Reklama

Reklama

Kluci z východu

  • Francie Eastern Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Daniel, osamělý podnikatel ve středním věku, osloví na pařížském vlakovém nádraží mladého ukrajinského prostituta Marka a naivně mu dá adresu do svého bytu. Jejich rande však neproběhne podle očekávání, protože do Danielova bytu místo toho vtrhne gang mladých východoevropanů, kteří ukradnou veškeré cennosti i nábytek. Daniel si z události odnese trauma, avšak o několik dnů později dorazí stydlivý Marek, aby naplnil svůj sexuální příslib. A tak začíná jejich křehká tajná romance. Svižná studie sexuality a touhy gayů na pozadí současných problémů s imigrací v dnešní Francii nutí k zamyšlení. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto filmu musím konstatovat, že byl lepší než sliboval jeho název i obsah Febiofestu. První minuty filmu mě sice málem odradily od jeho dalšího sledování, ale byl jsem rád, že jsem vytrval. Ke komplikovanému, ať už smyšlenému nebo opravdickému, příběhu bych snad jen poznamenal, že uvědomit policii včas, by bylo podle mě rozumnější. Film má sice konec, ale přece jen bych uvítal, kdyby ten konec byl tak nějak úplnější; jako kdyby mu chyběla tečka. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočenej film o dobře situovaném homosexuálovi okolo 40 a mladém prostitutovi z východu, mapující jejich vzájemný vztah. U Daniela se počáteční chtíč mění ve snahu ochránit a zachránit Marka. Markův vztah, (u nějž není ze začátku jasné, zda je vůbec homosexuál nebo vše dělá jen pro peníze) je podstatně komplikovanější, postupně začíná mít asi Daniela ráda, ale nestydí se říct si o dražší dárky a smlouvat o vyšší taxe a nejspíš v něm vidí pouze cestu, jak se dostat ze srabu a trochu si přilepšit. Navíc vše komplikuje parta ostatních imigrantů, do které patří. Perfektně natočená a pojatá je část, kdy gang vtrhne do Danielova bytu a tady musím vyzdvihnout herecký výkon Bosse, který nemá chybu. Je to docela pomalu plynoucí příběh s trochou napětí na konec a pro mě trochu nečekaným ikdyž logickým závěrem. ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Já měl malinko šoky na začátku a na konci.Tím prvním je rozhodně,když Vám někdo vyplení byt,že neuděláte vůbec nic.Prostě vidíte kluka Marka a něco Vás k němu přitahuje,tak nějaká televize a další elektronika nerozhodí,že jí někdo ukradne přímo před Váma.Daniel je prostě sám a nejspíš dost vydělává.Bohužel to je právě ono.Vydělává,ale přijel vlakem a jezdí v obyčejným Fordu.Vlastně o postavách se zde ani na Markově straně moc nedozvíte,u Marka aspoň zjistíte jeho stav s rodinou a jeho pravou identitu.Malinko škoda vynechané části o další hlavní postavě,která měla být nejspíš záhadnou,ale nebyla.No vše se drží mantinelu lásky dvouch stejných pohlaví.Plusem je zde určitě ukrajinský gang,kde v roli Bosse herec Vorobjov předvádí na pár minutách skvělý herecký um.Bohužel konec jestli měl být satisfakcí za začátek,tak je bohužel neskutečně prvoplánový.Je až moc náhodný a takový,že projel šustěním papíru,aby byl.Což je nesmírná škoda,protože to vypadalo,že Daniel už ty policajty volá z domova:)Jinak to mělo svůj styl evropského rukopisu,přesto tomu chyběla větší jiskra,než zapojit nakonec,že emigranti jsou nelegálně v hotelu.Tam byla ta postava černošky tajemná,ale proč byla?70% ()

Arietem93 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem příliš mnoho nečekal, docela mě děsila dvouhodinová stopáž a bál jsem, aby autor nevařil z vody, ale opak byl pravdou. Ze začátku jsem se do děje nemohl dostat, ale zhruba po prvních dvaceti minutách mě k sobě film připoutal a už nepustil. Marek/Ruslan je charakteristicky zajímavá postava, chvílemi jsem nechápal zda-li začíná k Danielovi něco cítit, nebo jestli se mu pouze líbí finanční ohodnocení za své služby, azyl a drahé dary. Postupně se jejich vztah začíná velice prohlubovat. Ke konci jsem trnul hrůzou, protože jsem vůbec nedovedl odhadnout jak celý film skončí, ale nakonec proti jeho zakončení vůbec nic nemám. Akorát mi trochu neseděla adopce, protože si neumím představit jak takový vztah po tom všem co si hlavní představitelé spolu předtím prožili mohl fungovat dále. Každopádně citové pouto mezi nimi bylo s blížícím se koncem více než patrné. Za mě plný počet, film mě chytil a dvě hodiny utekly jako nic. ()

vyhnalek 

všechny recenze uživatele

Festivalová anotace k filmu skutečně nelže. Film, který nutí člověka přemýšlet od své první minuty. Opravdu je pařížské severní nádraží tak nebezpečným územím, které střeží vojáci se samopaly a policisté se odváží jen v pětičlenných hlídkách? A film pokračuje dále a otázek přibývá. Chvílemi je až fyzicky nepříjemné sledovat dění na plátně. Hlavní hrdinové vlastně nejsou ani moc sympatičtí, ale jak bychom na jejich místě reagovali my? Jazyk je dalším důležitým hráčem tohoto filmu a váš pohled na filmu bude záležet na tom, na kolik umíte francouzsky či rusky. Pokud neumíte žádný z těchto jazyků, bude moci opět o to více přemýšlet. Celkově je možné filmu vytýkat, že příliš přehání, že možná příliš tlačí na pilu, ale v tomto směru je naštěstí film vyrovnaný od začátku až do konce... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama