Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 12

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 12

Recenze (810)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Opice spolu silné! Tak tomu bylo první dva díly trilogie a platí tomu i u toho závěrečného. Válka o planetu opic je totiž skutečně precizní film který výborně šlape téměř po všech stránkách téměř po celou dobu. Po prvním filmu se sci-fi nádechem, následně druhém s post-apokalyptickým nádechem, nyní nastupuje třetí s Westernovým nádechem který v rámci trilogie nezapomíná na své postavy. Spousta informací mluvilo o tom, že je Válka o planetu opic dalším Loganem. A Logan z toho opravdu cítit je. Ne není to brutální film ve kterém jsou megalitry krve a Ceasar není prošedivělé brutální hovado závislé na alkoholu. Přesto je Válka o planetu opic celkem drsná. Nechybí sebevraždy, mučení a osobně jsem u filmu minimálně dvakrát slzel. Na tohle děti opravdu nebrat. Režisér Matt Reeves je opravdu šikovný řemeslník což se ukáže hned od první scény která sleduje boj vojáků s opicemi čímž film od začátku ukáže svůj potenciál. Opice jsou stejně jako v Úsvitu nejpozitivnější stránkou a opět jsou stokrát zajímavější než lidi. Avšak také kvůli tomu, že lidstvo má pouze dva výrazné hráče. Andy Serkis oficiálně potřebuje Oscara jako tehdy Leonardo Dicaprio. Jeho výkon Ceasara je totiž napotřetí ještě silnější a a na to jak Ceasar prochází válkou s lidmi a zároveň trpí svými démony z minulosti se neuvěřitelně kouká. Steve Zahn si zahrál postavu Bad Ape který je vtipnou figurkou filmu. Je to opravdu zajímavá figurka která občas kdy je film už opravdu depresivní způsobí úsměv na tváři. Ty Olsson poté hraje zlou opici Reda který se stal členem Pičáků (opice sloužící Colonelovi) který má neuvěřitelně propracovaný charakter a postupný průběh jeho příběhu je neuvěřitelně prodaný. 12 letá Amiah Miller je po Dafne Keen z Logana další úžasný dětský objev. Její Nova sice nemá tak propracovaný charakter jako X-23 z Logana ale Miller si svojí němou holčičku odehrála a její vztah s adoptivním opičím otcem Mauricem je neuvěřitelně roztomilý. A hlavního záporáka Colonela si odehrál starý dobrý Woody Harrelson. Když se před 3 lety objevil v Úsvitu Koba říkal jsem si, že trojka bude mít problém ukázat psychopatičtějšího padoucha. A oni to dokázali- Harrelsonův Colonel je opravdový šílenec a scéna kdy si dá Colonel schůzku s Ceasarem jeho kanclu a důkladně mu povypráví o své minulosti včetně svého zla je neuvěřitelná a interakce mezi Ceasarem a Colonelem k nezaplacení. Hudba Michaela Giacchina je mimochodem opravdu silná a jestli má někdo na to říkat si John Williams nové éry je to právě Giacchino. Třetí díl silné trilogie se silnou myšlenkou jejíž závěr je opravdu šokující. A samosebou by to chtělo další díly protože potenciálu je tam dost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„HISTORIE LIDSTVA SMĚŘOVALA K TOMUHLE OKAMŽIKU…“ /// Válečný drama s útokem na opičí emoce… Tahle trilogie postupně spěla k dramatickýmu vyústění, ovšem překvapilo mě, že dostanu regulérní válečný drama, který, nepatřit do opičí ságy,by mohlo bejt klidně vo Dánech, Norech… (Možná přeháním…) Filmařina moc dobrá, upoutala hudba a dramatická nálož, kterou tenhle film ukrejval (- včetně protahování záběrů). Spokojenost ano, ale taky vnitřní rozpolcenost. Chtěl jsem prostě víc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1963 napsal Pierre Boulle, neznám. 2.) Serou mě opice. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jednička byla poutavá se vším všudy, dvojky se chopil Reeves a byl tam znát jednoznačný pokles. I přes pokles kvality a očividné tápání po stránce příběhové dokázala dvojka zaujmout svojí akčností, napětím a solidními postavami. Toto třetí pokračování šlo bohužel po stránce příběhové opět dolů. Hned v úvodu se odehraje stupidní, stokrát viděná zápletka, podle níž se film ubírá dál, a ani v samotném průběhu nedojde téměř k ničemu zajímavému, co by dokázalo diváka dostat do varu. Předvídatelnost střídá klišé. Příběh je natahovaný a hloupých momentů se najde až přespříliš. Co se herců týče, tak Woody Harrelson se podle mě do takové záporné postavy naprosto nehodí! Toto mi opravdu nesedlo, měl se toho chopit jiný režisér popř. scénárista. Jedničku i dvojku jsem viděl 3x, jsem si celkem jistý, že trojku si víckrát nepustím. 60% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Za mořem nekecali, třetí Planeta opic je opět skvělá podívaná. Matt Reeves pokračuje v tónu, jaký započaly předchozí díly, a natočil film, který má sice skoro dvě a půl hodiny, přesto se nebojí být pomalejší a udělat si čas na scény, kdy hrdinové prostě jen sedí, povídají si a vy o nich zjišťujete takové ty drobné detaily, kvůli nimž se pak o ně bojíte a nečekáte akorát na závěrečnou akční scénu. Zatímco minule dostali opičáci a lidé podobně prostoru, tentokrát se skoro všechno točí okolo Caesara, Woodymu Harrelsonovi však stačí i ten menší prostor na to, aby vedle digitálních (a samozřejmě božsky vypadajících) zvířecích hrdinů zazářil. Dovedu si představit, že finále svým trochu nečekaným pojetím někomu úplně nesedne, ale paradoxně díky němu pak vyzní všechny ty myšlenky, které byly v celém filmu několikrát naťuknuté. Celkově je Válka o planetu opic přesně to, co jsme čekali a v co jsme doufali. A navíc se sebevědomě nejednou odkazuje i na verzi s Charletonem Hestonem a dává odpovědi na otázky, na které člověka snad ani nenapadlo se ptát. Dobrý a chytrý blockbuster. Něčeho takového je v kinech pořád zatraceně málo. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Čtyři z lásky k Caesarovi a z respektu k odvaze Matta Reevese natočit film, který do značné míry stojí na tichu, gestech a pomalosti. Snaha neuspěchat vyvrcholení trilogie bohužel vede k tomu, že ho film naprosto zaspí. Chybí tu silný protihráč ráže Koby (však ho také film musí v některých chvílích vyvolávat alespoň jako přelud), Woody Harreleson je hodně panákovitý, taková snadná šablona, light verze plukovníka Kurtze zbavená skutečných démonů. Úvodní část strhující i díky invenčnímu minimalismu Michaela Giacchina a Seresinově detailní kameře s proměnlivou hloubkou pole, prison break druhá polovina se bohužel vleče, chybí jí energie i nosné dilema. Samotné rozuzlení je sice nápadité a v klíči celé trilogie, ale slibovaná ape-pocalypsa není ani zdaleka tak osudová a zdrcující, jak by si trilogie nápaditě přenášející humanitu na opice zasloužila. Triumfem je tak jen neskutečně detailní a precizní animace / herectví všech zúčastněných. Lehké zklamání. [70%] ()

Galerie (93)

Zajímavosti (21)

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama