Reklama

Reklama

Sacro GRA

Trailer

Co má společného aristokrat z Piedmontu, který žije v malém studiu se svou dcerou, botanický expert, který hledá prostředek proti larvám, které zabíjejí palmové stromy, princ, který nabízí svůj kýčovitý zámeček jako zátiší k fotorománům, pracovník v ambulanci a rybář, který žije na řece Tiber a chytá úhořů? Rosiho kamera zachycuje život vedle dálnici nezaujatě, bez jakýchkoliv zásahů nebo plánovaných vlivů na diváka. Nabízí širokou různorodost domácností, profesí, osobností, sociálních vrstev a přirozený rytmus každodenního života. Režisér se vyhýbá hlubší analýze, aby tak objevil neviditelné světy, poetiku, krutost a rozpory současné Itálie a světa. Tuto pestrou mozaiku života na předměstí Říma natáčel nepřetržitě více než dva roky. (Film Europe)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Sacro GRA je historicky prvním dokumentárním filmem, který zvítězil v hlavní soutěži na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. Italský režisér Gianfranco Rosi na této prestižní filmové přehlídce představil své filmy i v minulosti, např. El Sicario, Room 164 (2010) a Below Sea Level (2008). Sacro GRA je jeho čtvrtým celovečerním dokumentárním filmem. (Zdroj: Film Europe)
  • Gianfranco Rosi, jenž si za předlohu svého filmu zvolil knihu autora Italo Calvina "Invisible Cities" (Neviditelná města), se rozhodl v Sacro GRA představit Řím nevšedním způsobem – skrze dálnici. Přináší autentické příběhy a osudy obyčejných lidí žijících na okraji největší dopravní tepny Itálie, Grande Raccordo Anular (GRA), která je kruhovou dálnicí Říma s délkou zhruba 70 kilometrů. (Zdroj: Film Europe)
  • Natáčením příběhu strávil režisér více než 2 roky. Dalších 8 měsíců film stříhal. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • V rámci internetového uvedenia si diváci po prvýkrát mohli sami určiť, akú sumu - a či vôbec - za zhliadnutie filmu na DAFilms.cz zaplatia. Otázkou "Kolik stojí Zlatý lev?" portál vyzýval všetkých návštevníkov k tomu, aby sa sami rozhodli, nakoľko si cenia tento dokument. (kacer4)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Reklama

Reklama