Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkoví iluzionisté ze skupiny Čtyři jezdci (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan) se vracejí ve svém druhém dobrodružství, aby na svém celosvětovém turné předvedli kousky přesahující hranice lidského chápání a posunuli hranice jevištních iluzí do nových výšin. (Freeman Ent.)

Recenze (474)

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička robinúdovských čáryfucků se tentokráte snaží překouzlit Heryho Potrata, který si sice před natáčením oholil pytlík, obsah vany nalepil na xicht a vypadá teď mnohem bužněji, nicméně je to stejně debilní a zpola vykradený infantilní zmar, jako když se o to tenkrát pokoušel Voldemrd. Oproti zábavné a v intencích kaprfíldovského kokotismu i poměrně sofistikované jedničce dostává znechucený divák jen místy až otravně nudnou, idiotsky překombinovanou rádobykůl čárymádu, kterou jakýsi ambiciózní ťaman freneticky uplácal ze scénáristických hoven a kýčovitého kung-fu s kartami. Výborná kulisa k vypalování Bradavic a podobně bolestivé jako zasouvání nenalubrikované metly na famfrbál do citlivých děr v logice. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jednička mě nijak neohromila a dvojka je skoro jako přes kopírák. Průměrná zábavná jednohubka, která sází zejména na herce a předváděná "kouzla". Problém je, že i když bych měla na jejich triky nejspíš zírat s otevřenou pusou, není příběh dostatečně zajímavý, aby mě byť na chvíli strhl. Ale tak aspoň na Marka Ruffala a Lizzy Caplan se dobře kouká. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jednička byla takovou fajn kouzelnickou kopií Dannyho parťáků. Pro dvojku Podfukářů ironií osudu platí to samé, co pro Dannyho parťáky 2 - chybí lehkost, je to nepřehledné, hrozně chtěné a utápí se to ve vlastním úspěchu. Zabiják série. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obrazová i obsahová přeplněnost vzala jezdcům drive a sex apeal, kterým disponovali v jedničce. Nejlepší scéna se odehraje ke konci při kouzlení části jezdců. Samozřejmě nepočítám prkotiny typu, že FBI zasahuje v Londýně i když zábavnější bylo, kdyby tam zátah na jezdce prováděl plukovník Šlachta. Jinak je to sebevražedně překombinovaný, chvíli člověk neví kdo kope za jaký tým a za každou větou vidíš podraz, ale pokud tvůrčí ambice byla diváka nebavit, ale proměňovat na paranoika, tak to pak docela dobrej job, škoda že já spíš chtěl vidět efektivně natočený triky a přimočarý tah na bránu. Z herců boduje Woodyho bráška a samozřejmě Lizzy Caplan, která má alespon trošku šmrncovně napsanou postavu, takže měla co hrát. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $65,075,540Tržby Celosvetovo $334,897,606Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,429,974Tržby za predaj DVD v USA $7,914,645║ Rok 2016 nie je moc priaznivý pre pokračovania, ktoré svojou planobou väčšinou klopýtajú na hrane premieru a stávajú sa len zbytočnou nádstavbovou fraškou, kde po kúsku akejkoľvek originality ani nezakopnete. Čisté bezduché recykláty, čo je prípad aj tohto pokračovania. Pokiaľ prvý diel bol príjemným osviežením, dvojka už nestačí s dychom a vždy keď dostaneme desať minúť svižných scén, hneď na to sa nalepí pol hodinka vaty, škoda. /videl v kine: 55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DOSTANETE TO, CO SI ZASLOUŽÍTE! OKO ZA OKO!...“ /// Téměř rodinná skupinka dostala novýho člena (a po roce) i úkol. Věda (chvíli) poráží kouzla, připravte se na spoustu osobních vendet (do toho FBI, takže rozvětvenost jako prase – asi proto, že nejlepší trik funguje na mnoha vrstvách), naštěstí z nich v těch tunách keců vobčas vypadne i ftip. Není to brutální výjimečnost, jako jednička. Jen taková obstojná podívaná, která splní (alespoň pro jednou) svůj účel. A jestli jste zmatení…kupte si medvídka mývala! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Umím vytáhnout klobouk z králíka. 