Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 4

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (CinemArt)

(více)

Recenze (810)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak precizní závěr trilogie, tu už hodně dlouho nebyl. Rozlučka s Casearem je skvělý blockbuster jak z jiné doby, ve kterém se Matt Reeves nebojí jít si za svým a servírovat divákům osobitou vizi, která vás díky perfektním digitálním trikům místy posadí na zadek. Preciznost úvodní westernové dvacetiminutovky si sice film po celou svoji délku neudrží, přesto kvalitu příliš neztrácí. Byť je tak Válka o planetu opic trochu delší, než by musela být, díky opičím hrdinům jí to nebudete mít úplně za zlé. [80%] ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Obrovská vec!Totálne vymakaný vizuál pri ktorom aj ja ako človek čo neznáša CGI nemám čo vytknúť.Film má úplne všetko čo potrebuje naložený blockbuster. 100 % ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nová opičí trilogie je završena, a nutkno podotknout, že třetí díl se oproti předešlému přírůstku posunul co se týče kvality o kus výše. Pořád to malinko zaostává za Zrozením, ale zde se film soustředí na příběh, což považuji za ohromné plus. Děj se soustředí opět hlavně kolem Ceasara, což asi všichni ocení. Podle názvu by každý asi čekal pořádnou řežbu mezi lidmi a opicemi, ale takové sekvence se zde nedočkáte (jen na začátku pár desítek sekund a na konci boj mezi posledními přeživšími lidmi). Film se snaží zachytit vztahy mezi opicemi, jejich charaktery a chování, tudíž zde očekávejte pomalu plynoucí, skoro až poetický příběh. Harrelson v roli vůdce jednoho z posledních lidských klanů naháněl hrůzu, jako hlavní lidská postava zazářil. Konečně jsem pochopil, proč ve starých dílech lidé vůbec nemluví, zmutovaný opičí virus postupně napadl každého člověka a sebral mu jednu z mála věcí, která nás dělá tím, čím doopravdy jsme, tedy schopnost řeči. Mám rád takové zajímavé náměty, a degenerace lidstva na úkor opic je velice interesantní. Vizuální stránka bere dech, ať už úžasná krajina či neuvěřitelně zpracovaná mimika opic. Holt, každý rok se tyto možnosti posouvají o pěkný kus dále. Závěr byl dost dojemný, bitva brala dech, a úplný epilog každému asi přivodil nějakou tu slzu. Zatím to vidím na čtyři, možná časem přidám. Za mě dávám 87 % ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Působivý závěr jedné z nejoriginálnějších filmových sérií. Tady probíhá bitva v samotném Caesarovi. Nečekejte žádné akční inferno. Tady se hraje o emoce. Matt Reeves dokončil trilogii nanejvýš skvěle. A já měl u toho slzu na krajíčku. 95% a kandidát na film roku. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Zakončení trilogie jak má být. Nebylo všeho více, všechno větší a tahané do extrémů. V rámci žánru bylo vše v pořádku a poměrně pěkně dotaženo. Linka s plukovníkem byla zakončena fantasticky a zde tleskám. Co mi možná chybělo byl víc epický konec. Prostě bitva dvou armád o místo na zemi. Ale třeba by to celku uškodilo. Navíc je děj veden jen z pohledu opic, což je škoda. Divák si tak musí myslet, že lidi jsou ti špatní, ale i oni mají svoje pohnutky, proč jednají jak jednají. Každopádně všechny tři díly mají svojí kvalitu, ale právě ten poslední dokázal celek vytáhnout mezi ty nejlepší trilogie vůbec. Přesto mi ale chybí něco k dokonalosti, něco na co bych si vzpomněl i za 8-10 let.... 83 procent. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Vizuální skvost ale dějově slabé, vůbec mě  nechytlo....Filmu jsem jednoduše nevěřila, a to je pro mě dost stěžejní.  Přepla jsem. Nevím, z čeho tady ostatní tak "učůrávají"😅🤣🙈, věc vkusu..... ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Za mě 4.5hvězdy. Byť sice pořád hodně kulervoucí,ale na Dawn to nemá. Ve smyslu jasně plného počtu,tj.100%. Pokud bych na to min.rok šel do kina,mohl bych prohlásit,že spolu s Blade Runnerem a TO,nejlepší film roku. Co mě ale pořád trochu štve (a vadilo mi to už u 2),že krom opičích postav,se nesetkáme opakovaně s žádnými lidskými. To by byl takový problém,dát Frankovu postavu do 2 (a ne,krátké ukázkové video se nepočítá),a Clarkovu do 3? Myslím,že ne. Opět po dlouhé době (co se týče filmů z doby relativně nedávné),jsem si pochvaloval,jak perfektně sedí scénář spolu s režií a tím vytvářejí mnohovrstevnatý film,bez hluchých míst. Jsem též rád,že zprávy nelhaly a akce je zde opravdu jen na zač. a ke konci. Jinak jde (stejně jako u 2),o komorní snímek,s opět výbornou kamerou,kterou tady musím vyzdvihnout. Andy Serkis tímto filmem s naprostou jistotou dokázal,že dny Glumíka špuntíka,jsou dávno ty tam a že Caesar je jeho novou životní rolí. Bez debat. Krásné pomrknutí pro znalce prvních 2 filmů (těch úplně! prvních),Maurice dává němé holčičce jméno Nova,u čehož jsem byl HODNĚ naměkko. No a tak jen závěrem dodám,že mě už od minul.dílu dost zarazila (aspoň jsem si nevšiml),absence jakékoli pocty či lépe řečeno upozornění,ve formě titulku,podle/inspirováno románem od Pierra Boullea. Což považuji za sviňárnu,už jen proto,že bez onoho autora,by Foxové,neměli posl.50let (krom jiného),co točit. A kterou by všichni,kdo mají rádi všechny díly až do teď,měli znát. Hudba opět krásně klasická,jakoby z doby,kdy tato série,začínala. Plný počet za 2 hl. hudební motivy,které tu znějí relativně,často. Subtilní Míša Giacchino,opět nenápadně,triumfuje. Byť se zde nejedná o takový nářez,jako ST:Into Darkness. ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Válka o planetu opic ani náhodou nectí svůj název. Pokud od toho čekáte epické vyvražďovačky, výbuchy atomovek nebo taktické bitvy o milionech hlav budete hořce zklamáni. Leckde to totiž spíše než finální konfrontaci připomíná návštěvu u psychologa. Matt Reeves vsadil na teorii, že slova řežou hlouběji než nože a činy jednotlivců trumfnou i dobře mířený granát do ksichtu. Z větší části se tak kecá, znakuje a uznale kýve hlavou. (občas se dokonce opičí!) Když si odmyslím svoji prvotní představu o posledním filmu téhle trilogie, je to vlastně vcelku důstojné zakončení. Až na těch pár scénáristických berliček a špatně střižených skoků časem to má stále to stejné kouzlo jako napoprvé. Máte-li tak chuť na intenzivní drama s vyzrálými postavami a nějakou tou šarvátkou navrch vyrazte do kina. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Je to vcelku poživatelným blockbusterem. První polovina je výborná a ohromující. Stále se nepřestávám divit, kam až technologický pokrok vede. Nicméně se nacházíme u problému, s kterým se potýkal i druhý díl - scénář. Není ani nijak převratný, nijak chytrý a děj se ani nějak neposouvá. Mnohé obrazy mohly být kratší a některým zase nevyšel úplný emocionální důraz. Celkový pokus o zachycení emocí zde selhává a to hlavně kvůli plochým postavám (vyjma Caesara). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončení celé trilogie, které v sobě má trochu moc křesťanské symboliky, ale dá se to pominout, protože stejně budete fandit opicím. Lidé si zaslouží svůj osud, ať už proto, jak se chovají k přírodě a ostatním druhům, ale i k sobě navzájem. Ta symbolika je v tomhle dobrá a silná. Navíc tu jsou skvělé postavy a silný příběh. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Opice si i na potřetí drží svůj vysoký standard. Opět tu máme povedenou zápletku, která nesere. Opět tu máme spoustu prima opičích charakterů, ke kterým se tentokráte přidává i vynikající Woody a neméně dobrá dětská postava, která výjimečně není naprosto dementní. Samostatnou kapitolou je pak vizuál, který je naprosto fenomenální a totálně rozkopává i produkce o mnoho desítek milionů dražší. Pochválit musím i závěr, který jednoznačně uzavírá trilogii, ale zároveň si bezproblémově nechává otevřená vrátka pro případná pokračování. Třetí opice mě zkrátka a dobře moc bavili nejen svým technickým zpracováním, ale i chytrým scénářem, naťukávkami na původní díly, ale i hereckými charaktery. Zcela stylové vyvrcholení ságy, která si zaslouží něco mezi 4 a 5... ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Skvělé završení novodobé opičí trilogie. Bravurně zmáknutou jedničku to už nepřekoná, ale furt se na ty digitální opičáky moc dobře kouká. Matt Reeves má budování hutné atmosféry v malíku, nikam se tu nespěchá, vše má svůj čas, vkusně servírovaná gradace spolu s postupným odhalováním charakterů jednotlivých postav je to, co tu hraje prim především. A to se v těžkotonážních blockbusterech málokdy vidí. Za tu odvahu velký palec nahoru. Temný rytíř je v dobrých rukou. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Opičí western se vším všudy aneb Dobrý Kong je mrtvý Kong. 1) Film hýří dramatickými emocemi, které však na mě, mršky, z obrazovky nepřeskočily. 2) Angličtina opic mi připomněla angličtinu některých mých středoškolských studentů. No mercy. No peace. This is war. Apes together strong. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jenom zopakuju zde již mnohokrát sdělené: Audiovizuálně dokonalé a výborné zakončení trilogie. Za sebe jednoznačně doporučuji: běžte na to do kina! (90%) ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Skvělý završení trilogie, který možná lehce překvapí formou, kterou ovšem spolu s obsahem dokáže vyždímat každou emoci na maximum a vlastně to zvládá takřka bezeslov, jen z dlouhých, všeříkajících pohledů (takže když mám v tomhle ohledu problém s prvním Blade Runnerem, tak to asi opět potvrzuje, že neni hlavní chyba ve mně). Technologie se tady dostala do takový úrovně, že v polovině scén nejsem schopnej určit, jestli pro ten záběr použili loutku (pokud vůbec nějaký používali) nebo je to komplet CGI. Bravo! Taky potěšili množstvím odkazů nebo pomrknutí do minulosti k původnímu filmu (čili vlastně do budoucnosti), ačkoli teď vlastně některý postavy budou muset žít asi tak 2 000 let, aby se mohly dožít příletu Charltona Hestona. :) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Caesarovi přibylo šedin a mně taky. Válka o planetu opic je totiž strašně dlouhý film, kterému by slušela ubrat dobrá půl hodinka. Jinak výhrady moc nemám, triky jsou perfektní, děj sice trochu plochý, protknutý filozofováním, ale jak říkám, kdyby se to trochu zkrátilo, měl bych chuť si film vychutnat ještě párkrát. Takhle si počkám na nějaké nedělní deštivé odpoledne u TV, jestli budu mít čas a chuť. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Když jsem šel do kina na druhý díl, čekal jsem výjimečný zážitek, protože tvůrci naslibovali hory doly. Žádný takový zážitek se ale nekonal. Na třetí díl jsem nešel s očekáváním ničeho, víceméně jsem do kina vyrazil proto, aby se kruh uzavřel a já si to mohl odškrtnout ze seznamu. Začátek filmu považuju za nejslabší část (už zase útok na lesní sídlo opic), postupem času se ale všechno zlepšuje a divák si všímá příjemností jako třeba Giacchinova hudba, ze které si ovšem opět nepamatuju ani notu. Závěr s motivy biblického Exodu potěší, nahrává ale kritice pro samoúčelnost (Spoiler – to se fakt Cézar trmácel se šípem v hrudníku přes půl Kalifornie, aby pak nevkročil do země zaslíbené?) Celkově jsem rád, že jsem tuhle sérii mohl vidět, kdyby ale nikdy nebyla natočena, nemrzelo by mě to. Pravou Planetou opic pro mě navždy bude originál z roku 1968, byť v něm herci v maskách vypadají jako šimpanzi, gorily a orangutani jen vzdáleně. (1 193.) ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Stále se na to dobře kouká a CGI je snad čím dál lepší a přibližující se realitě, ale nemůžu se zbavit pocitu lehkého zklamání. Asi jsem pro závěr čekal nějaké silnější momenty, proslovy a epičtější bitvy. Caesar je stále skvělá postava, kterou tu jen kazila jeho "nesmrtelnost" ke konci filmu. Celkově ten konec byl takový rychle sfouknutý.. Jako lavina. 7/10. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

V éře hlučných, povrchních a opravdu příliš jasně cílených blockbusterů působí tento trochu jako zjevení. Matt Reeves po celou dobu jede v hodně pomalém tempu, v němž klade důraz na vskutku hutnou a potemnělou atmosféru, dialogy a práci s postavami, která je excelentní, protože všechny mají jasnou motivaci a chovají se logicky. Málokdy se vidí, aby scéna, kdy si někdo jen povídá, byla tak napínavá a atmosférická. K tomu všemu ještě Reeves natočil vlastně variaci na Apokalypsu, kterou někdy parafrázuje (nálety vrtulníků, pološílený plukovník jakožto záporák) a Velký útěk. Triky jsou naprosto dokonalé a po pár minutách už divák opice nevnímá jakožto výtvor CGI, ale jako plnohodnotné herce, Serkis je výtečný, hodně ale překvapí i Steve Zahn jakožto vtipný šimpanz v modré bundě. Woody Harrelson sice nedostal tolik prostoru, ale využívá ho na maximum a je de facto jedinou zajímavou lidskou postavou. Perfektní práci odvedl také Giacchino svým minimalistickým tématem. Je pravda, že z toho všeho mohla být cítit větší osudovost a finále asi většinu diváků neuspokojí, i když do vývoje filmu skvěle sedne a stopáž mohla být o chloupek kratší. To ale nic nemění na tom, že celá prequelová trilogie, která má po zakončení dost možností na další a další pokračování, patří k tomu nejinteligentnějšímu, co ve velkofilmech vzniklo a udržela si vysokou úroveň a dá se vidět opakovaně, což se o moc počinech z poslední doby říci nedá. 80% ()

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama