Reklama

Reklama

Úspěšný armádní inženýr (Bradley Cooper) se vrací na rodný ostrov na Hawai, na místo svých největších kariérních úspěchů. Znovu se zde setkává se svoji dávnou láskou Tracy (Rachel McAdams), ale zároveň se postupně zamilovává do své nové kolegyně (Emma Stone). (CinemArt)

Recenze (185)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Politika, armáda, rakety a láska na Hawai podané jako takové odlehčené drama, či co. Mám tyhle mezitvary docela ráda, ale po shlédnutí Aloha jsem si řekla jen: proč? Vlastně to bylo už během sledování. Nic mi to nevzalo, ale taky mi to nic nedalo. Jsem mrzutá tim víc, že jde o režii Camerona Crowea. Kam se poděli okouzlující Singles? Kam se poděla podmanivost Almost Famous? Každý jeho další film je mi vzdálenější. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hudba nadherná, ostéčko bych rád měl doma pro navazoení klidu, míru, pohody a všeobecné lásky, ženský nádherný Rachelku by měl každej chlap milovat povinně ze zákona, ale pokud jde příběh...taková nicneříkající všehochuť u který si člověk může házet bačkorama. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Scéna, kdy se Krasinski s Cooperem chlapácky dorozumí zcela beze slov mě fakticky rozesmála. Má to své silné momenty (závěr v tančírně, let do vesmíru) a hudba tomu fakt dopomáhá... ale kruci, jinak je to prázdný až běda. Proč se takovému nevýraznému scénáři upsalo tolik hvězd? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $37miliónovTržby USA $21,067,116Tržby Celosvetovo $26,250,020Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,254,351 //počet predaných kusov 69,562Tržby za predaj DVD v USA $1,703,092 //počet predaných kusov 113,767║ je tam niekoľko príjemných momentov, hlavne v závere stretnutie otca s dcérou je emočné nabité ale ako celok je film až príliš chabý a hlavne na také silné obsadenie aké ponúka /40%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

keby aspon ta ich dcera vyzerala na 12 a nie na 20. a to je jeden z tych momentov kedy pochopite, ze tomuto filmu neuverite ani zaverecne titulky. zleeee. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe si neukousl jedno velké sousto, ale snad tři najednou. Marně jsem se snažil vyznat v situaci, kdy na mě scénář chrlil dávné lásky, nové lásky, armádu, mezilidskou komunikaci, satelity, miliardáře, duševní traumata, havajské mýty nebo tamní tradice. Nějakou záhadou se ale ta nesourodá změť v poslední třetině semkne a díky excelentnímu castingu v čele s Bradleym i zcela přesně poslepuje. Chci Alohu brát jako poselství, že i ten největší životní zmatek se dá úspěšně a šťastně spravit a díky tomu jsou jednotlivé povedené scény (chlapský rozhovor beze slov, pohled přes sklo) opravdovými drahokamy, kterým se nemám jak ubránit. 70% překvapeně zaokrouhlených nahoru nejen za silnou antipatii od okolních hodnotících. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Má to celý gang velkých herců i jedinečný havajský prostředí, přesto se místo pohodový pěkný oddychovky jedná o podivnou příběhovou nijakost se slabou chemií, která nijak (snad krom úsměvu Emmy Stone) nefunguje a propadá do ztracena. Byl jsem naivní, ale konečně mi to nebude zabírat ten kousek místa na disku. Aloha State si zaslouží mnohem lepší filmy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy zbrojní magnáti disponují větším kapitálem než státní rozpočty, to se světovým mírem směřuje do kopru. Protentokrát je tady naštěstí kulhavý veterán Brian, který pro dvě smutné oči dokáže i satelit roztočit, ale kdo nás zachrání příště? Asi nikdo a tak si užívejme prvoligové obsazení, ukecaného nemluvu Woodyho, jedinečně nadávajícího generála Dixona či nekontrolovaně přeslazený konec. Není to sice žádný havajský zázrak, ale já jsem v tom pohodový průměr celkem bez potíží našel. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Film bez přesahu a po shlédnutí jsem měl pocit, že jsem na něj koukal zbytečně. Táhlo mě k němu široké a výtečné obsazení, které nemá slabý článek a bez nich by snad ani nemělo pro běžného diváka smysl koukat. Bohužel se čím dál tim častěji stává, že se naláká na známé tváře, kterých je pro podobnou slabotu škoda...50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mnohými velmi respektovaný a na úctyhodných pět Oscarů nominovaný David O. Russell letos přišel s látkou (Accidental Love), která nejen kritiky pořádně vyděsila. Po vesměs opěvovaných snímcích to byl docela šok. Cameron Crowe má doma Oscara a jednu nominaci, stejně jako David O. Russell si své snímky píše, takže výsledné kousky zdobí dokonalé dialogy, talent pro výběr herců, spolupráce se skvělým tvůrčím týmem (kamera, hudba a jiné). Na své poslední snímky Crowe pohlížel s neskrývaným optimismem i nadhledem, volil pomalé tempo, předkládal upřímné momenty a mile obyčejné milostné zápletky. Naposledy to (Koupili jsme zoo) ovšem alespoň pro mě zpřerážel až příliš laciným sentimentem. A teď (léta páně 2015) to stejně jako zmiňovaný Russell schytal parádně od všech. Nejen od kritiků. A možná i trochu neprávem. Aloha není tak osobitá jako jeho předchozí kousky, vyprávění postrádá dynamiku i jímavější myšlenku. Bradley Cooper místy nemá co hrát, Rachel McAdams a Emma Stone jsou na tom naopak o poznání lépe, druhá zmiňovaná je coby zanícená pilotka výtečná. Crowe si tak už podruhé vybral slabší chvilku, pevně věřím, že napříště to zase klapne. Už jenom kvůli několika velmi milým momentům (povídání s Johnem Krasinskim beze slov, Emma Stone v uniformě, taneček s Murraym, úplný závěr „přes sklo“). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Někdo by napsal, že je občas příjemné podívat se na film, o kterém tak nějak od začátku tušíte, že dopadne dobře a budete z něj mít fajn pocit. Já bych napsal, že to je nutné. A ne občas. No a Aloha je přesně takový film. Supersympatická trojice Bradley Cooper, Emma Stone a Rachel McAdams, prosluněná Hawai, ozvěny minulosti, místní tradice a mýty, perfektní soundtrack (od "domorodé" hudby přes The Who k Elvisovi, Bowiemu nebo Vedderovi)... A pořád ten pocit, že to neskončí zle, ať to skončí jakkoliv. V jistém smyslu mi Aloha připomnělo kombinaci Bokovky s klasickým romantickým bijákem řekněme z padesátých let (v němž by ovšem nejspíš jedna žena váhala mezi dvěma muži). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pokial sa Crowe pohybuje na svojom piesocku vztahovej dramedy dokaze vycarovat (zhruba 3) super sceny. Zvysok je vsak nevyrazne a matne blato. Ta ustredna zapletka je tak neuveritelna hovadina, ze som neveril vlastnym ociam. A stale nechapem ako sa podarilo na podobne zly scenar uchmatnut tolko super hercov, ktori ani nemaju co hrat. 4/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je veľmi slabá snímka, ktorá neponúka vlastne vôbec nič. Herci sa veľmi nepredviedli a o nejakých hereckých výkonoch sa nedá ani polemizovať. A cez to všetko, aké hviezdy tu hrajú. Na hudbu si už absolútne neviem spomenúť a to tempo bolo neskutočne vlečúce. Aj dialógy boli absolútne nezáživné a celkovo scenár a príbeh boli jedno veľké sklamanie.. Neviem čomu to prisudzovať, ale ja som sa len a len nudil. Nenapadá ma jediná skupina divákov, ktorá by túto snímku ocenila. Režiséra tohto slabého filmu veľmi nepoznám, ale jeho ostatné snímky budem brať už s rezervou. Neviem čo by tejto snímke prospelo najviac a či existuje niečo, čo by túto snímku pozdvihlo až na ako taký priemer. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ježkovi voči, kam som sa to zas dostal. Podla hereckého obsadenia a známeho mena na režisérskej stoličke, ktoré ja, vlastne ani nepoznám, som si myslel, že to bude fajn film. A nedopadlo to najlepšie, pretože som myslel. To tak väčšinou býva keď ja myslím. Ale k filmu. Je nudný, nezaujímavý, pomalý, nezáživný ale prvotriedne obsadený. Moc ma to síce nebavilo, ale ani neviem prečo som to dopozeral do konca. Podla žánru si poviete fajn a herci vás raz dva presvedčia, ale romantiku som tam moc nenašiel. Ak tam bola mal som potom špatne naladené rádiové vlny. Komédiu v tom nehľadajte už vôbec, pretože každý sa tu len vážne tvári a mám pocit, že ani nevedia prečo. A na záver o dobrodružstvo ani nezakopnete, keď sa to odohráva na jednom ostrove a poväčšine v jednom dome, kde žijú ľudia, ktorý vyzerajú, že moc dobrodružstva v krvi nemajú. Zhrnutie. Nepozerajte to a dajte si radšej niečo iné s vyššie uvedenými menami. A keď už to budete pozerať, nejaké drobnosti sú aj za titulkami. 50% - 2* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film, který začne opravdu fungovat až v posledních 15 minutách, v nichž je obsažena jednak jeho nejvtipnější (nebo vlastně jediná vtipná) scéna s uječeným Alecem Baldwinem, ale hlavně pomalu začíná směřovat k něčemu, co se dá označit za jeho charakteristický rukopis, ať už myšlenkový, tvůrčí nebo žánrový. Bohužel, vše vyjma oněch závěrečných uvolněných minut představuje těžko uvěřitelný filmový patvar, který vyloženě hledá svou tvář, je žánrově roztříštěný a ve všech svých motivech a dialozích natolik nevýrazný a někdy i otravný, až jsem nevěřil vlastním očím i uším, že opravdu sleduji projekt od tvůrce We Bought a Zoo. Herci samozřejmě nemají s výjimkou Emmy Stone co hrát, přestože zachraňují, co mohou, a nedokážu si vybavit jiný případ, kdy by vizuální atraktivita dějového prostředí zůstala tak moc nevyužita - ono je to ale tentokrát příhodné v podstatě pro celý film.... 40% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Obsazení bylo víc než dobré, ale ten zbytek jaksi nevyšel. Naprosto nezajímavý příběh, u kterého jsem asi první půl hodinu přemýšlela, o co jim vlastně jde. No škoda. Nejlepší byl ukecaný/mlčenlivý John Krasinski. 2* ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Neverila bych, ze to napisu, ale malem jsem vypnula film hned na zacatku kvuli Emme Stone. Neco tak priserne napsanyho a afektovane zahranyho jsem uz dlouho nevidela (evidentne ji ta "upjata" role vubec nesedla, protoze kdyz se jeji postava konecne uvolnila, byla i Emma najednou jak vymenena). Jinak film o nicem. Nekdo nekam prijde, chodi sem a tam, do toho rika hrozny repliky a nakonec jen tak omylem zachrani svet. Wow. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na oblíbenkyni Rachel, ale nebýt v letadle, tak to asi nedokoukám. Film se plácal odnikud nikam, byl strašně nevýraznej, plochej. ()

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama