Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 10

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (CinemArt)

(více)

Recenze (810)

Caaslav 

všechny recenze uživatele

jsem asi nechápavý ale když se chci podívat na film "Válka o planetu opic" čekal bych válku o planetu opic, tohle by se mělo jmenovat "4 minutový boj a dvouhodinové putování, uvěznění a útěk z lágru na planetě opic" ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Naprosto fenomenální zakončení série! Přesně jak jsem čekal, film se vyvaruje epických bitev a soustředí se primárně na psychologii postav a jejich zasazení do celé frančízy. Hudební podklad příjemně buduje "válečnou" atmosféru a přiznám, že za mě dojemnější snímek než např. Logan. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

V téhle válce se protagonisté perou hlavně sami se sebou a vůbec to nevadí, protože právě psychologická stránka filmu funguje velmi slušně. Hlavní záporák není krvežíznivý magor, ale nelítostný voják snažící se zachránit zbytek i za cenu ztráty toho, na kom mu hodně záleželo. Jeho jednání je vedeno drsnou sebezáchovnou logikou, nikoliv iracionální touhou po krvi. I jeho vztah k Caesarovi je podřízen této logice. Inteligentní dialogy patří k slušným pozitivům filmu stejně jako nádherné přírodní scenérie. Závěrečné finále koresponduje s touto filozofií a není proto ovládané jen vzteklou řežbou. Jen některé pasáže by přece jen mohly drobátko zrychlit. ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

No co dodat dostal jsem, co jsem chtěl. Výborné zakončení této série. Pokud půjdete na válečný film, tak vás to zklame. Akčních scén ve filmu moc není. Film se zaměřuje na příběh a postavy, které jsou skvěle zahrané a pokud Andy Serkis za roli Caesara nedostane Oscara, tak už nevím, za co jiného by ho měl dostat. Jak jsem řekl, film moc akčních scén nemá, ale když už tam jsou tak vypadají skvěle. Spíše čekejte výborný příběh a budování atmosféry, to tady funguje skvěle a hudební skladatel Michael Giacchino představuje neuvěřitelné výkony. Kdybych si mohl troufnout, že by film šel na Oscary tak já říkám (nejlepší film, herec v hlavní roli, hudba, kamera a vizuální efekty) za ně to je prostě pecka a doporučuji to všem, kterým se líbilo Zrození a Úsvit planety opic já dávám 100%. ()

HH 

všechny recenze uživatele

Opičky moudře hovoří nebo znakují...což je na 2,5 hodiny k uzoufání málo. Navíc závěrečná scéna (POZOR SPOILER), jako by vypadla z povídky Šmka a Grossmanna "Konec dluhu" (požár a povodeň, které u nás současně v loňském roce vypukly, se navzájem zlikvidovaly, takže jsme mohli dále žít spokojeně na rumišti). S oběma očima přimhouřenýma dávám za masky jednu hvězdu. Ale je to fakt bída! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí díly, prakticky se jedná jen o útěk z vězení a o opičí rodinné drama s rozvleklým úvodem. Je zde dost nudných míst a dialogů, závěr trilogie s Caesarem (v oficiálních titulkách Cézarem, to psal jakýsi retard, od základní školy se učí, že ten Říman byl Caesar a jméno opičáka je od něj odvozeno) jsem si představoval mnohem lepší. Po straně filmařské se moc vyčítat nedá, je to včetně všech negativ (nelogičnost, velké směřované exploze atd.). Uzavřené to je, takže je otázka, jestli bude nějaké další pokračovaní jako v případě série Planety opic ze 70.let. ()

oletadelku 

všechny recenze uživatele

Fajn postape (lol). Bohužel forma drtí obsah hlavně v druhé půli. Už jsou k happy mealu srandovně oblečení pičáci (lol)? Chápu, že se musí nakrmit hladové krky všech 130 000 grafiků, ale žánrově mi to rodinný scifíčko trochu trhá srdce. Nova potěšila. (ne tv, lol). ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

I dokument National Geographic, kde by na sebe opice jen házeli hovna, by byl zábavnější než tento paskvil. To byla jen ukecaná snůška nesmyslů o ničem. Chudák Harrelson - s tím to jde z kopce ... nejdřív Hunger Games ... a teď třeba tohle ... nevim, nevim ... ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

A.Serkis má místo Oscara zase"jenom"Caesara,avšak v kategorii "oční Oscar"je jasnej.Apokalyptyckybrandozní Harrelson.A celý mi to připadá jako nějaká nekonečná soutěž maskérů"Opíče nejopíčovatější".Žerou jehličí a množí se opičením. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Ceasar po tretie, a absolútne dokonalé ! Tie efekty, ktoré nám ponúkli tvorcovia v roku 2011 pôsobia zastarane, až ide z toho mierna hrôza, nakoľko si nedovolím hádať, čo nám tvorcovia prinesú o ďalšie cca 3 roky. Budú na nás v kine skákať pravé opice v 6D ?? Mierne dejovo nedotiahnutá a neuspokojivá dvojka na seba necháva zabudnúť a trojka nám ponúka výborný zápletku pretkanú obrovským množstvom akcie, trefného aj keď zriedkavého humoru a napätia. O nadľudských výkonoch animátorov netreba hovoriť, ale ak nedostanú Oscara, tak prestávam sledovať výsledky, a to myslím vážne !!! Platonicky som sa zamiloval do "Bad ape", fantasticky napísanú postavu ZOO opice, ktorá kradne každú sekundu na plátne pre seba, a ja by som kľudne uvítal, ak by sme dostali film venovaný najmä jeho príbehu. Čo tvorcom kvitujem a čo ma teší, že rovnako ako v Knihe džunglí nepresahuje špičková technologická animácia nad dejom, a je len jeho doplnkom, aj keď tak dokonale technologicky precíznou, že Ceasar/Serkis zatienili aj bravúrneho Woodyho... 5***** a 88,929 pretože som dostal to, na čo som sa tešil už v "Rise" ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Kto čakal akciu, nedočkal sa. Kto čakal filozofiu, nedočkal sa. Kto čakal nový nápad, nedočkal sa. Kto čakal klišoidný zlepenec s postihnutou dievčinkou a a obdobnou opičkou, dočkal sa. Hviezdičky za kameru a hudbu.. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Je tu posun a hlavne smerom dopredu. Hlavný hrdina má v sebe viac emócií a hlavne svoj charakter hrá omnoho presvedčivejšie. W. Harrelson teraz slabší ja. Dobre a dostatočne vybudované prostredie. Solídna záverečná bitka. Keď toto má byť finálny počin (a samotný záver to veľmi pekne naznačuje/uzatvára) , tak nie je za čo sa hanbiť. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Mě to prostě už z principu dojímá a Caesar se mi odjakživa dost líbil (zlatý Serkis!), takže i když to bylo místy dost přehnané a vlastně se tady už do jisté míry ztratila určitá idea, pořád jsem si tenhle film dost užívala. Ale další díl už bych asi nepotřebovala. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd u třetího dílu dávám především za celou sérii. Jedna z nejlepších a nejvyrovnanějších scifi sérií, která kdy byla natočena. Je třeba jí vidět celou a celou i hodnotit. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

A mame tu zaverecnu cast trilogie o opici menom Caesar,obaval som sa podla komentarov,ze sa budem nudit,no nebolo to tak,citlive,emotivne,smutne,krasne a empaticke dielko,ktore vas prinuti sa zamysliet nad zivotom,posledna polhodina bola velkolepa a dojala ma,skvela zalezitost...:-) ()

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama