Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkoví iluzionisté ze skupiny Čtyři jezdci (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan) se vracejí ve svém druhém dobrodružství, aby na svém celosvětovém turné předvedli kousky přesahující hranice lidského chápání a posunuli hranice jevištních iluzí do nových výšin. (Freeman Ent.)

Recenze (474)

hrona 

všechny recenze uživatele

Tak tedy, Podfukáři 2 celkem zklamání. To, na čem byla postavena jednička, gradace do vyvrcholení finále, byl pro mě jeden veliký Uau efekt. Dvojka, strašně vaří, nezačíná to špatně, snaží se porovnat k předešlému, ale čím více se film blíží ke konci, je to čím dál více ulítlé a dost přitroublé. Finále celého filmu je až tak moc okaté, že ho prohlédne i 10leté děcko. Trošku mi film připomněl Cimrmanouv hru ( Ty nejsi má teta, tetičko, Ne. Jsem tvoje vzdálená snacha, Nedělej si výčitky, milý synu. Já totiž nejsem tvůj otec. Jsem tvůj syn ) Co se týče výkonů. Herci klasicky dobří, přiznám se, že mi tentokrát dost vadila dvojrole Woodyho, na můj vkus zbytečná onanie vůči jeho herectví. No a Daniel, to je pro mě stále takové nedomrle, které zkrátka na svůj film počká, až mu pořádně narostou fousy. Další díl, už bych nepáchal. Kouzelnické filmy mám rád, ale nic se nemá přehánět. Chtělo by to zkrátka nový a neotřelý nápad. Tak tedy zkouknout Podfukáře 2 a Vichr z hor. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Mankote, neuvěřitelně průhledný scénář (neříkejte mi, že jste si ke konci mysleli, že jako fakt letěj v letadle a jako fakt je z něj vyhazují? Tohle přece bylo zcela jasné.) ve zbytečně dlouhé stopáži, kdy příběh lavíruje sem a tam velmi podivně, jen aby byla odhalení pro odhalení, ale žádné není až tak zajímavé - včetně toho čínského obchodu s triky. A nakonec jsme se vlastně ani nedozvěděli, co se skutečně s tím otcem stalo? Našli tělo, nenašli? Pořád jsem čekal, kdy vejde na konci do vily a bude rodinné objímání a vysvětlování - ale možná už to i samotným scenáristům už přišlo poněkud přes hranu. A bláznivé dvojče Woody Harelsona, ale tak zase nakonec proč ne, komická figurka. Inu a pak Harry Potter s plnovouskem, snažící se hrát něco jiného než v Harry Potterovi, a zas mu to nejde. Nevím, přišlo mi to utahané, bez vtipu, nadhledu, provázanosti, kouzel, bez jakéhokoliv ducha, nadšení a jiskry. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Jednička přes určitou překombinovanost solidní nadprůměr, dvojka přes určitou uvěřitelnost naprostý podprůměr. K maximální zápletce chybělo snad už jenom to, abychom se dozvěděli, že Morgan Freeman je celou dobu pod tím mejkapem běloch. 52% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Mdlá šablona jedničky, která sama o sobě nebyla nic úžasného. Dokonce tak mdlá, že nad výměnou jediné ženy, Ilsy Fisher za Lizzy Caplan, se scénář téměř nepozastaví. Pár dobrých scén, jinak ale dosti slabé co se týče efektu překvapení. Slabá gangsterka s "magií." ()

Othello 

všechny recenze uživatele

To že je to úplně, ale úplně fakt strašně dementní (na konci jsem byl skutečně na hraně ustřelení vlastní hlavy) by v zásadě nevadilo, kdyby film využil potenciálu námětu, který je enormní. Postavy sice předvádějí rozličnou škálu efektních triků, ale ani by nás nenapadlo hádat, zdali herci skutečně zvládnou byť jeden z nich, tak strašně je to digitální. Sekvence důmyslných týmových fíglů, jejichž načasovanost a prostorové rozprostření by mohla akcentovat promyšlená jedozáběrovka jsou destruovány bezpočtem střihů a zpomalovaček ve stylu "Ten druhý zleva, nebo ten třetí zprava. Zkrátka ten v tom baloňáku. A já vám ho radši ukážu." Navíc co se týče dávkování informací film moc neví jak k divákovi vlastně přistupovat a stydlivé si osahává, kam ho chce až pustit, jakkoli ten už dávno ztratil zájem se v překombinovaném smrt-v-rodině-zlé-korporace- naše-soukromí-pomsta-mafie-blablabla ději hrabat. Všechna má láska však míří za Lizzy Caplan, která krade pro sebe jakoukoli scénu ve které se objeví a já... já...já ji prostě miluju. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

U jedničky jsem se dobře bavil,dvojka mě nedokázala zaujmout,místy mě přímo nudila,celý film na mě působil tak,že se někdo tak snažil naplnit ho zajímavou akcí,až to přehnal a celé mu to vybuchlo do obličeje jako v Ocelovém městě.Děj mi přišel zábavný jedině ve chvílích,kdy se dostala ke slovu Lizzy Caplan,jenom je škoda,že těch momentů bylo příliš málo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ohňostroj skvělých nápadů, fascinujících scén a břitkých dialogů, kterážto kombinace mě tolik okouzlila v jedničce, se tentokrát nekoná. Ani zdaleka. Namísto toho neumětelsky splichtěný nezáživný scénář, nudný a místy málo srozumitelný děj, ruční kamera, infantilní a nezábavný humor, otravné plkání, otravný Radcliffe, otravná Lula nebo Lulu, otravně dlouhá stopáž, vlekoucí se jako smrad. Dokoukáno až napotřetí, otráveně, znuděně, bez zájmu. Nevidím důvod ani pro druhou hvězdu, obrovské zklamání a naprostý propadák. Budu teď muset rychle spláchnout tu odpornou středoproudově komerční pachuť nějakým béčkovým horrorem. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejná nastavovaná kaše jako první díl, která je ale tentokrát "obohacena" o zcela předvídatelný děj a otravné herce v čele s Lizzy Caplan. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Now you see me verze 2.0. Viděné, co už bylo jednou viděno. Nesdílel jsem skepsi ostatních, kteří tvrdili po zhlédnutí jedničky, že to je film na který je zbytečné dělat pokračování. Ovšem cesta jakou se Čtyři jezdci vydali, je jistě ta špatná. Jejich iluze nejsou sexy jako předtím a hlavně jich ani moc není. Zatímco jednička byla originální, zábavná a svěží. Tak dvojka je vysušený kus hadru, který se pere znovu a znovu. Přílišná překombinovanost děje, nulový příběh a prakticky žádná velká odhalení. Navíc kde není humor, není zábava. I když je Harrelson, Eisenberg a Franco stále dobrá parta a chemie mezi nimi funguje, tak je zábavné je sledovat ve dvou až tří scénách. Z toho je nejlepší už v traileru samozřejmě. Act dvě mně dost zklamal. Průměrný film, který cílil zbytečně vysoko. Stačilo ubrat, aby se tvůrci za každou cenu snažili trumfnout jedničku a méně pompéznosti. Pak by se to ještě dalo snést. (50 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I druhé kouzelnické dobrodůžo se povedlo. Díky vodopádu triků probíhajících ve zběsilém tempu člověk nemá čas pídit se po nesmyslech, opět jsem příjemně tápal co je záměr a co nabourané plány a povedl se i nápad obsadit Radcliffea, který se coby záporák postavil kouzelnické partičce. Pokud bych měl něco vypíchnout, tak to byla sekvence s kartou ve střežené místnosti. Jo, asi to byla blbost na entou, ale mělo to grády. Do mírných rozpaků mě dostal až samotný závěr, který odhalil pozadí toho všeho, ale ta chatrně vystavěná konstrukce asi k podobným záležitostem patří. Bavil jsem se. 80% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Zatím největší propadák letos, vzhledem k natěšenosti. Podfukářům vychází vše na náhodu a na rozdíl od jedničky žádné propracované plány nečekejte. Neskutečně nudné, předvidatelné, místy až trapné. 4/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa viac tlačí do ako keby už nadprirodzených trikov a menej sa zdržuje ich následným odhalením. Najlepšou časťou filmu je pre mňa niekoľkonásobná výmena "karty". Najväčšou chybou je fakt, že keď nastane samotný záver a má teda prísť na pointu všetkých point, tak Podfukáři 2 hodia do placu nič nehovoriaci pohľad do/za/na... ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku film nutí vzpomenout si na historii z předešlého dílu, tudíž je fajn ho mít v čerstvé paměti. Film působí značně přeplněně a nahuštěně, bez pořádné dějové nitě, že jsem se vůbec nemohl filmu oddat a užívat si ho, natož fandit hlavním hrdinům, u kterých člověk ani neví, zda to jsou to good či bad guys a kteří tam dělají...no co to vlastně..., no takovou scénaristickou blbost ve stylu mission impossible, ačkoli to nakonec zvládnou very possible. Nakonec z toho mám lehce zmatený a dojem. Normální průměr, bohužel. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

"Good trick works on so many levels..." říká Morgan Freeman a má pravdu. Stejně jako špatný film na spoustě úrovní nefunguje. Tady nefungují už základy filmařiny, což zřejmě supluje neustále popojíždějící kamera se snahou nahradit soudržnost pocitem dynamiky. Jenže dynamiku nemá samotný scénář, který nahradil spektakulárnost a překvapivé momenty levnou, cheesy gangsterkou bez snahy o divácký mind-blowing. Zdaleka nejsmutnější je, že ani základní jiskření a špičkování hlavních postav pomocí cynického humoru nezůstalo. Namísto toho je divák svědkem pokusů o dojemné utužování party, z něhož se tak maximálně zvedá kufr. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Chaos. Podfukářům 2 by výrazně prospělo, kdyby trochu zvolnili tempo a kdyby nějakým zvratem nekončila úplně každá scéna. Rozumím tomu, že vyvolání zmatku je určitým záměrem ve filmu o kouzelnických tricích, ale tohle už je přece jen extrém, neboť při tomto stylu vyprávění máme velký problém pochopit motivace postav a nemůžeme se s nimi ztotožnit. Příliš se mi nezamlouvala ani dvojrole Woodyho Harrelsona, kterého jinak považuji za skvělého herce, ale v roli zlého dvojčete mě zkrátka nepřesvědčil. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednička excelovala právě v tom, co hodně diváků odsuzuje. Ten film si krásně hrál na něco, co vlastně nebyl a a co víc, ono to fungovalo. Vypadal, že je chytřejší, než ve skutečnosti je. A v tomhle dvojka selhává. Více než na triky se soustředí na akci a poměrně klasickou, byť strašně překombinovanou, cestu za pomstou. Je to akčnější, výbušnější, ale také méně hravé a více násilné, což je škoda. Má to pár supr momentů, ale ten potenciál, který jsem v tom po prvním díle viděl, se prozatím nenaplnil. Příště bych to nasměroval někam úplně jinam. Tahle neobyčejně sympatická partička by si to zasloužila. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovať v tradícii strhujúcich twistov, navodených už prvým dielom, sa rozhodli tvorcovia nemeniť. Ide opäť o zábavu, ktorá láka hlavne mladších divákov a ponúka presne to, čo si dnešná mladá generácia pýta. A to technológiou omotané herecké hviezdy. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Podfuckáři mi v druhém díle přišli tak trochu zbyteční, chvílemi jsem se modlil, aby svou imaginární kouzelnickou hůlkou zamávali a pod vlivem kouzla zmizeli z plátna i s filmem. Následně by se opona mohla v poklidném duchu zatáhnout a já odejít směr brzké zapomnění. První díl měl v tomto případě zůstat dílem posledním, neb tento nenabízí vlastně nic, kvůli čemu bych chtěl vidět další moderní pojetí Čáryfucka, který byl ve všech ohledech nápaditější. Myslím si, že hlavně scénárista Ed Solomon by si měl odebrat z nočního stolku nějaké ty pilulky, které evidentně při psaní scénáře požíral ve velkém. Nu nic, viděl jsem a v lehkém průměru se s filmem nadobro loučím. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Cinema City Slovanský dům - Přetažené za vlasy? Ano! Až neuvěřitelné podfuky? Ano! No a co, když se na to prostě dobře kouká a divák se zejména v kině dobře baví. V porovnání s jedničkou je to sice o kus horší, ale závěrečný podfuk byl skvěle vymyšlený a hodně mi zvedl náladu. 77% (with J.) ()

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Boratova špionážní komedie našla režiséra

Boratova špionážní komedie našla režiséra

04.12.2013

Sacha Baron Cohen se dlouho poctivě připravoval na roli Freddieho Mercuryho. Jeho snaha ale vyšla vniveč, když ostatní členové skupiny Queen odmítli jeho nekompromisní pojetí i se stinnými stránkami… (více)

Reklama

Reklama