Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Recenze (261)

rockyt 

všechny recenze uživatele

Tohle jako někdo myslí vážně ? Americkej policajt, mentorující dětský gangstery ? Indicka kráska, která je nešťastná, že si musí vzít někoho koho nemiluje? Sebevědomá Japonka, srážená vlastní rodinou? Nepochopená transka, kterou její matka opovrhuje? Precizní německej zloděj ? Chudinka africkej chudaček starající se o nemocnou matku? Taahle sračka má mít přez 80 % ?? Z toho cukrkandlu jsem po prvním díle dostal cukrovku. To už jsou opravdu Wachowski tak zoufalý, že si nedaj se scénářem ani trochu práci a jenom přepíšou charaktery z encyklopedie stereotypů? Děj absolutně o ničem. Sledujeme ubulený tragický osudy nesympatyckejch chudáků. Jediný co stojí za zmínku je hudba. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Dal jsem skoro dva díly a vůbec nějak nevim o co tady jde. Takže tenhle seriál u mě konečná. Někteří jsou z toho nadšení, ale já nenašel nic co by mě zaujalo. Třeba mi to někdo v hospodě vysvětlí. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Nečekaná bomba roku. Od úžasných úvodních titulků (hlavně jejich první polovina s pohledem na světové metropole), skvělého nápadu provázanosti postav a následné interakce, po výborné herecké výkony a brilantní scénář i režii, jež vás nutí shlédnout seriál během jednoho či dvou dnů. Dokonalou třešničkou na dortu je hudební scéna z konce čtvrtého dílu a začátek pátého, kde Lito zažívá "změny nálad". ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se nějak klepal nadšením při představě sdíleného vědomí, rád si svého démona hýčkám v koutku o samotě, ale Wachovští se po nějaké době ukázali v lepším světle. Aniž bych si lebedil v queer tématech, konečně se ukázal seriál, který není falešně prudérní (uříznout hlavu, ale ať není vidět bradavka), přes všechny případné apely se nevnucuje se svojí představou morálky, je akční, aniž dětinský a nechal mě na gauči usnout za celou dobu jenom jednou, a to jsem se hned po probuzení rychle vracel na místo, kde jsem ztratil nit. Navíc, a to nepovažuji za nepodstatné, tam hrají neokoukané, ale nikoli ošklivé tváře. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

původně jsem Sense8 neměl vůbec v plánu,ale nakonec mě jména režisérů přesvědčily a to co jsem dostal je naprosto nekompromisní,strhující a hlavně vtahující seriál,který jsem zhltnul na první dobrou a snesl bych ještě nášup.Některé díly možná trošku slabší,ale zbytek a hlavně některé scény to maximálně vynahrazují.Pro mě zcela určitě nejlepší seriálová novinka a to dost jednoznačně...100% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Tohle jednoduše nemůže být pseudointelektuální projekt a podobně jako u Atlasu mraků v tom vidím přesah. Seriál sice má pomalejší a chaotičtější rozjezd, ale za zhlédnutí stojí minimálně každá čtvrtá epizoda, protože přináší něco ojedinělého a posunuje seriálovou tvorbu dál. Samotnou kapitolou jsou propracované postavy. Každá má dostatek prostoru i využití, abyste ji mohli poznat a chápat ji, i když vám každá nemusí přirůst k srdci. A rozhodně jen tak nezapomenu na úvodní koláž. (Netflix) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. série Rozšiřování fiktivního světa mi zpočátku nesedělo, nemusím všechno vidět explicitně a některé zvraty trochu drhly. Vypsat všechna negativa bylo rychlejší a snazší, než vypisovat to, co se mi líbí, obdivuji a schraňuji. Jsem rád, že mé obavy byly nesprávné, a to natolik že druhou sérii řadím na stejnou úroveň jako první. A pokud bych měl nějakému zrušenému seriálu dopřát obnovení a další řadu, byl by to tento. (Netflix) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

První série Sense8 byla zjevením. Originální zápletka, postavy na kterých vám záleželo, velmi různorodá směsice národností a extrémně LGBTQ+ friendly. Byla to emoční jízda, kterou jsem si od té doby dopřála ještě jednou před premiérou druhé sezóny. Využití hudby, zastoupení clusteru, společné scény, to vše vytvořilo jedinečný mix, na který byla absolutní radost se koukat. Druhá série o něco rozšířila příběh, ale jestli jeden dojem zůstal pak ten, že tam mnohdy byla extrémně zbytečná výplň (např. hromada sex scén = nuda). Netflix Sense8 bohužel zařízl, ale naštěstí se fanouškům povedlo vyurgovat 2,5 hodinové finále. A to trpí klasickou cyklovitostí Sense8 - hudební montáž, oslava, orgie. Ugh. Mohlo být více času pro postavy, z nichž na zrychlené rozuzlení nejvíce dojíždí Capheus, Riley a Lito, kteří by tam vlastně ani nemuseli být. Je hrozná škoda, že se nikdy nedočkáme těch plánovaných sezon, docela by mě zajímalo, jak by se ti jinak rozuzlilo. Takhle sice máme alespoň důstojné ukončení (s jedním nebo dvěma WTF momenty - nejsem fanouškem RajaKalaGangu), které ale působí dojmem sestříhání celé sezony na minimum. Přesto je ale Sense8 doteď seriálovým zjevením, za které sestrám Wachovským a Straszynskimu moc a moc děkuji. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Upřímně řečeno, původně jsem se na seriál ani nechystal. Sourozenci Wachowští mě svými posledními dvěma kousky (Cloud Atlas a Jupiter Ascending) zrovna nepřesvědčili. Když jsem však slyšel a četl spousty pozitivních ohlasů, tak jsem se rozhodl, že si to nenechám ujít. A zatím toho rozhodně nelituju. Seriál začíná pomalým tempem a stejně jako hlavní hrdinové, tak i my polehku přicházíme na to, co se děje. Osm hlavních hrdinů nabízí osm úplně rozdílných charakterů, které však mají něco společného. Jak se seriál přehoupne do své druhé poloviny, tak se zrychlí tempo a přibývá akce. Závěrečný díl je pak napínavý od začátku do konce a se zatajeným dechem sledujeme, jak a jestli se hlavní osmičce podaří zachránit. Celá ta záchranná mise z Islandu je skvěle vytvořená a vše do sebe dokonale zapadá. Opravdu povedeně vygradované. Netflix se s tím opět moc nepáře a tak seriál nabídne scény, které jsme ještě nikdy neviděli (orgie), stejně jako scény velmi naturalisticky zobrazené (porody). Pro mě byla jedna z nejlepší složek seriálu hudba, která dokonale dokreslovala situace. Okamžiky, kdy spustila písnička Mad World nebo Knockin' On Heaven's Door, byly opravdu silné. Stejně tak "společná" What's Up. Ať je to jak chce, tak já se rozhodně těším na pokračování. Některé postavy jsem si oblíbil a jsem rád za každou jejich scénu a některé jsem prostě přijal jako nedílnou součást celku. 2. série Tentokrát nebylo na co čekat a do druhé série jsem se pustil hned, jak to bylo možné. A to jsem ještě o Vánocích dostal epizodu navíc. Příběh se opět posouvá kupředu a Will s Riley se snaží vymanit ze sevření tajemné organizace, které velí Whispers. Akce je opět perfektní, propracované scény, kdy se Sense8 prolínají jsou dokonalé. Jediné místo, kde se trošku polevilo je podle mě hudba. Nebo jsem po nadšení z první série čekal víc. Dokonce ani přeobsazení jedné z postav mi nijak nevadilo. Postavy mě vlastně bez výjimky baví a jejich vývoj je neuvěřitelně zajímavý. Gradace v závěrečné epizodě perfektní a závěr tak strašně zajímavý, že chci vědět, co se bude dít dál, prosím ať je třetí řada co nejdřív. Závěr Třetí řada se k velkému překvapení nekonala, ale alespoň jsme se dočkali závěrečného filmu. Jsem rád, že se seriál dočkal zakončení a i toho, jak to dopadlo. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

The Wachowskis a kol. přicházejí se skvělým nápadem a ani špetkou ponětí, jak jej využít. Je to skvěle zahrané, ještě lépe zrežírované a brilantně sestříhané, ale bohužel úplně prázdné - respektive vše je řečeno v prvním díle a pak se to pouze 11x zopakuje. Všech 8 hlavních (a možná ještě více některé vedlejší) postav je dostatečně zajímavých, aby bavily svými jednotlivými příběhy, jakékoli propojení probíhá ale pouze v detailech (z 99 % se postavy navzájem zastupují v boji) a nemá nejmenší vliv na celkový/společný příběh - který vlastně neexistuje. Ano, měl to být radši film. A mělo to mít pointu. Přesto se na ty malé příběhy téhle osmičky podívám docela rád i ve druhé sérii. PS: Je nesmírně zábavné sledovat, jak Wachowskis podrážejí nohy sami/y sobě v zarputilé snaze udělat z příběhu (kterému je to tak trochu jedno) jednu velkou LBGT pride. Pokud už to mají zapotřebí, proč ten aspekt nevezmou vážně, přemýšlivě a do hloubky? Proč se naopak dopouštějí ještě hrubějších zjednodušení a stereotypizací než jacíkoli názoroví soupeři, s nimiž se snaží polemizovat? A proč v celém tom jejich úžasném multipohlavním ráji nakonec vítězí archetypální role patriarchálního systému (namátkou: muž - otec / ochránce / mstitel, žena - matka a ošetřovatelka) a do centra všeho dění je postaven čistě "klasický" heterosexuální pár? PPS: Podepisuji se též pod komentář Davies182. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Netflix zase niečo "donetflixoval". :( Prvé diely na mňa pôsobili príliš chaoticky. Ako tak sa to začalo dávať dohromady od štvrtého dielu. Prvú sériu som dopozeral už len zo zvedavosti. Čakal som jednoduchšiu "mystériu" . Seriál pôsobil na mňa príliš individualisticky, liberálne a až zbytočne sexisticky. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Pusobive a znacne psychedelicke, svezi vitr v serialove tvorbe. Kez by se Wachowski tandemu jeste nekdy podaril nejaky film tak jako tato serie. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Mysl je ta věc která nám brání stát se tím čím sme...Jakoby něco slibovali a hovno hovno...nakonec to dopadne jako Ztraceni kdy se v ději přestali orientovat sami scenáristé... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pokud má někdo v životě tolik času, aby mohl trávit čas u seriálů, kde se nic neděje, nemám proti tomu námitek. Já ten čas nemám. Strávil jsem pět dílů svého života s tímto seriálem, abych stále čekal na něco, co se nakonec nestalo. Pak jsem si pustil naslepo pro jistotu jedenáctý díl, abych o něco náhodou nepřišel. Nepřišel jsem. Obávám se, že větší zvraty a zajímavější děj má i Doktorka Quinnová. Ta má zde na csfd 50% a stejně hodnotím i tento spektákl. Tímto seriálem a Jupiterem vycházejícím jsem definitivně s Wachowskými skončil.... ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Seriál s vizí, který tu ještě nebyl. Nejednou jsem měl stejný pocit, jako když se Neo v metru zvednul z prachu a oklepal pláštík. Navíc je to odvážné, sexy, vtipné a vlastně ani neřeším, proč jak a kdo komu. O to tady nejde. Celé je to o prožitku. ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Sledovala som tento seriál z pozadia dlhší čas, dokonca som si pozrela aj prvý diel ale vypla som ho uprostred, pretože ma nezaujal. Našťastie som sa k nemu vrátila asi o rok a potom som mala opačný problém. Každí charakter je tak krásne prepracovaný a všetky do seba zapadajú ako jeden celok ktorým vlastne aj sú. Nehovoriac o akčných scénach ktoré perfektne podčiarkuje správne zvolený soundtrack. Jediné mínus je zrejme len to, že nie je viac sérií. Čo je škoda, pretože práve tento seriál by si zaslúžil viac dielov. Je to jeden z tých typov seriálov s originálnym námetom a súrodencom Wachiwskim sa podarilo niečo neskutočné! Najobľúbenejšie postavy: Sun, Wolfgang, Will ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po osmi dílech: zmlsaný Daredevilem jsem se vrhnul na další Netflix, neboť Sense8 skýtal velmi zajímavý námět. Důvodů k obavám nebylo zrovna málo, ale hlavní byli dva: bratrosestři Wachovští, jejichž poslední Matrix a Jupiter vychází byly zatracené úlety. A tahle série dopadla - no, dejme tomu obstojně. Po celkem šokantních a velmi, velmi neobvyklých titulích se rozjel příběh se sakra velkým rozpočtem, všemi druhy sexuální orientace, všemi druhy národnosti, všemi světadíly světa, Marthou Jonesovou a zatraceně pomalým tempem - a to je ten největší problém. Tempo je opravdu ucajdané, příběh se posouvá pomalu (pokud vůbec) a hlavní důraz je kladen na ty zatraceně dobře (důležité sdělení) napsané a zahrané postavy a kupodivu to vůbec není špatné a nudí to jen někdy (zhruba tak 15 minut ze stopáže každého dílu). Seriál se nebojí ničeho, všichní spí se všemi, všichni ukazují všechno, místa děje jsou vybraná nejlépe jak mohou a výběr hudby je naprosto, naprosto geniální!! Prostě vizuální a hudební maso, základní myšlenka dobře nahozená, jen by nebylo na škodu, kdyby se s ní hejbalo trochu víc. Další kvalita od Netflixu, ale záležitost, která asi nesedne úplně každému (což bude častější). Na druhou sérii se nejspíš taky podívám, ale pravděpodobně si jí opět nechám do zálohy. Ach jo, já s těmi Wachowskými nevím a tenhle zatracenej komentář si sakra přeberte, jak chcete. 80%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Toho že jde natočit seriál bez děje mnohokrát využily nejrůznější telenovely, soap opery, Ulice a další hrůzy. Ale proč na tom proboha svezli Wachowští, to mi hlava nebere. Abych nekřivdil. On tam nějaký vývoj událostí snad i je. Ale reálně vede odnikud nikam a podobně jako u Jupiter Ascending se jedná spíše o výmluvu proč točit dál, než o stěžejní prvek kvůli kterému tohle všechno vzniklo. Kdo měl tu smůlu a protrpěl propadák sourozenecké dvojice, tak si u Sense8 zažije repete. Monotónní scénář a opájení se vlastní výjimečností znovu podráží nohy velice slibnému projektu. Jediná změna k lepšímu jsou postavy. Prakticky všichni jsou zajímaví a slušně zahraní, přesto bohužel vesměs necharismatičtí. U sledování mě drží jen těch několik vynikajících scén, kterých každý díl pár nabídne. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Wachanda s bráškou se také chtěl( no a tady mi to někdo vysvětlete, jak pravopis zohledňuje transky ....jestli jako trvrdý nebo vyměklý)přiživí na seriálové revoluci. Lubrikantem zajebanej robertek dobrej seriál nedělá. Je to zdlouhavý a neskutečně zamotaný, tak až vás to sere. Tohle je letošní druhej extrémně přehodnocenej Netflixu projekt roku. Dardebila jsem vydřel, alespoň tři díly. Tady mě krom Doo-ny neoslovil ani scénář, ani soundtrack. A ta uprchlická angličtina je vážně trapas. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy nedokážete odlepit zrak od obrazovky a při skončení jen tupě zíráte s husinou po celém těle? :D :D No do haj*lu :D :D Již v prvních 3 minutách mě ten seriál neskutečně dostal - svojí svižností, nápaditostí, různorodostí a kreativitou :) :) Ohromně mě to nalákalo a jsem zvědavá, co se bude dít dál, jelikož za sebou mám zatím jen první díl :) Ze seriálu jsem nadšená :) Ta rozmanitost a jak si režiséři absolutně nelámou hlavu s nějakými konvencemi :) To mě fakt bavilo a překvapilo :) :) Veškerá témata, která nikde jinde neuvidíte - máte zde...A ten příběh s Islandskou postavou...tak to mě rozsekalo nejvíc jak šlo...Brečet tak nehorázně při jejím příběhu - to jsem nezvládla...Co mě ale nejvíc šokoval byl ten závěr. Mohli si dovolit víc..nepřišlo mi to jako závěr, ale jen jako drobné odloučení a brzy se uvidíme znovu...páč takové zakončení - to mě tedy zklamalo... ()

Reklama

Reklama