Reklama

Reklama

Policistova žena

  • Německo Die Frau des Polizisten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh mladého páru, který žije v malém městě se svou čtyřletou dcerou. Manžel, který pracuje u policie, je tak ponořen do své práce, že se postupně začne ženě a dceři odcizovat, ty dvě se naopak více sbližují při poznávání nového města. Je jen otázkou času, kde v rodině začnou vycházet najevo konflikty. (Film Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

dogma97 

všechny recenze uživatele

Můžu jen zopakovat, co napsal kolega zolo. Tolikrát jsem se ještě na hodiny nepodíval, jako při tomto filmu. Jen zatmívačkové předěly mezi kapitolami vydají na 20 minut. Vydržel jsem jen z hecu, co z toho nakonec vyleze. Vylezl samolibý pseudoumělecký naschvál... ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný film, kde ubírám jednu hvězdičku z absolutního hodnocení kvůli technicky velmi špatné práci se zvukem. Rozdíl v dynamice komorních a expresivních pasáží je totiž tak nesmyslně velký, že u televize to nutí buď pořád střídavě přidávat a ubírat zvuk, anebo se spolehnout na titulky, a tím rezignovat na přínos zvuku pro celkovou atmosféru. Jak to řeší němečtí dváci v kině, si nedovedu představit... Ale jinak zbývají samé klady: minimalistický komorní příběh v extrémně pomalém tempu počítá s přemýšlivým divákem, kterému nedělá problém soustředění a nevyžaduje doslovnost za každou cenu, s divákem, který je naopak schopný užít si pozitiva kontemplativního způsobu vnímání a všechny dějové náznaky, které nakonec - i přesto, že vyústění některých motivů zůstává otevřené dvěma i více možnostem - do sebe bezproblémově zapadají. A nesmím zapomenout pochválit, jak přirozeně z toho vyšla ta čtyřletá holčička. ()

Reklama

zolo 

všechny recenze uživatele

Naprosto přehnaná stopáž, během které jsem měl několikrát prst na tlačítku "stop". Mám pochopení pro umělecké ztvárnění, ale tady jsem měl pocit, že se příběh nikam neposunuje a na to, abych si uvědomil, že v mnohých vztazích existuje více či méně skrývané násilí, nebylo třeba skoro třech hodin rozdělených do 60 kapitol, kde scénář děj neposunoval v čase ani v prostoru a některé pasáže jako kdyby byly vytrženy z kontextu... a nebo mi nebylo dáno pochopit. Vydržel jsem jen proto, že mám německou kinematografii rád. Herecké výkony jsou nadprůměrné, ale, bohužel, zpracování bylo pro mě zklamáním. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama