Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Recenze (261)

swamp 

všechny recenze uživatele

Co říct o seriálu sense8? Je to ohromný mix žánrů, který je pokroucen a částečně asi i svázán se světem bratrů, pardon sourozenců - přesněji řečeno sester Wachowských. Je to transgender-lesbian-gay-straight jízda se scénami více než odvážnými, celá zahalená do mysteriózního sci-fi hávu v dramatickém obalu. Vlastně ani nevím, proč se mi to tak líbilo - nejspíš ta ústřední osmice lidí měla něco do sebe a jejich netradiční vztah působil až překvapivě příjemně kamarádsky. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Kam sa na toto hrabe to, čo som od súrodencov zatiaľ videla. Už samotné príbehy všetkých zúčastnených sú zaujímavé a výborne stvárnené neopozeranými hereckými tvárami. Miestami je to chaotické a veľmi farebné. Nápad originálny, strhujúca atmosféra a hudba to všetko výborne doplnila. Tie skvelé reálie tomu dodávajú šmrnc a cestujete vlastne po celom svete. Ale prím tu určite hrajú tie prepojenia jednotlivých príbehov, ktoré neviete kedy prídu, ako sa budú vyvíjať, kde posunú danú osobu a ako skončia. Mňa to úplne pohltilo. Skvelé. Druhá séria nezaostáva za prvou, drží si rovnakú úroveň a sympatická osmička vás zabaví rovnako dobre ako v prvej. Muzika zase skvelá. Najväčší obľúbenci jednoznačne Wolfgang Bogdanow a Sun Bak. Zbohom! ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobľubujem seriály, ktoré nemajú jasne daný príbeh. Preto ma nezaujali HRDINOVIA a 4400 som tiež pomerne rýchlo prestal pozerať. Ale Sense8 je podobný prípad ako LOST. Perfektne natočené, výborne obsadené a jednotlivé osudy dobre vygradované. Wachowské sa konečne slobodne vybláznili pri erotike a diskotékach, a tu to pôsobí podstatne vhodnejšie, než v treťom MATRIXE. Takže minimálne po prvej sezóne nevadí, že príbehovo sa to až tak veľmi nehýbe... Ale Straczynski už v minulosti ukázal (BABYLON 5), že má zmysel pre seriálový príbeh na pozadí... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní a pojetím originální seriál, který funguje a působí úplně jinak, než by divák očekával. Celý seriál úplně nepracuje s pevným příběhem a více hraje na audiovizuální prožitky, které jsou působivé ale ne každému to sedne. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Cítim to čo cítiš ty. Taký je život...strach, zlosť, túžba...láska. Prestať cítiť emócie, chcieť ich prestať cítiť ...znamená pocítiť... smrť."...začalo to celé úplnou náhodou, keď som sa o údajnej genialite tohto seriálu dočítala v inej diskusii k inému geniálnemu seriálu (Hannibal - pre tých ktorých by to snáď zaujímalo...) Tak som to teda vyskúšala a som viac ako rada! Nevedela som do čoho idem a hneď na začiatku ma potešila účasť viacerých mojich obľúbených hercov, ktorých však málokde vídať ...Brian J. Smith, Freema Agyeman, Max Riemelt...no ale napokon som sa zamilovala kompletne do celého osadenstva. A nielen do osadenstva ale aj do príbehu samotného. Musím povedať, že vysoké hodnotenie tohto seriálu ma veľmi teší ale zároveň aj mierne prekvapuje...multikulturalizmus dnes nie je práve obľúbenou témou, nehoriac o takzvanej "homosexuálnej agitke", ktorá sa dnes údajne všade pretláča a pre mnohých tu môže byť jasne definovateľná. Aby ste ma chápali ja s týmito témami nemám najmenší problém, práve naopak...len viem aké reakcie zvyknú vyvolávať a preto to spomínam. Radšej ale prestanem drístať a len jednoducho skonštatujem, že toto je pre mňa jednoducho skvelý seriál a práve som sa rozhodla, že putuje aj k mojim obľúbeným!! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku si mě seriál získal, téma mi přišlo velmi zajímavé a slibovalo skvělý zážitek, postupně však vycházelo najevo, že nepatřím do cílové skupiny, na kterou tvůrci cílili. Příběh byl byl silně upozaděn a došlo na situaci, kterou znám důvěrně z většiny "kvalitních" českých komedií. U nás fičí product placement, v seriálu Sense8 šlo v první řadě o propagaci duhového hnutí. Mně to vadilo. Nejsem homofob, ať si každý žije svůj život tak, jak se mu/ jí to líbí, nejsem ani proti manželství gayů a lesbiček, nemám nic ani proti změnám pohlaví (když to nevadí zúčastněným, proč by to mělo vadit mně?), ale strašně mi vadí, když se stávám cílem cílené propagandy a když se tvůrci rozhodnou osekat příběh, aby si mohli pro své potěšení natočit soft porno (naštěstí jen místy). Myslím, že tohle byla zbytečně promarněná příležitost, protože ten nápad měl slušný potenciál. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (60 %): Ach jo. Tohle šlo fakt úplně ukázkově z kopce - od 100 % snad až skoro k odpadu. Jako celek mi to vyšlo tak na 60 %, ale snad poprvé mě mrzí, že jsem nehodnotil každý díl zvlášť. Ze začátku jsem byl naprosto, ale naprosto nadšenej. Zhruba první půlka řady je fakt vysoce nadprůměrná. Absolutně jsem si zamiloval tu zvláštní atmosféru a krásně divnej pocit po skončení dílu. Líbilo se mi i celkem reálné chování postav a v příběhu jsem také viděl obrovský potenciál. Jenže jak šel seriál dál a dál, už jsem trochu cítil, že se to nikam neposouvá. Vaty a nudy okolo začalo přibývat - prostě pořád odnikud nikam. A co víc... když už se začalo něco dít, scénář šel doslova do ho.en. Pardón, ale směr seriálu začal být natolik debilní, že mě to jako celek naštvalo jako dlouho nic. Já osobně teda nejsem fanda akčního sci-fi. Ani přílišné kontroverze. Ale v Sense8 mi to do určitě míry dlouho nevadilo. Chápal jsem, že si prostě tvůrci hrají, chtějí být jiní a originální. Jenže oni tlačili na pilu pořád víc a víc až je pro mě první řada prostě jedna velká nezajímavá splácanina nesmyslů. Finále bylo vyloženě trapné a byla to naprosto krásná ukázka, proč jsem na ten seriál začal mít postupně averzi. Akční trapnosti alá všechno vychází po másle (Pane bože, kde je to reálné chování postav v prvních dílech?), směšná kontroverze v podobě porodu... Strašně se mi líbilo, jak si asi tvůrci mysleli, že je to brutálně napínavé epické finále, kde divák ani nebude dýchat a ještě snad bude obdivovat, jak je to cool. No, tak děkuju pěkně... Já nevím, ale prostě takhle zmařený potenciál jsem dlouho neviděl. Filmařsky samozřejmě skvostné a mohla to být fakt pecka roku, ovšem takhle ani nevím, jestli mám náladu zkusit druhou řadu, nějak už totiž ani nevěřím, že by se to mohlo vzpamatovat... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po debilnom Jupiter Ascending prichádzajú Wachowski v plnej zbroji. Straczynski rehabilitoval už Spider-mana a preto sa od neho nedalo čakať nič iné, len nabúchaný príbeh. Po Atlase Mrakov, ktorí tvorcom značne ulahodil, prichádza seriál v podobnom duchu. Ale omnoho osobitejší. Hlavne Lana sa tu očividne vysporiadala s množstvom vecí. Výhodou seriálu sú výborne napísané a zahrané postavy. V tomto prípade sa nedá povedať ktorá je lepšia, alebo horšia. Každá zastupuje rovnocenné miesto v príbehovej štruktúre. Samostatné príbehy akokoľvek banálne fungujú rovnako dobre ako ústredná zápletka, ktorá všetko prepája. Jedná sa o scenáristicky a dramaturgicky veľmi premyslené a funkčné dielo. Nesie sa to v tej najlepšej tradícií súčasných seriálov a ja som len rád, že Netflix to vydal na jednu šupu. Prišlo by mi neznesiteľné čakať na ďalší diel týždeň. Doslova a do písmena som každý diel hltal a teším sa neuveriteľne na ďalšiu sériu. Možno nie pre každého, ale ten, kto sa úplne otvorí - uvidí ako precízne stierajú tvorcovia politické, genderové, rasové a náboženské hranice a vytvárajú jednotný morálny kódex o šťastí a vzájomnej pomoci. Teda niečo, čo tu ešte v takejto miere nebolo a preto tomu držím neuveriteľne palce. 1 séria - 100%. Rovnaké tempo ako pri prvej sérií. Dostávame sa k viacerým informáciám, určité hmlisté skutočnosti sa začínajú vyjasňovať a zároveň sa z pasívnych charakterov stávajú aktívne. Zločinci sú naozaj veľký bad motherfuckers. A dobrákom sa dostáva v celej tej zmesi problémov aj akési zadosťučinenie. Seriál, ktorý stiera hranice medzi každou jednou frakciou, vytvárajúcou nenávisť a neznášanlivosť. Rúcanie bariér a posúvanie hraníc filmárčiny v rámci seriálovej, ale aj scenáristickej tvorby robia zo Sense8 jednu z najlepších udalostí na poli existenčnej, významovej, politickej a informačnej aká sa v súčasnosti mohla vôbec dostať do povedomia širšej verejnosti. Wachowski už nemajú Matrix, ale učia a posúvajú hranice. A ja im to žeriem zase raz s navijákom. Strašne moc si želám, aby som na tretiu sériu nemusel čakať tak dlho. 2. séria - 100% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po tom obrovskom hype, ze sa jedna o vizionarske dielo som cakal ovela viac ako dalsi klon serialu Lost. Takze tu mame jednu velku zahadu, ktora sa tiahne celym serialom a 8 hlavnych postav. Bohuzial rovnako ako v Loste sa ustrednej zahade serial venuje v kazdej epizode maximalne 5 minut a zvysok stopaze musime sledovat sukromny zivot hlavnych postav. A tie prilis zaujimave nie su. Teda pokial vas nesokuje, ze tu je kopec lezbiciek, gayov, transexualov a podobnej hávede. Ked uz tu je niekto nahodou hetero, tak musi mat multikulti pôvod. Lenze okrem tychto povrchnych vlastnosti postav sa prilis na nejaku hlbku nehra a ani samotni herci nie su natolko charizmaticki, aby ma bavilo sledovat ich sukromne peripetie jak z nejakej telenovely. Zaujala ma len Korejska linia nadhernej Doo-na Bae a este kopec odkazov na filmy so svalovcami. Hlavne Van Damme musi mat z tohto serialu obrovsku radost. Dalej musim pochvalit slusnu vypravu a par peknych akcnych scen. Takze vysledkom je napriek malemu poctu dielov neskutocne natahovany serial s mnozstvom zbytocnej vaty, ktory originalnu zapletku prilis intenzivne nerozvija, ale radsej sa utapa v romantickych plkoch vhodnych pre intelektualov, ktori v tom najdu myslienky, ktore by ani samotnych tvorcov nenapadli. A pokial ste nahodou inak orientovany transexual s multikulti pôvodom, tak sa do tohto primitivneho serialu zamilujete na prvy pohlad. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

--- PRVNÍ SÉRIE --- Sense8 má tu nevýhodu, že se do něj zpočátku trošičku hůře proniká a chvíli trvá, než divák docení jeho kvality. Osm různých postav z různých koutů světa řeší své problémy a zdánlivě se nic moc neděje. Sourozenci Wachowští ale (po zhlédnutí celé série) jasně dokazují, že umí a zjevně jim tentokrát nikdo výrazněji do řemesla nekecal. S jistotou můžu říct, že seriál s takovou výpravou a vypiplanou vizuální stránkou jsem v televizi ještě neviděl. Osm různých postav, osm různých koutů světa a nic se netočí před zeleným pozadím či v kulisách hollywoodského studia, nýbrž přímo na místě a to ještě naprosto božskou kamerou. Divák se tak podívá nejen do Chicaga, Berlína nebo Londýna, ale například i do Bombaje, Nairobi či na překrásný Island. Audiovizuál je jednoduše na úrovni tříáčkového filmu. Po dějové stránce se sice nejedná o nic přelomového (variace na Heroes omezená na telepatii), ale forma, jakou je látka podávána rozhodně originální je a řeknu to ještě jednou, na televizní poměry nevídaně. Wachowští pracují s všemožnými emocemi a dočkal jsem se jak čistě uměleckého zážitku, tak akčního bijáku, napínavého dramatu a místy jsem měl dokonce pocit, že Sense8 je oslavou života a lidskosti bez ohledu na rasu, věk, pohlaví a náboženství (na což i dost naráží samotný opening). I otevřené sexuální scény a LGBT prvky jsou v seriálu zobrazeny tak přirozeně, že se nad nimi člověk ani nepozastaví, jsou součástí děje a nepůsobí prvoplánově - a tak to má přesně být. Za druhou sérii se budu modlit. Hodnocení série: 5/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Vesměs to samé. Stejně pomalé tempo, některé epizody dokonce spíš připomínají hudební videoklip a tentokrát jsem si všímal samoúčelnější LGBT propagandy a takového toho, jak by řekl "slušný čech," sluníčkovského nádechu. Ale ono to zas tak moc nevadí. Pořád je to krásně přirozené, komplexní, vizuálně velmi bohaté a parádně zahrané. A když už se to tradičně rozjede, je konec a díky bohu, že snad vznikne alespoň závěrečný film, který příběh nějakým způsobem zakončí. Ten cliffhanger v závěru by totiž byl jinak vskutku na pěst. Tentokrát to není úplně jistých 5, to tempo je někdy až trošičku otravné, ale pořád to 5 stačí, protože se stále jedná na seriálovém poli o velice výjimečný počin. Těším se na finále a rozhodně chci vidět ještě alespoň jeden "clusterfuck." Doslova. :) Hodnocení série: 5/5 ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Toto bola chuťovka. Akokoľvek pozitívne to niekto prezentuje,rozhodne nepreháňa. Nedá sa tomu absolútne nič vytknúť, pretože tento počin má VŠETKO, vrátane vzťahu transky a černošky, klasického homo aj heterosexuálneho vzťahu, rasovú rozmanitosť a podstatu tých najprirodzenejších vecí zabalenú do krásneho vizuálu. Plus správnu dávku napätia a 100 percentne fungujúcich emócií, trust me. S každou jednou postavou sa dá okamžite vytvoriť vzťah, pred týmto klobúk dolu, pretože všetky sú napísané unikátne, no a to, čo tvoria dokopy, je proste bomba. Tak ako táto šou, ktorá by sa mala šíriť... ako mor. Išla som do toho hlavne kvôli obľúbencovi Riemeltovi a z ničoho nič som si voľajako obľúbila všetkých. Ešte dávam A+ za tú angličtinu. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem tento seriál prvně viděl, byl jsem na tento seriál celkem natěšen, moc informací jsem si o něm nezjišťoval. První dvě epizody jsem měl k ústřední osmičce spíše vlažný vztah a hlavně mě zajímalo, jak se s touto záhadnou vlastností vypořádávají lidé různě kolem světa. Hned z fleku jsem z toho chytal "lost"ovský dojem (Naveen Andrews, jak se dále ukázalo tak i asiatka Sun a vědomí, že skoro všichni tu mají problémy s rodiči). Rozhodně bych se nezařadil jako karbonová kopie kohokoliv z členů clusteru. Ale o tom to je. Seriál o tom postavit se do bot někoho jiného, vidět svět jeho očima, zvednout pro něj a jeho okolí viditelnost a vhodně reprezentovat. Takže díky, sestry Wachowské. Po pár epizodách už se to rozjelo pořádně, lidé se začali navštěvovat, někteří i fyzicky a za to všechno jsem byl neskutečně rád. Narůstaly návštěvy, narůstala akce, narůstaly emoce. Zejména když návštěvy byly častější (ať už za účelem pomoci, podat cizí perspektivu anebo "jen" lovestory) a když se zapojilo víc sensates naráz, tak s každou další epizodou bylo hezky vidět, jak se sensates učili vyždímat schopnosti a potenciál na maximum, i když u některých to trvalo o něco déle. Divák se nenudí, každou chvíli se mění prostředí, jednou sleduje mexickou telenovelu, jednou války mafiánských gangů, jednou Bus Driver Simulator/GTA, jednou policejní drama, jednou vzpomínání na časy Matrixu, atd. Chápu ale, že tam jsou určité prvky, které by mohly někomu vadit. A nyní samotných Osm Statečných, jejichž jména, stydím se říct, jsem si zapamatoval až po několika epizodách: Kala: Sympatická, dává celé záležitosti pohled nábožného člověka včetně několika jiných perspektiv (např. fakt, že je panna), nemuseli její práci tak dlouho tajit; Nomi: aka No Michael aka Know Me. Je otázkou, jak moc byla inspirovaná Lanou/Lilly, aby to byl self-insert, ale je první, která odhalila celou zápletku s BPO, postarala se o Dr. Lobotomsona, hacking se taky hodí a zároveň kotví tento seriál některými prima emocionálními scénami, což nelze považovat za nic jiného než za plus; Riley: Další, kde její hodnota není natolik zřejmá, "máma" clusteru něco jako Angelica, dokud jsem neznal jméno, byla to pro mě "Kate Ashfield s příchutí Hannah Murray", má super otce, kontakty a hudební sluch; Sun: Ze začátku nejvíce užitečná a nejpoužívanější sensate, díky ní se občas Sense8 promění na martial arts mlátičku, ale rozhodně stojí za to i s tím spojená filozofie a zápletka s jejím otcem a bratrem, a s tím spojená i zápletka s detektivem Munem (neboli The Sun and The Moon) v čele s úžasnou scénou na hřbitově; Capheus: Van Damme Afriky má štěstí, že se do clusteru dostal, ale i on se občas o sebe dokáže postarat (získání 1. zkušebního balíčku, řízení), má optimismu a kuráže na rozdávání, měl by ho rozdávat (zejména druhý herec); Lito: Vynikající herec, díky tomu, že z jeho filmů jsou vidět jen úryvky, tak je pokaždé super je vidět, i když on celý jeho život je jedna velká telenovela, sympatičtí "non-sensate" partneři Hernando a Daniela; Will: Pro mě určitou dobu s přezdívkou "Matt Damon", hned ze začátku trochu uměle vykonstruovaná zápletka s postřeleným černochem, ale naštěstí se nic podobného neopakovalo, i když je dobrý policista, další z hodně protěžovaných částí clusteru, další příklad "parental issues"; Wolfgang: Král špatných vztahů s rodiči v tomto seriálu, dokud jsem neznal jméno tak "Damon Albarn", dodává seriálu nádech heist a mafia filmů, univerzální část clusteru (vyzná se v násilí, zbraních, řízení, atd.), ale má nezaměnitelný přístup k řešení věcí;. Díky, Netflixi, že jsi dovolil sestrám Wachowským ukončit dvě hlavní zápletky. A i když Capheusovy volby, Willovo vypořádání s otcem, Rajanovy nekalé obchodní praktiky, Wolfgang a války gangů v Berlíně, Lacuna, bratr Sun, Lito a jeho film, Nomi a její virtuální smrt a pan Kolovi by si klidně zasloužili ještě alespoň jednu sérii, já jsem spokojen s tím, jak a kde a čím tento seriál skončil. () (méně) (více)

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Do polovice prvej série som bola skalopevne presvedčená udeliť 4*. Žiaľ, kdesi okolo siedmeho-ôsmeho dielu ide kvalita výrazne dole, seriál začína byť neznesiteľne ukecaný na úkor akcie, no a to je kameň úrazu. Ono tie dialógy (a často aj monológy) sú niekedy príšerne coelhovské a životné pravdy a príliš vzletné metafory samé seba berú nechutne vážne. Inak bez výhrad, geniálny nápad, strihy a kamera úžasná, herci sympatickí. Ach, Wolfi <3 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Kupodivu po první sérii ne špatné, tedy od začátku sice tajemné, ale docela pomalé, posléze se to rozjede a jako správní Lost se to zasekne někde uprostřed - série končí tam, kde by měla končit tak maximálně jedna z prvních epizod. Na další sérii si klidně počkám (pokud vznikne a pokud si to budu stále pamatovat), ale bojím se, že se to zvrtne někam k Matrixovským pokračováním, tedy do holé nezajímavé nesmyslnosti. Samotný nápad ale zas tak špatný není a provedení jakbysmet - byť si bratr Lana procpalo do děje i "nezřetelnou" narážku na svůj osud :) ()

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Další neuvěřitelně vyhajpovanej bulšit, kterej je hranej jen na efekt, a platilo vždy, že efekt je to, na čem většině záleží. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No jeden z nejzajímavějších seriálů co jsem viděl. Nápad a myšlenka skvělá. Nebude to pro každého no, určitě ne pro homofoby a různé protigenderovské lidi:) ono to rozporuplné hodnocení tady mluví za vše. Původně měl mít seriál dokonce 5.sérií ale skončilo to u dvou. Herci vybraní skvěle i jejich příběhy mě bavily. Pěkné 4 hvězdy hlavně za poslední 2,5 hodinový díl. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla v případě nového projektu Wachowských takřka na stejné úrovni, jako obavy. I když totiž žádnému jejich projektu nelze upřít neotřelé pojetí, co do koukatelnosti jejich reputaci většina výsledných filmů nijak nelichotí. A nejen samotný námět, ale i trailery k Sense8 naznačovaly, že ve své seriálové premiéře můžou dopadnout jakkoliv. Hned první díly pak vzbuzují opatrné nadšení. Téma a hlavně jeho citlivé pojetí hrající si s hranicemi možnosti filmového vyobrazení niterních pochodů je fascinující, jenže se těžko dá ubránit dojmu, že prostor dvanácti dílů je až příliš, když už úvod zavání natahováním. Často působivým natahováním, ale nic to nemění na tom, že samotný děj se neskutečným způsobem vleče. Opatrné oslavy tohoto pokusu o seriálovou revoluci pak pokračují až do samotného finále. Obrovský prostor věnovaný postavám umožňuje se s nimi nevídaným způsobem sžít, a audiovizuální spektákl prostupuje každou epizodou, jenže autoři si nejednou příliš podkopávají nohy nemotornými pokusy o odlehčení (mezi kterými kraluje král mezi klišé - imaginární polibek - který navíc nabourává i logiku celé centrální myšlenky), bídnou dramaturgií, na které je dějová vyprahlost většiny seriálu až příliš patrná, a především pro ně bohužel typicky přehnanou politickou angažovaností, kvůli níž Sense8 působí víc jako agitka, nikoliv jako svébytné umělecké dílo, které mělo potenciál posunout seriálovou produkci o krok dál. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi tak, kdyz si rano cestou do prace poustim jeden dil... a dokoukam ho az druhy den zase cestou do prace, tka me ten serial asi zas tak moc nechytl... a nebo jsem uz jen stara a uz si proste serialove zavislosti odpustim :) ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, Sense8 není naprosto dokonalý seriál, ale už jen za těch několik vydařených scén, za to dokonalé obsazení a výborné postavy si zaslouží plné hodnocení. Nejvíce mě zaujala postava Nomi, kterou Jamie Clayton navíc hraje tak přirozeně, že by si možná i zasloužila nominaci na Emmy. Ale ony jsou nakonec zajímavé všechny hlavní postavy, každá má něco do sebe. Jsem rád, že zas někde vidím Maxe Riemelta a Doonu Bae, které znám už delší dobu. Dvanáct dílů jsem zkoukl během dvou dnů a teď už jen budu doufat, že bude i druhá řada a my se dozvíme víc o Angelice a všem ostatním. ()

Reklama

Reklama