Reklama

Reklama

Žena skončí ve vězení za vraždu. Když je po letech propuštěna na svobodu, snaží se vytvořit nový život pro sebe i svou devítiletou dceru. Veškeré snahy ale narušuje nepříznivá minulost, která se vrací jako bumerang a ohrožuje jejich životy. Během loupeže oznámí Jenny svému příteli Frankovi, druhořadému zločinci, že je těhotná. Frank je nadšený a požádá ji o ruku přímo na místě činu. Krádež se však zvrtne v katastrofu a dojde k chaotické přestřelce, při níž zmatená Jenny zastřelí dva lidi. Jedním z nich je Frank. O mnoho let později je Jenny propuštěna z vězení. Nemá práci, žije ve starém rozpadlém domku a veškeré naděje vkládá do navázání vztahu se svou devítiletou dcerou Merete. Merete a Jenny spolu začínají trávit stále více času a pomalu se mezi nimi vytváří vzájemné pouto. Jennyiny snahy však narušuje nepříznivá minulost, která se vrací jako bumerang. Banda zločinců, která kvůli ní kdysi přišla o balík peněz, se ji znovu pokouší vtáhnout do kriminálního podsvětí, z něhož se chtěla celou dobu vymanit. Když ale gangsteři začnou vyhrožovat, že ublíží její dceři, Jenny nemá na výběr... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

lineker 

všechny recenze uživatele

Podtitul filmu by také mohl být "ze sraček do sraček". V očích v mysli v srdci máte naději a touhu na lepší život se svojí dcerou, ale minulost je rychlá a nekompromisní. Silně depresivní severské drama o novém začátku, který není bohužel vůbec jednoduchý. Seveřané se v tomto žánru pohybují jako ryba ve vodě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi nejdepresivnější film, co jsem na filmovém festivalu skandinávských filmů v Lucerně viděl. Norsko se tady fakt pochlapilo. Odvyprávělo mi totiž příběh, ze kterého mrazí. Jak snadné je totiž dostat se do průseru, kterým si zkurvíte celý život. Skvělá Silje Salomonsen, kterou odteď budu sledovat, co to půjde, tady hraje holku, co se nechtěně nasekala do jednoho takového průseru, ze kterého nevede cesta zpět. Po návratu z vězení se pak roztáčí kolečka tak vehementně, že těch 93 minut uteklo, jako nic. Musím říct, že i ten samotný závěr mě dostal. Se vším všudy. Silje celej ten film ale skvěle polidštila a její modrá kukadla na konci ukázala, že pořád může být i hůř. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka se po návratu z kriminálu snaží a i když to jde pomalu a ne bezbolestně, přináší to ovoce. Jenže kriminálnická minulost je kriminálnická minulost a celkem snadno může v mžiku veškerou snahu rozbít. Tradičně seversky syrové, občas podbarvené k tématu se muzikou, která se sem záhadně hodila, ale hlavně fantasticky zahrané. Silje Salomonsem neskutečná a podala svojí postavu tak, že mi nezbývalo nic jiného, než s ní prožívat všechny vzestupy i pády a fandit jí o stošest ve všem co dělala. už dlouho se mi nestalo, že bych filmové postavě přál tak moc, aby jí to dobře dopadlo. Předvším ona má velkou zásluhu na tom, že hodnotím hodně nadprůměrně. 85% ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Do sraček se člověk dostane hrozně lehce, ze sraček se může hrabat klidně i celý život a stejně se to nemusí podařit na 100 %. V tomhle filmu je to velmi dovedně vykreslené a člověku se chce nad osudem Jenny chvílema brečet, chvílema řvát vzteky. Protože je to norský film, moc naděje Jenny na konci filmu nemá, ale malinký světýlko v tunelu přeci jenom svítí. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Drsnej příběh jako země, z níž pochází. Holka se jednou dostane do sraček a i přes veškerou snahu se z nich nedokáže vyhrabat. Mám rád takovýhle filmy, na který člověk narazí úplnou náhodou, nikdy o nich neslyšel a potom čumí jako péro z gauče. Slečna zahrála hlavní roli perfektně, člověk se do ní snadno dokáže vcítit, a to nejen pro to, že se tak krásně kouká na tu její sladkou tvářičku. Závěr filmu parádní. Jen víc podobných projektů. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Arild Østin Ommundsen je ženatý s herečkou Silje Salomonsen, která hraje ve filmu hlavní roli. Dále se ve filmu objevila jeho dcera a sestra. (Cheeker)
  • Arild Østin Ommundsen plnil u tohoto filmu role režiséra, scénáristy, kameramana, střihače a producenta. (Cheeker)

Reklama

Reklama