Reklama

Reklama

Ulice v Palermu

  • Itálie Via Castellana Bandiera (více)

Obsahy(1)

Dvě auta zastaví naproti sobě v úzké uličce Palerma, a ani jeden z řidičů není ochotný pustit toho druhého dál. Celé sousedství se brzy začne sázet, kdo ustoupí jako první. (Film Europe)

Recenze (16)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo, ovšem za povinné lesby jedna hvězdička povinně dolů.Ten námět byl velmi dobrý - dvě auta proti sobě a ani jedno nechce uhnout tomu druhému. Až na to, že záběry z dálky ukázaly, že ulice je dost široká na to, aby projela vedle sebe dvě osobní auta... Ale to není podstatné. Podstatné je, že se obě auta postavila doprostřed ulice proti sobě. A jsou-li tvrdohlavé obě strany, dostáváme se do neřešitelné situace, kterou se chlapi rozhodnou řešit po chlapsku - sázkami. Uprostřed filmu je krátký záběr na to, že na druhé straně ulice končí nad srázem, apak už jen sledujeme, jak zesnulá tchýně sjíždí nezadržitelně po ulici právě k tomu srázu - a nikdo ji nezastaví... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Moc se mě líbil ten námět, dvě auta v uzké uličce a ani jeden z řidičů nechce ustoupit. Říkal jsem si paráda jakou katarzi tomu tvůrci dají, kam to posunou, do psychologie, sociální drama, thriller, muzikál, ale posunuli to spíš do prdele. Nic prostě nic, ok závěr se relativně povedl, ale než se k němu došlo tak krom nesmyslné bitky se obě řidičky vychcali na silnici, to pokud jde o nápady je všechno. Co je směšný, že když jsem viděl záběr na celou tu uličku, měl sem dojem, že obě auta by se tam vedle sebe vešla. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přesně pro mě, co by nevěřícího Tomáše. Ulice v Palermu se totiž popiskem tváří na super konverzačku, ale už kamarád Enšpígl tady upozorňoval na to, že to není přesně to, co od toho čekal. Já jsem mu to samozřejmě nevěřil a film si pustil. Začátek na hřbitově, artové záběry, hned z kraje bylo patrné, že tohle nebude úplně ten top film, co bych předpokládal. Navíc ta šířka ulice...já bych spíš tipoval, že Italové se tady chtě nechtě museli zhádat. Mají to v povaze. A teď je otázka, jestli chcete koukat na to, jak tu Italové na sebe řvou. Přijde mi, že čím víc na jih Itálie, tím víc Italové řvou. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic. A přece z tohoto snímku lze vykřičet maximum. Město Palermo, tady jde vždycky jen o čest, neústupnost a nekopromisní rivalitu. V tomto případě platí rčení: Padni komu padni, horká sicilská krev vždycky zvítězí. A musím vyzdvihnout ten vskutku alegorický závěr. Asi právě proto mě touha tuto zemi navštívit nepřešla. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Po cca patnáctiminutové prologu (kdo je kdo) pak cca dějiny lidstva zdrcnuté do jedné hodiny filmu. Ve finále trochu intimity a konec, kdy se povedlo autorům smíchat závěry z Hoří má panenko, Krysaře, Noci oživlých mrtvol, a Romance čumilů. (zajímavé , že spor začne v uličce úzké tak , že kolem šprajcnutých aut lze sotva prolést , ale končíme na ,,bulváru" kde by se mohli vyhnout třeba i autobusy, - ovšem to už o nějaké vyhýbaní se dávno nejde....., tak jako v jiné italské /sardinské/ skopičině ,Muž,který koupil měsíc´, viz. úvodní scéna - pán v multikáře vs. osel uprostřed rozlehlé pláně) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další z řady současných prázdných artů. Začne to dost zajímavě, námět mě dostatečně navnadil na vše následující, ale docela brzy mě tohle menší nadšení opustilo, jelikož se to nevydalo ani směrem psychologického dramatu, ani podobenství z toho nebylo (a přitom to by z toho mohlo jednoduše, stačilo jen chtít), jenom plytký jednoduchý příběh, který pak nějak skončí a aby se neřeklo, pokusí se mít poslední záběr alegorický, ale jeho myšlenka je v souvislosti s viděným dějem natolik nesmyslná a mimo, že je spíš k smíchu. Ani si to nehraje na nic víc, prostě to jen předloží souboj dvou žen o to, která bude víc neústupná a diváci ať si v tom najdou co chtějí, i když to ani nedá žádným hlubším myšlenkám prostor. Dokonce ani moje oblíbená Alba Rohrwacher si tu pořádně nezahraje. Přitom tam toho bylo tolik co rozehrát - proč ani jedna neustupuje, víc se pitvat v těch nahnutých rodinných vztazích, říct o lesbickém páru cokoli dalšího, než jen to, že jsou lesbický pár... Hrozně laxní film, který není lepší ani ve formě, takže jedinými jeho klady je úvod, potenciálně zajímavý nápad, herecké výkony obou hlavních ženských postav a "fantasy" scéna, která jediná funguje a má nějakou hloubku. Slabé 2* ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

a neustoupím i kdyby ze mě měla být mumie? To opravdu byla hlava co vymyslela tenhle scénář.Anebo se s tím někdo někde setkal a počin posloužil jako ústřední motiv k filmu? ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Ulice v Palermu. Předloha - Emma Dante. Scénář - Emma Dante. Režie - Emma Dante. Nakonec Emma Dante i v hlavní roli (nepovedeného) filmu - za volantem (nepovedeného) auta. K o m e d i e ? Ani omylem. Ale abych nebyl obviňován z misogynie, nezbývá mi, než parafrázovat jeden z Milošových nejnovějších bonmotů: Špatně o filmu mluvit nechci a dobře o něm mluvit nemohu. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Taková delší reklama na Fiat Multipla - co se dá v něm všechno dělat, malé Punto-kolik se do něj vejde lidí a na výrazněji opálené hnědoitaly žijící svým životem. Ze začátku mě ta ruční kamera až štvala, aby na konci byl snad desetiminutový stativ... Ale jinak casting na výbornou, příběh již méně, ale jako jednohubka stojí docela za to. ()

Maja_N 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá téma, ale dosť nudné spracovanie. Celý čas sa rieši dookola to isté, čo by nevadilo, keby to nepôsobilo nudne až otravne. Po pozretí traileru som mala dojem, že som videla celý film a nemýlila som sa. Po prečítaní komentárov ohľadne šírky ulice som si tú jednosmerku všímala už od začiatku a predpokladám, že to bol úmysel. Záber na tú istú ulicu opticky úplne inak vyzerá na začiatku, keď dôjde k stredu oboch áut, ako na konci, keď sa situácia vyrieši. ()

ElisR 

všechny recenze uživatele

Film o tom jak se odmítají řidiči pustit v úzké uličce, tomu říkám terno :D  Jedna hvězda za italštinu. ()

kaliakra 

všechny recenze uživatele

Skvelý, do posledného detailu premyslený, skvele napísaný, zahraný, nasnímaný i zrežírovaný film na pomedzí dokudrámy, filozofickej alegórie a sebaparódie dáva šancu každému, kto si ho sám vo svojom vnútri dokáže prežiť, doplniť, dotvoriť. Prázdny človek nemá šancu. Nadobudne pocit, že videl prázdny film. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Moc komedie to teda není , je to spíš drama o neústupnosti. O souboji 2 šalených bab , které sice dělí cca 40 let , ale obě jsou tvrdohlavé jako berani. Jinak taky pěkné vykreslení sicilské nátury. Trochu mi to připomnělo naše nejmenované chráněné etnikum zde v naší zemičce. Nic , co bych doporučoval , ale výpovědní hodnotu o jiném kraji a jiném mravu to teda má , to říct mohu. ()

Reklama

Reklama