Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Recenze (261)

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"Čo znamená byť človek? Schopnosť uvažovať? Predstavivosť? Milovať alebo smútiť? Pokiaľ áno, tak sme viac ľudia, než kto kedy bude". Ja, moje ôsme ja a Wachovský - unikátne dielo, vybočujúce zo seriálovej tvorby na svetelné roky ďaleko, inšpirujúce sa Atlasom mrakov, ale prinášajúce vlastný príbeh, vlastné témy a vlastné posolstvo. Osem ľudí, osem miest, osem príbehov - jedna myseľ. Spoločne zdieľajú nie len svoje emócie - lásku, smútok, nenávisť, ale si aj navzájom radia a pomáhajú, bez ohľadu na vzdialenosť ktorá ich od seba delí. Seriál prinášajúci témy z najrôznejšieho prostredia spoločnosti, búrajúci všetky možné tabu - bez otvorenej mysle to radšej ani nezačnite pozerať. Vrcholom sú potom spoločne zdieľané scény ako tie akčné, tak aj tie civilné - ako spievanie piesne What's Up (z ktorej ide veľmi príjemný feeling), spomienky na ich pôrod či sexuálna scéna naprieč celým svetom. Aj keď spočiatku mi niektoré postavy liezli na nervy, postupom času, čím viac sa ich príbehy prehlbovali, som si vybudoval vzťah ku všetkým. Akási spoveď Lany Wachovskej je cítiť, hlavne skrz postavu Nomi (výborná Jamie Clayton). Vyzdvihnúť treba aj výbornú kameru a strih (zmeny scény sú tu tak plynulé, že to divák ani nevníma) a tiež výborný soundtrack - ktorý obratom skončil v mojej zbierke, čo bolo u seriálu snáď prvý krát. Záver: ostáva len veriť, že druhá (áno už potvrdená) séria si udrží vysokú laťku, a zas sa budeme môcť s našou osmičkou stretnúť niekde v clusteri. PS: aby som nezabudol, tiež sa dozvieme že Van Damme, s telom černocha a dušou malej kórejky rozhodne nepatrí do starého železa :-) ()

DudeLebowski 

všechny recenze uživatele

to čo som zatiaľ videl (asi polovica), bol príjemný žanrový mix so zaujimavou mystery pointou.bohužiaľ niekedy sa dej a prostredie menili príliš rýchlo na udržanie pozornosti. našťastie v ďalších častiach tempo ubudne a divák tak dostane priestor na prepojenie súvislosti. oceňujem nápad a postupné odhaľovanie tajomných schopností.... o dosť lepšie ako vyklopiť divákovi všetko za úvodných 5 minút prvého dielu ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se rozjíždí s každým dalším dílem a ke konci už to je neskutečná jízda. Začátek mi přišel trochu zdlouhavý, ale pro pochopení jednotlivých postav, co jsou zač, čeho jsou schopni, to bylo nezbytné. Moc se těším na další díly a doufám, že budou co nejdříve. Jediná snad výtka patří některým erotickým scénám, které už zacházeli až na okraj únosnosti. Ale dal jsem to.. jede se dál.. Dodatek: Po zhlédnutí poslední epizody druhé a zřejmě poslední série musím konstaktovat: NEJLEPŠÍ SERIÁL VŮBEC!!! Bezkonkurenčně! ()

Ikiskoll 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriáli ma zaujala hlavná dejová linka o prepojení postáv. No už po dvoch dieloch pochybujem, že to dopozerám, lebo tá homopropaganda je hrozná. ()

BR23 

všechny recenze uživatele

Tento seriál by bol umeleckým skvostom nebyť tej nepríjemnej mystičnosti (Miltonová hrozba, Angelica...) a toho že postavy svoje superschopnosti zobrali s veľkým prekvapením ale nič extra. Stotožnili sa s tým pomerne rýchlo, ba až neprirodzene rýchlo, povedal by som ved človek je prirodzene zvedaví, nenapadlo ich sa skôr stretnúť osobne? študovať a experimentovať so svojími schopnosťami poriadne? (asi homo sense sú iní viac chill) Sem tam niekto niekomu pomôže- čo vyzerá super, ale predstavte si žeby sa do toho obuli, a poriadne si otestovali svoje hranice... nebolo by to mega super? Na druhú stranu ani nemajú moc čas a možnosť kedže im furt hrozí Našepkávač a tým pádom veľa vecí ostane neurobených čo je podla mňa škoda bo seriál bravúrne funguje aj bez Našepkávača- práve tie časti bez jeho hrozby sa mi páčia omnoho viac než s ním (i ked on je tiež super, ale to čo hraje sa mi charakterovo nepáči, kvalitne je to však aby som mu nekrivdil na vysokej úrovni)- čo považujem za daľšie Akty X alebo Minority Report nič zvláštne čo by som už nevidel. To že ku začiatku je toho strašne veľa nezrozumiteľného ok, nieje to prvý krát a celkom to mám rád, takú tú záhadu, ale zase... nie s touto Miltonovou hrozbou- ktorá je vlastne z väčšej časti zodpovedná za veškeré nedorozumenia a nechápania diváka. .... Na začiatku som spomínal umelecký skvost preto pretože tie časti, mnohé časti- najmä v 2. sériii sú priam bravúrne. Normálne pôžitok "zmyslov", škoda že to kazí ta stále prítomná hrozba z vydierania, psychozombie a pod... ()

neojk 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, jak 1. serie může mít hodnocení 87%, druhá série má 91%, vanéční specíal 87%, ale celkové hodnocení má 82%? :D to je nějaká pičovina ne? ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Tak geniální a originální nápad na seriál už jsem dlouho neviděl a duo Wachowských vytvořili masterpiece. Autoři velmi dobře vykreslili open minded jedince ve 21. století, ale taky i ty omezence s rasistickými a homofóbními názory. Propojit 8 lidí z různých koutů světa v různých situacích pomocí pocitů, vcítění, vtělení je perfektní. Herecké obsazení mi je velmi sympatické. A zpracování celého seriálu a všech dějových linek mě prostě pohltilo. Do toho všeho autoři ví, jak vytvořit atmosféru pomocí hudby. 1. - 2. série: 90% ()

Evan7 

všechny recenze uživatele

Téma seriálu je vynikajúca, výborné akčné scény, prelínanie viacerých postáv a ich životov a prepojené myslenie. Len tie dialógy o ničom ma už neskutočne nudili. Stačilo by to na jednu sériu. A koniec mi prišiel až trošku moc ideálny. ()

Dunric 

všechny recenze uživatele

Óda na lidství, soucit a lásku. Skoro až neuvěřitelné, že něco takového vznikne po více něž 5000 letech soustavné akumulace počáteční sociopatické anomálie vědomí, v době kulminující globální kolektivní hypnózy… ()

KiR0 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že se mi tento seriál velmi líbil... Ano, občas jsem "skřípal zuby" nad některými pasážemi, které by, alespoň podle mne, nemusely být tak "naturalistické", ale s přibývajícími díly jsem to tak nějak začínal chápat a byl jsem ochoten dát tomuto seriálu 5*, dokud nepřišel závěr druhé série... Chápu, že autoři chtěli na závěr nějaký happy end, nějakou svatbu, ale toto? A proto dávám jen 4* ()

Pauele 

všechny recenze uživatele

Ako pri kazdom kontroverznom umeleckom pocine su taky co ho zatracuju a druhy co velebia. Niet vsak pochyb, ze sa jedna o serial vystupujuci z rady mnohych inych a rozhodne si ziada spravne sa s nim zladit. ()

Tafee 

všechny recenze uživatele

Klukoholkam wachowskym asi něco chybí a myslím, že to je zasunutí, jen nevím jestli zasunutí nebo zasunutí... Rozumějte, jestli potřebují zasunout, nebo potřebují být zaplněny. Páč to grupáčový porno, co se tam obcas objeví... No, uf... Jinak lehce nadstandardní netfuckovska produkce... ()

ticklepickle 

všechny recenze uživatele

Paráda. Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov. Takto vyzerá keď sa veci okolo LGBT atď., servírujú prirodzene, nenútene. Samozrejme toto nie je hlavná téma seriálu, ale vystupujú v ňom postavy s rôznymi orientáciami, len pre ujasnenie. A Sense8 túto ľudskú rôznorodosť tak naturálne zakomponoval do deja, že sa nad tým ani nejak extra nepozastavíte. Čiže to vôbec nevypáli ako nejaká forced agenda. Príbeh, dej, postavy, zápletka, všetko ide ako naolejovaná mašina. Jeden zo seriálov, kde si ozaj zamilujete každú postavu. To sa často nevidí. A jeden z mála seriálov kde by som si prial aby nikdy neskončil. Super !!! Určite jeden z klenotov Netflix-u. ()

Forrestovi 

všechny recenze uživatele

Láska vždy zvítězí! Happy end forever. Toť mé bezprostřední dojmy po shlédnutí titulků závěrečné epizody druhé série. Sestry Wachowski chtěly především podat poselství světu skrz dobře vymyšlený námět seriálu (existence jiného druhu než homo sapiens). Ono poselství bych shrnula následovně: na světě existuje mnoho rozdílných lidí, především co se sexuální orientace týče, a všichni bychom se měli vzájemně respektovat a nikdo by neměl být diskriminován. Nicméně poselství scénáristek jako takové bohužel často převyšovalo onu skvělou myšlenku Sensitives. Jako divák bych si přece měla po shlédnutí seriálu vybavit především jeho děj, o čem že to vlastně bylo a jak to skončilo, a ne soukromé poselství scénáristů. I když chápu, že umělci mluví k celému světu skrz své umělecké výtvory (film, hudba, knihy, obrazy), jen je škoda, že se sestry Wachowski nechaly svým poselstvím tolik pohltit, až často upozaďovaly hlavní dějovou linku. Ale! Laně (předpokládám především) se musí nechat jedno: z druhé série je hodně cítit, že to opravdu dělala pro fanoušky. A tím myslím pro všechny fanoušky. Každý si tam najde to své a toho svého/tu svou „pana/í sexy“. A já už konečně chápu, proč je Max Riemelt považován za jednoho z nejvíc sexy herců 😉  Celkově se mi seriál líbil, odtrhl mě od všední reality a bavil mě. Ale ani Max Riemelt mě nezamlžil mozek natolik, abych nevnímala ty spousty absurdit a „teď se to hodících scén, kdy se zázračně něco stane nebo se někdo objeví“, aby děj hladce pokračoval do svého happy endu. Proto a pro nadmíru vyzdvihované poselství max. 4*. ()

Reklama

Reklama