2.) Jedu jen kusy, ve kterých je Harrelson 2x! 3.) Thx za titule „playstick3 a Filiman“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Lionsgate/Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 3,232 // Otvárací Víkend v USA: $22,383,146 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mne kvalitní sequel na obdobné úrovni prvního dílu. Plusem je Daniel Radcliffe ( byť jsem paradoxně čekal, že bude také kouzelník, nikoliv) a svůdná Lizzy Caplan, která dodává sequelu šmrnc. Je pravdou, že příběh je místy příliš překombinovaný a chaotický, kdy má divák pocit, že se ztrácí buď on sám či režisér, ale ve výsledku to vyústí opět v parádní hru zvratů a překvapení, že si nemohu na nic stěžovat. Oproti ostatním blockbusterům Podfukáři rozhodně nepůsobí naivně a hloupě a také, kdo by čekal od filmu zaměřující se na triky, iluze a kouzla nadmíru vynikající story? To je jak stěžovat si, že v žánru Drama není akce a krev. Samotné kouzla jsou na špičkové úrovni. Highlighty jsou ve filmu dva a tím jest scéna s kartou/čipem a finální vyvrcholení čtyř jezdců, které bere intenzivně dech s podporou skvělého soundtracku. Ultimátní zábava, na kterou se skvěle kouká a dá se při ní i přemýšlet. Story 8/10, Atmosféra 8/10, Gore 0/10, Vizuál 9/10, Akce 7/10, Napětí 7/10,Humor 6/10. Zábavnost 8/10.80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ve světě naprostého dozoru jste svobodní, jen když vás nevidí." Já tedy neumím vytáhnout klobouk z králíka, telefonovat banánem a ani zastavit kapky deště, ale styl Jezdců mě baví. Jenže tady jsem se dostal do fáze, kdy jsem nevěděl, kdo je kouzelník, kdo je pán v modrém klobouku, kdo je procesor a jestli to vůbec chci vědět. A ten dlouhý vysvětlovací závěr mě uspal natolik, že jsem se do závěrečných titulků stihl dvakrát probudit. Přesto jsem se bavil při nástupu Luly, při přihrávání karty přes detektor a zejména při exhibicích ujetého Merrittova bratra Chase. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračování blockbusteru má prý zopakovat všechny kvality prvního dílu a přihodit ještě něco navíc. A já mám dojem, že druzí Podfukáři to udělali tak, že vzali všechny neduhy prvního filmu a pro jistotu jich ještě pár přihodili, kdyby to náhodou nestačilo k pokažení dobrého dojmu pramenícího z charismatu postav a atraktivního prostředí. Mně by úplně stačilo vybírat si, koho z těch darebáků miluji víc, ale když oni se mě zase snaží ohromit zvraty, které mě vůbec nezajímají. Prostě se usmívejte a čarujte, nemusí být každý zamotaný ve všem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování slušně zábavné jedničky. Lizzy Caplan je adekvátní náhradou za Islu Fischer a mission: impossible scéna s přehazováním si karty s čipem je LUXUSNÍ. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Po dvou hodinách snažení se jedna těší na vyvrcholení čar a kouzel a nic. Takové překombinované blyštivé "pufff" do větru. Harry se nakonec díky splynutí duší s Voldemortem dal na cestu zla, ale místo toho, aby z něj šel strach, připomínal mi navztekaného skřítka, hrozícího malými pěstičkami do hvězdného nebe! Taky mi vadil Woodyho debilní brácha. Alespoň mohli mít rozdílné povahy, takhle mi ten jejich stejný blbizmus lezl silně na nervy. Jediný zajímavý a akční moment vidím ve scéně s kartami, resp. s kartou a s čipem. Každopádně to jako celek nevnímám jako úplně nepovedený kouzelnický trik kouzelníka třetí kategorie, ale jako docela zábavnou komedii. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Typický příklad zbytečného sequelu, který nikdo nechtěl a také na něj nikdo moc nepřišel. Obsazení naboptnalo o čím dál tím více zaměnitelného Daniela RadCliffa, který po podobně mdlém Frankensteinovi už asi znovu nikdy neprorazí, jinak kromě podivné výměny, jak v zákulisí produkce tak i filmu, Isly Fisher se objeví všichni zúčastnění z prvního dílu, který se stal černým koněm léta 2013. Hlavní rozdíl je v tom, že tam kde umně první díl maskoval scénáristické hrátky s divákem, zde se na to rezignovalo úplně a podobně jako v mnoha jiných filmech postavy zatajují informace před ostatními hlavně kvůli divákovi, aby pro něj zůstalo nějaké překvapení, i když v rámci příběhu naprosto nedává smysl, aby se daná situace seběhla zrovna takto. Nuže trojka nebude, tak snad je letošní rok opravdu příslibem konce zbytečných sequelů, jejichž původní díly vydělaly třeba o trojnásobek více. Vlastně jsme po většinu filmů balancoval kolem 4*, ale ten konec už je vážně utrpění...6/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vo svete hororu ostalo "ticho", a tak si podaktorí, ktorí s nechuťou čítajú moje komentáre, mohli odo mňa na pár dní oddýchnuť. Bohužiaľ, omnoho viac ako tento fakt, ma mrzí realita momentálnych suchôt, kedy som nútený čumieť na priemerné snímky, ktoré ma buď nedokážu dostatočne nadchnúť, alebo ich vnímam ako vraždu môjho drahocenného času. Aj sledovanie milióntej reprízy Predátora na Prima Cool by bola lepšia voľba, ako "Now You See Me 2". Rozprávky mám rád, ale toto by bolo aj na koňa veľa. S prvou časťou sa to nedá ani len porovnať. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to nebo se série snaží budovat si tentokráte svůj kouzelnický vesmír? Takže zde máme Marvel, potom Rychle a Zběsile, blíží se Justice League, Monstra z Universalu to asi taky myslí vážně a teď ještě tihle Kouzelníci. Chápu producenty, když nevíš jak prodat hračky, buduj sérii. No ale naštěstí se tahle Dvojka podobně jako letos hodně jiných zase až tolik nepovedla, takže snad bude klid. Harrelsonovo dvojče je otravné, Radcliffe takový spíše looser a Morgan Freeman s Cainem jsou prostě stále ještě všude. Na závěr bych zmínil parádní scénu s uloupením mikročipu. Několikanásobný závěr se neskutečně vleče a doufám že jsme se viděli naposledy. Tohle už nemá s kouzlením nic společného, tady jen prostě řádí trikaři. 55% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Další dvě hoďky šarády, v níž je možný kdykoliv cokoliv, takže opět nezůstává ani stopový množství napětí. Jelikož jde ovšem o pokračování, bylo nutný přitlačit na pilu - a ano, všechno je ještě imbecilnější. Problém je, že se tentokrát zašlo tak daleko, že začíná ubejvat i ta nejdůležitější složka: ZÁBAVA. Scéna s kartou při krádeži čipu je WTF takovým způsobem, že se při jejím sledování cejtí člověk trapně - minimálně do chvíle, než přijde velepůvabná pitomost s deštěm a stroboskopem. Ani sequelu se totiž nedaří nastavit laťku nadhledu takovým způsobem, aby zdejší kejkle byly v rámci univerza věrohodný. Co potom s tim? Film, založenej z podstatný části na iluzích, zvratech a ochcávání reality, by logicky měl bejt aspoň trochu chytrej. Rád bych si u něj sem tam řekl "aha, tak takhle to udělali!" Smůla. Zábava i mozek byly nahrazený digitálním znásilňováním fyziky i elementární logiky a děj neustále spolíhá na to, že je každej civilista na scéně retardovanej, slepej nebo zhypnotizovanej. Budiž. Divák ale není. A jelikož jsou všechny postavy na plátně docela otravný a zvraty poněkud z prstu vycucaný, není důvod se touhle fraškou ještě někdy zabejvat. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel mi prišiel o chlp lepší, ale ani dvojka nie je zlá. Znova zaujme príbeh, či postavy, poteší aj Brian Tyler zo svojou hudbou, ale predovšetkým podfuky od podfukárov opäť stoja za to. Dobré sa začlenila aj Lizzy Caplan, ktorá ma bavila asi najviac. Fajn pokračovanie, taká slušná pohodová jazda. 70% - 3* ()

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Boratova špionážní komedie našla režiséra

Boratova špionážní komedie našla režiséra

04.12.2013

Sacha Baron Cohen se dlouho poctivě připravoval na roli Freddieho Mercuryho. Jeho snaha ale vyšla vniveč, když ostatní členové skupiny Queen odmítli jeho nekompromisní pojetí i se stinnými stránkami… (více)

Reklama

Reklama