Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Recenze (261)

Lujna 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je seriálová slast. Přestože se zdá, že se za 12 dílů děj příliš nepohnul, je každý díl napínavý a svižný a plný akce a emocí a nedá se z obrazovky uhnout pohledem. Postavy jsou perfektní, krásně vykreslené, sympatické. Hlavní záporák děsivý. Zápletka zajímavá a stále je co objevovat... Potřebuju víc. A hned! ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Videli ste niekto True detective? Že nie? Pozrite si to a potom si pozrite toto a potom sa rozhodnite, ktorý z týchto dvoch seriálov je najhorší na svete. Ale ak máte do smrti už len málo času, dajte na moju radu a vyhnite sa týmto ohavnostiam oblúkom veľkosti saturnovho prstenca. Toto tu je príklad ako z toho mála nápadov urobiť seriál: Dáme 8 postáv, lebo ak by boli len 2 či 3, tak to nevydá ani na 3-dielnu minisériu. Keď už skončí hlavná nuda jednej postavy šupneme ju ako vedľajšiu nudu do hlavnej nudy druhej postavy atď. Keď už si myslíte, že ste konečne našli niečo sympatické na niektorom z príbehov či postáv, strih/koniec! a hĺadajte znova. Celý limbus cerebrus aj anus mi z toho naozaj rezonuje a snažím sa telepaticky spojiť s bratosestrami wachowskie nech už zrobia niečo poriadne. Hviezda za premárnené idey. ()

IAMAD 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál na podobné nosné myšlence jako Atlas mraků. Lahůdka pro všechny, co od seriálu nečekají jen spoustu kulek, krve či zombíků, ale i skutečné příběhy skutečných lidí. ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Je to vážně dobrý. Herci, scénář, hudba, všechno šlape, jen je to přímo nechutně natahované a to mě prostě sere !! Po zhlédnutí závěrečné části musím svoje hodnocení upravit. Ono jaksi nic nepřišlo. další dobře natočenej serial, kterej chcíp na ždímáni peněz. Upravuju na tři. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné! Potom, čo Wachowskí natočili Jupiter na vzostupe som sa obával, ako to celé nakoniec dopadne (musíme totiž uznať, že sa Jupiter ale vôbec nepodaril). No bol som veľmi prekvapený, priam nadšený. Začiatok bol síce trochu pomalý, čo ako vidím niektorým prekážalo, no mne nie. Bolo veľmi zaujímavé sledovať, ako sa Wachowskí nikde neponáhľajú, a pomaly nám servírujú úžasný seriálový klenot, ktorý naberá na kvalitách každým pribúdajúcim dielom. Tie sa odrážali či už v hereckých výkonoch (je potrebné vyzdvihnúť najmä výkony Jamie Clayton alias Nomi, Briana J. Smitha ako policajta Willa či Tuppence Middleton v podaní Riley), hudbe (to intro mi stále zvoní v ušiach), dialógoch, na seriál až neuveriteľnej výprave či na samotnej réžii. Za mňa spolu s Daredevilom určite seriálová novinka roka. 1.SÉRIA: 100% Druhá séria ide ešte ďalej ako tá predchádzajúca. Wachowskí (teda Wachowské) sú jediní ozajstní vizionári dnešnej doby a to čo predvádzajú v pokračovaní tejto bombastickej emocionálnej nálože je niečo za hranicami môjho chápania. Seriál, ktorý tak geniálne vyjadruje momentálnu situáciu vo svete a zároveň prináša nádherný, v istých momentoch snáď dokonalý príbeh v súčasnosti neexistuje. Som ohromený jeho výpravnosťou, epickosťou, jeho skvelou hudbou, výbornými hereckými výkonmi, geniálnym scenárom a strihom, no hlavne jeho ODVAHOU a ĽUDSKOSŤOU. Sense8 je skrátka seriál, ktorý aj keby mal skončiť hneď teraz, navždy ho budem radiť medzi to najlepšie, čo som na televíznom poli videl. 2. SÉRIA: 100% ()

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme následníka Lostu pro aktuální dekádu... Nekonečná (tvůrci chtějí 5.sezón) vztahovka bez děje, zaměřená na život postav se spoustou otravných flashbacků, doplněná o moderní odvážné sex scény. Ne, díky. Pro dobro obou stran na další série koukat nebudu, takže sourozenci Wachovští dostanou aspoň tu jednu hvězdičku za ohromující vizuál, který se mi za první sezónu nestihl okoukat. 1* ()

Maja008 

všechny recenze uživatele

Pokud se Vám líbí filmy Wachowských, tak tenhle seriál určitě dle mě nezklame. Jednak má Sense8 v sobě typické rysy jejich filmů, jako napínavou komplexnost příběhu, scény fantastických rozměrů a ten správný nádech nereálna, hlavně ale to vše se tentokrát pohodlně protáhlo na seriál, tudíž jsem si mohla užívat jejich tvorbu více než jen 2-3 hodiny jako u filmu. Také miluji film Cloud Atlas a vzali tu myšlenku zvláštního propojení osudů různých lidí, a to spojili do jedné časové linie, což dle mě vyústilo v ještě napínavější a dějově nabitější seriál, který rozhodně stojí za to vidět! ()

vitrouš 

všechny recenze uživatele

Zatím je to nejlepší telenovela kterou jsem kdy viděl. Po desátém díle, v kterém proběhl hromadný porodní orgasmus, nebo co to jako bylo, to vzdávám, strašný. Asi něco pro dementy. ()

kiva 

všechny recenze uživatele

Uf uf, jak by řekl můj rudý bratr.Tohle mě tedy po trochu neuchopitelném prvním dílu vcuclo tak, že si to asi budu muset pustit znovu, jak rychle jsem to zhltla. A byla to opravdu skělá jízda. Vše podstatné tady už bylo řečeno, pro mě tenhle audiovizuální nářez není snad ani tak o ději, jako o pocitech a jejich zpracování. Bratře a sestro W., vítejte zpět na Olymp. ()

io. 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná hodnocení napovídají, že se nejedná o nějakou běžnou věc. První dva díly jsem protrpěl, než jsem začal tušit všech osm. Připadalo mi to jako mexická homosexuální telenovela a na to jsem vážně neměl chuť. Na 3ku a 4ku jsem se díval jen proto, že to má podpis Wachowski´s. V těchto dílech jsem ale začal vidět souvislosti a už mě ten seriál nepustil. Dílo opět trochu přeoralo moje zaběhnuté myšlenkové formace, což je určitě dobře. U těchto autorů už ze zvyku očekávám víc, než jen film a to se jim povedlo. ()

Socirel 

všechny recenze uživatele

Seriálový Atlas mraků, po rozporuplném Jupiteru Wachowští opět upustili uzdu své fantazii tím správným směrem. ()

negativ 

všechny recenze uživatele

Takže jsme všichni? Heterosexuál, homosexuál, bisexuál, přešitý transsexuál, černoch, arab, asiat, Ind, árijec, mexikánec, evropan... Tak fajn. Pak jeden nápad o prolínání realit, pocitů a neustále, prostě skoro furt slow motion. Super. A kultovní volovina pro intelektuály je na světě. Už to dokoukám, ale opravdu nechápu to vysoké hodnocení. ()

samo151 

všechny recenze uživatele

Používať pre Sense8 označenie seriál mi príde takmer až trochu nepresné. Prakticky ide o jeden 12-hodinový film, pri ktorom je rozdelenie na epizódy len čistou formalitou. Tento formát prirodzene vedie k istým nevýhodám najmä v pdoobe pomalšiemu rozbehu (kvôli ktorému som to na začiatku takmer vzdal aj ja), no je kompenzovaný možnosťou ísť do neuveriteľnej hĺbky. Výsledkom sú úžasne komplexné postavy a snímok, ktorého pozeranie pre mňa bolo neporovnateľné s akýmkoľvek iným. Nešlo o dej. Absolútne nešlo o dej. V podstate ma nezaujímal. Keď som si Sense8 zapínal, robil som to, pretože ma proste bavilo tráviť čas s tými charaktermi. Príbeh bol len nejakou platformou a zároveň ospravedlnením prečo ich sledovať. A je úplne pochopiteľné že to mnohým nevyhovuje. Sense8 môžete len milovať, alebo nenávidieť - za mňa je to to milovanie. Štyri hviezdičky za vynikajúce postavy a remeselnú úroveň, piata hviezdička za What's Going On - jeden z pre mňa najúžasnejších momentov aký televízna tvorba priniesla. ()

eoj 

všechny recenze uživatele

Po první sérii a s přivřenýma očima, ale je to original. Bojím se jen, že máme trochu zaděláno na odnikud-nikam a pak sešupem až do ... alá Lost, tak snad se takového scénáře tvůrci vystříhají. Zatím ale lehký nadprůměr. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Season 1: První díl zvládnut s trpělivostí. Šlo o představování jednotlivých postav, kdy člověk neví, co je co, takže to nebyla moc zábava. Druhý díl se už lehce vylepšil a začalo to být tu a tam zajímavější. A od třetího to jelo v tempu, kdy byl člověk zvědav, jak se bude děj vyvíjet dál. Takže OK seroš. Pravda, tu a tam jsem některou scénku nebo rozhovůrek zrychlil, protože to byla buď vata, nebo zbytečné okecávání, anebo prostě hra na umění :) A závěrečný díl série zaváněl akčním bullshitem. Ale jinak dobrý. ()

vilis_11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

KOMENTÁŘ PO s01e04: Chystám si filmotéku na svátky, bude prostor dohonit, co jsem zameškal. Bratři Wachovští natočili nový seriál a prý je dobrý. Je dobrý. Z kousku jednoho dílu, který jsem si pustil, ať vím, jestli mám stahovat další, jsem stihl už čtyři a musím se dívat dál. Občas někdo tvrdí, že měl tušení o něčem, co se stalo jeho blízkému na druhé straně světa. Údajně nevyužíváme celou kapacitu mozku, možná by nám pak ke smyslům přibyla i telepatie. Tady kousek mozku ještě doroste. Stejný pocit, jako když čtu knihu, kterou se mi nechce odkládat. A nedokážu si vybavit lepší použití písně ve filmu od doby Wise Up v Magnolii, jako je tady What´s Up od 4 Non Blondes. What´s going on? KOMENTÁŘ PO 2. SÉRII: Ve druhé řadě přichází vysvětlení, detailnější zaobírání se životy jednotlivých postav, hledání toho, kdo jsme, ale i rozvinutí hlavní dějové linky, která vyvrcholí válkou. Nechybí vymazlený obraz, zvuk i akce. K tomu pár pravdivých slov o tom, kdo vlastně je člověk a kdo se raději schová za kecy o černo - bílo - homokládách, než aby se podívali dál jak do vlastní prdele (a kteří nechybí v některých komentech k první sérii). I já jim to žeru i s tím navijákem. ()

trici 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem přišel díky bratrům Wachowským. Je to velmi precizně zpracovaný a natočený seriál s originální myšlenkou. Skvělá kamera (velmi mnoho záběrů z helikoptéry) a co musím vyzdvihnout jsou skvělí herci. V seriálu se o hlavní roli dělí cca deset neznámých herců a všichni jsou perfektní. Ještě nikdy se mi nestalo, abych si ke každému herci z tak početné skupiny vytvořil takto pozitivní vztah a prožíval s nimi jejich peripetie. K dokonalosti, ale chybí větší tah na bránu. Seriál je dost natahovaný a to nemusí všem vyhovovat. Určitě by se dal o několik dílů zkrátit. Některé počiny hlavních aktérů jsou nesmyslné, ale to k tomuto žánru patří. Pro mě velmi příjemné překvapení a těším se na druhou sérii. 1. série : 92% ()

stret 

všechny recenze uživatele

Po minutí času na seriáli Pozůstalí ("aha mlčia, to je tajomné, aha holuby to je mysterizóne, aha šialený jeleň to je tiež mysteriózne") mi Sense8 okamžite začalo pripomínať biedu a urážky Pozůstalých. Keď sa do Sense8 navyše začala miešať výchova ku kráse homosexuality a ďalej autobiografické traumy sestry Wachovskej, bolo to náhle neznesiteľné. Je to propagácia homosexuality založená na zneužití momentálne úspešnej seriálovej schémy. Ďalším zneužitím pre tieto ciele je použitie špičkovej filmárskej kvality. Na toto čas nemám. ()

vojacek 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech jsem čekal, co z toho bude. Pomalu jsem byl vtahován do děje a vyplatilo se vydržet až do "akčního" posledního dílu. Jediné co jsem nepochopil, byla motivace Našeptávače. Možná mi to jen uniklo, ale fakt nevím proč chtěl naše hrdiny zneškodnit. Ale to je jen malá vada na kráse - i přesto dávám za ***** a vřele doporučuju. Je to takové jiné - neokoukané, přitom vizuálně nádherné, emočně vypjaté. Opravdu se to špatně popisuje, je potřeba vzít ovladač do ruky, uvelebit se v křesle a nechat se unášet atmosférou seriálu. ()

Reklama

Reklama