandil jim, stejně tak jsem si užil celou řadu působivých scén (píseň Whats up) pořád mi tam něco chybělo a vždy, když to vypadalo, že se příběh konečně začne pořádně rozjíždět (akce zde moc není a ve většině případů je silně televizní), opět zpomalil a začal se zabývat pro mě nezajímavými vztahy. Jsem na vážkách ale druhou sérii zkusím a uvidím, jestli poté nezměním názor na seriál jako celek. Prozatím to je originální, slušně natočené ale trochu prázdné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wachowski prišli s možno nie úplne naoriginálnejším nápadom, ale stále dostatočne zaujímavým na to, aby si našlo svoje početné a zároveň náročné publikum. Niektoré veci v tomto fikčnom svete po prvej sérii stále nechápem, ale na druhú stranu absolútne porozumenie fyzikálnym zákonom bytia senzibilov v našom svete nie je takmer vôbec potrebné a asi sa podrobnejšieho vysvetlenia ani nedočkáme. Pre niekoho možno ide o "slniečkársku" agendu a seriál zruší po prvom dieli, mne sa naopak akási ústredná myšlienka "we are one" pozdáva a nemyslím, že by bola vtĺkaná divákovi do hlavy veľkým kladivom. Ide zrejme o veľmi osobný projekt a je na obrazovke vidieť, že jednotlivé diely nakrúcali renomovaní filmoví režiséri. Na druhú sériu sa veľmi teším. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle jednoduše nemůže být pseudointelektuální projekt a podobně jako u Atlasu mraků v tom vidím přesah. Seriál sice má pomalejší a chaotičtější rozjezd, ale za zhlédnutí stojí minimálně každá čtvrtá epizoda, protože přináší něco ojedinělého a posunuje seriálovou tvorbu dál. Samotnou kapitolou jsou propracované postavy. Každá má dostatek prostoru i využití, abyste ji mohli poznat a chápat ji, i když vám každá nemusí přirůst k srdci. A rozhodně jen tak nezapomenu na úvodní koláž. (Netflix) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po debilnom Jupiter Ascending prichádzajú Wachowski v plnej zbroji. Straczynski rehabilitoval už Spider-mana a preto sa od neho nedalo čakať nič iné, len nabúchaný príbeh. Po Atlase Mrakov, ktorí tvorcom značne ulahodil, prichádza seriál v podobnom duchu. Ale omnoho osobitejší. Hlavne Lana sa tu očividne vysporiadala s množstvom vecí. Výhodou seriálu sú výborne napísané a zahrané postavy. V tomto prípade sa nedá povedať ktorá je lepšia, alebo horšia. Každá zastupuje rovnocenné miesto v príbehovej štruktúre. Samostatné príbehy akokoľvek banálne fungujú rovnako dobre ako ústredná zápletka, ktorá všetko prepája. Jedná sa o scenáristicky a dramaturgicky veľmi premyslené a funkčné dielo. Nesie sa to v tej najlepšej tradícií súčasných seriálov a ja som len rád, že Netflix to vydal na jednu šupu. Prišlo by mi neznesiteľné čakať na ďalší diel týždeň. Doslova a do písmena som každý diel hltal a teším sa neuveriteľne na ďalšiu sériu. Možno nie pre každého, ale ten, kto sa úplne otvorí - uvidí ako precízne stierajú tvorcovia politické, genderové, rasové a náboženské hranice a vytvárajú jednotný morálny kódex o šťastí a vzájomnej pomoci. Teda niečo, čo tu ešte v takejto miere nebolo a preto tomu držím neuveriteľne palce. 1 séria - 100%. ()

Monisek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvni serii davam 80% Libi se mi to dost natolik, abych si chtela kazdou volnou chvilku pustit dalsi dil. Zapletka super, jen nektere postavy me bavi vic a nektere min. A co fakt nepochopim, je kdy se ze 4%naku stali 25%naci... Kdyby tam byl jeden gay, tak jeste ok, ale jeden gay A jedna presita lesba? No wtf? Tohle uz "sestry" Wachovske fakt prehnaly :-( ()

Galerie (300)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody zazní klavírní koncert č. 5 Es dur op. 73 „Císařský“ od Ludwiga van Beethovena v podání Alfreda Brendela, Bernarda Haitinka a Londýnské filharmonie. (Smth)

Reklama

Reklama