Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 1

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (CinemArt)

(více)

Recenze (810)

Meduzek 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel s očekáváním, že se jdu podívat na válku o planetu opic. Ovšem mýlil jsem se, je to komorní příběh o skupince opic, které jsou vtaženy do války za, kterou nemohou. Scény s opicemi vypadají, tak fantasticky, že jsem se mnohokrát při filmu přistihl, že jsem si myslel, že jsou živé. Více se mi líbily první 2/3 filmu, než blockbusterový závěr filmu. Jinak by to bylo za 5*. ()

Mejkveli 

všechny recenze uživatele

Délkou je to přestřelený, třetina scén tam nemusela být a dialogy jsou dlouhé a nudné. Děj se snaží poukazovat na každou postavu, jak ze světa lidi, tak ze světa opic, ale vše se tak nudně táhne. Nicméně lidi co mají na starost motion capture se na tom asi solidně vyblbli, protože opice jsou naprosto realistické, tak jako výkony jejich herců a za to dávám jednu hvězdu. Kdyby mi nevadilo vyhodit peníze, tak odejdu z kina. ()

LikamCz 

všechny recenze uživatele

3 a zatim nejlepsi dil ze serie ! Hodne emotivni a mnohem vice se venuje samotnym postavam, cgi je opet spicka a pro me zatim nejlepsi dil. ()

Matyas.Vacha 

všechny recenze uživatele

Film je skvěle natočen, kamera, cgi které je tu vynesené na největší úroveň. Skalní fanoušci si film velice užijí však pro mě to bylo velice zdlouhavé. Byl sem na 4DX a chtělo se mi dvakrát usnout... uznejte sami. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Název filmu je celkem zavádějící. Jedná se totiž spíš o drama o citech a pocitech. Nic proti. Obě strany mají své logické důvody a nelze tak nikomu stranit. Jen by to chtělo zapracovat na scénáři. Nějak jsem totiž nepochopil ten rozkol u lidí. Proč to zašlo až tak daleko? No snad se to dozvím v příštím dílu. Konec sice očekávaný, přesto proslzený. ()

Pecaldo 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal větší maso a více bojových scén. Na druhou stranu mi to tak překvapivě nevadilo, protože se pořád něco dělo. Některé scény jsou klasickým ,,dojákem,, a film se tak tváří až romanticky, což ale může pro dost diváků působit až překvapivě mile. Opice jsou vytvořeny krásně, působí maximálně reálně a celkově jsem si film užil. Ještě doporučuji shlédnout film v originálním znění, protože Césarův hlas v dabingu bude sotva tak autentický jako originál a ihned to filmu pár procent odebere. 75% ()

ToRtiK 

všechny recenze uživatele

tento franchise som nemusel... a tento film môj názor nezmenil. slabé emočno-citové dráma, v ktorom žiadna vojna nie je a ide skorej o zdĺhavé rozprávanie a honenie si ega na CGI efektoch a close-up záberoch na opice. ()

sfluacnkej 

všechny recenze uživatele

Nejde mi do hlavy, jak se vyšplhal tento film v hodnocení přes 80%. Skvělý začátek filmu byl úplně ubit, zbytkem. Nelze se nepozastavit nad tím, že zajaté opice byly k sobě přikovány za nohy řetězy. Když ale přišla noc úniku, spoutány nebyly, donutily vycvičeného vojáka, aby se k nim ZAMKNUL do cely tím, že po něm hodily výkal. Pak se 50 mláďat "proplížilo" přímo nad hlavami vycvičených vojáků, velmi nápadité a nakonec všechny opice unikly uprostřed noci kanalizací ven. Potom si toho až do rána vůbec nikdo nevšiml, přesto, že stráží byla plná pevnost. Následovala prapodivná scéna z rána, kdy základnu napadli jiní lidé a opice se pro mě naprosto nepochopitelně tou dobou ještě plazily kolem základny. Potom neuvěřitelné bombardování celé základny, uprostřed níž byla zásoba benzínu, že by mohli jezdit 100 let americkým osmiválcem. NIKDO benzínové nádrže netrefil, a to ani z vrtulníku. Nakonec to tam srovnal se zemí opičák s granátem a pak všechny lidi pohltila lavina. Hlavní "záporák" se tam lehce mihnul, aby nám všem připomněl, že všechno je relativní a zase umřel. Co se týče celého příběhu, nemyslím si, že by šlo o dojemné psychologicko - filozofické drama o životě, ani nic podobného, nejde ani o dobrý válečný film, nevím co to vlastně mělo být. Po neuvěřitelně dobré jedničce mě zklamala dvojka, ale tohle jsem tedy od třetího dílu opravdu nečekal. ()

Mach Tom 

všechny recenze uživatele

Není co víc dodat, film má ponurou atmosféru, kterou naštěstí trochu prosvětluje ukecaný šinpanc. Pokud však má tato trilogie předcházet filmu z r. 1968 tak nám tam minimálně jeden film ještě schází. Nedávám pět hvězdiček protože film jako předešlé dva díly, mají jednu zásadní chybu, kterou v tomto filmu mohla nahradit rouška. Protože opice zde prohánějí v dosti velkém mrazu a v těchto místech by jistě trpěli :-) Možná blbost, ale pro mě to mělo u jinak bezvadné animace rušivý faktor. ()

silverscreen 

všechny recenze uživatele

Serie má sestupnou tendenci - vše odehrává defacto v komorní atmosféře základny lidí a opic a protože je stopáž taková jaká je, tak to brzy začne ukrutně nudit! Nečekejte žádné překvapení nebo nějakou zajímavost - celý příběh je vysvetlem v pár titulkách na začátku a film je vlastne jen epizodou a to ne moc záživnou. Vždyt by stačila jedna malá atomovka a bylo by po opicích ...a po filmu! (škoda) Ps. po chvilce mě už začala štvát i ta mluvicí rádoby vtipná opice v bundě - a v kině jsem asi nebyl sám protože se nikdo jejím stále se opakujícím gegům nesmál. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

60% - Největší obdiv u mě sklízí animátoři a všichni ostatní lidé zodpovědní za to, jak opice vypadají. Naprosto fantasticky, do nejmenšího detailu jsou vykresleny rysy různých opic, které se od sebe často dost liší, je předvedena jejich jemná mimika, jejich city a to takovým způsobem, že tomu člověk rozumí a vůbec to nevypadá uměle. Dějově film není nic převratného. Filosofický přesah také nepřináší nic, co bychom neviděli už stokrát. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Za mě nenaplněné očekávání slibně rozjeté série moderních opičáků. Třetí díl má matoucí název, který nevypovídá zcela o hlavní podstatě dějové linie odehrávající se zejména v "pracovním táboře". Délka filmu bohužel přinesla nežádoucí rozveklost a nudu navzdory rychle střiženému závěru, kdy se nedalo příliš prostoru pro vzdání holdu. Průměr. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na to těšil a tak jsem z toho zklamany :-( Opět se zde ukazuje, kam směřuje v poslední době současná kinematografie a to, že většině lidem (zde hodnotícím) stačí dneska tak málo. Patos nad patos - střídají polemiky "nad životem a smrtí", sem tam se objeví pokus o "sblížení" opiček s člověkem a vyvrcholí to "vyvraždováním" lidské rasy jedné-druhou skupinou, ač nakonec pak nevyhraje ani jedna, nebot si pak příroda zahrála ty hlavní housle. Bohužel narozdíl od původní pětice, kde všechny díly byly velmi dobře natočeny - měly pořádný děj a opradu se zde díl od dílu zlepšoval, zde je tomu přímo naopak. A proto taky v této verzi máme relaitvně nezáživný děj, kdy po vzoru Hobbitů jde hlavní hrdina z místa A do místa B, aby si vyřídil své účty se svým úhlavním nepřítelem (milášek to nebyl kužátka !!!). Jsem rád, že tento díl je opravdu již poslední a takéž doufám, že už NIKOHO nenapadne dělat znovu remark, protože hůř to sice už být nemůže, ale nikdo neví.... PS: za masky, které jsou již v dnešní digitální éře spíše standardem bod neudělím, ale dva body jsou zase málo na to, že přes dvě hodiny tam byla dobromady pouze slabá pulhodinka, která se využila "jinak" než sledováním děje. Nicméně i tak je to "s odřenými opičkami" :-) ()

CHONZAA 

všechny recenze uživatele

Tohle je jediný kousek, který jsem viděl z této opičí trilogie a musím uznat, že se mi vážně líbil. Opice jsou skvěle naanimované a přímo miluju scény, kdy jsou kamery zaměřeny přesně na jejich hlavy, jelikož to vypadá tak realně až to není možné. A i když film nese v názvu válka tak je to spíš dobrodružné drama než úplně akce, ale ani ta tomu nechybí. Byl jsem i velice nadšen příběhem. Jediné věci co mi na filmu vadili, byly menší příběhové detaily a vlastně jak funguje tento zážitek jako celek. (Menší spoil) A konréktněji mi vadila scéna kdy opice zdrhli z ohrad a nikdo si toho nevšiml. Ale i přes to se doporučuji podívat na opičáky. Asi se kouknu i na 2 předešlé díly. ()

Olafvolafka 

všechny recenze uživatele

Válka o planetu opic je třetím dílem z trilogie o zrodu Planety opic a dle mého je tím nejhorším. První díl, Zrození planety opic, byl výjmečný svým progresivním a i dnes nadčasovým vizuálem a příběhem o původu zrodu planety opic. Druhý díl, Úsvit planety opic, měl zase skvěle vykreslené posapokalyptické prostředí. Třetí díl má obojí - skvělý vizuál a postapokalyptický svět. A to je právě problém Války o planetu opic, má právě pouze a jenom to, co jsem už jsme viděli v předchozích dílech a z toho důvodu mě nijak zvlášť nepohltil. Tím ale nechci říci, že třetí a finální pokračování zrodu Planety opic je špatné. Naopak, je to velice dobrý film, skvěle se na něj kouká, vizál je stále ohromující a scénky se senilním opičákem nemohou diváka ponechat chladným. Dávám 3,5 hvězdy. ()

Marty568 

všechny recenze uživatele

Ano, ano a ještě jednou ano. Sice nečekejte žádnou war, kde se celý film budou opice řezat s lidmi, ale přesto je to skvělé zakončení trilogie. Sází se mnohem víc na vztahy mezi opicemi. Co se týče vizuální stránky, opice vypadají neuvěřitelně realisticky. Přiznám se, že na konci filmu ukápla slzička. Nejlepší trilogie od Temnýho Rytíře. ()

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama