Reklama

Reklama

Kluci z východu

  • Francie Eastern Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Daniel, osamělý podnikatel ve středním věku, osloví na pařížském vlakovém nádraží mladého ukrajinského prostituta Marka a naivně mu dá adresu do svého bytu. Jejich rande však neproběhne podle očekávání, protože do Danielova bytu místo toho vtrhne gang mladých východoevropanů, kteří ukradnou veškeré cennosti i nábytek. Daniel si z události odnese trauma, avšak o několik dnů později dorazí stydlivý Marek, aby naplnil svůj sexuální příslib. A tak začíná jejich křehká tajná romance. Svižná studie sexuality a touhy gayů na pozadí současných problémů s imigrací v dnešní Francii nutí k zamyšlení. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... Príbeh imigranta z východnej Európy, ktorý je súčasťou imigrantského gangu a často si privyrába prostitúciou, a dobre situovaného podnikateľa, ktorého sexuálna túžba sa pomaly mení na potrebu chrániť a usmerňovať mladého chlapca. Išiel by som ešte hlbšie, z tohto sa dalo veľa emócií vytrieskať. Na druhej strane, dobre zahrané. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Místy to bylo přetažené (a někdy i přitažené za vlasy) a ta scéna, jak ta východní hovada vykrádají postupně byt toho francouzského spořádaného a pracovitého slušnáka za jeho přítomnosti, aby zabrala skoro čtvrtinu celého filmu ... už jsem to chtěl dokonce vypnout a vymazat, takové přiblbliny nemusím, ale vědom si tady těch předchozích recenzí, jsem vydržel a souhlasím, že to potom počátečním rozčarování do jisté míry gradovalo s napětím. Nicméně kdybyste byli v kůži toho Francouze, udělali byste to také, abyste se začli scházet s někým, kdo zařídí nejdříve vykradení celého Vašeho bytu? ()

Reklama

vyhnalek 

všechny recenze uživatele

Festivalová anotace k filmu skutečně nelže. Film, který nutí člověka přemýšlet od své první minuty. Opravdu je pařížské severní nádraží tak nebezpečným územím, které střeží vojáci se samopaly a policisté se odváží jen v pětičlenných hlídkách? A film pokračuje dále a otázek přibývá. Chvílemi je až fyzicky nepříjemné sledovat dění na plátně. Hlavní hrdinové vlastně nejsou ani moc sympatičtí, ale jak bychom na jejich místě reagovali my? Jazyk je dalším důležitým hráčem tohoto filmu a váš pohled na filmu bude záležet na tom, na kolik umíte francouzsky či rusky. Pokud neumíte žádný z těchto jazyků, bude moci opět o to více přemýšlet. Celkově je možné filmu vytýkat, že příliš přehání, že možná příliš tlačí na pilu, ale v tomto směru je naštěstí film vyrovnaný od začátku až do konce... ()

Arietem93 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem příliš mnoho nečekal, docela mě děsila dvouhodinová stopáž a bál jsem, aby autor nevařil z vody, ale opak byl pravdou. Ze začátku jsem se do děje nemohl dostat, ale zhruba po prvních dvaceti minutách mě k sobě film připoutal a už nepustil. Marek/Ruslan je charakteristicky zajímavá postava, chvílemi jsem nechápal zda-li začíná k Danielovi něco cítit, nebo jestli se mu pouze líbí finanční ohodnocení za své služby, azyl a drahé dary. Postupně se jejich vztah začíná velice prohlubovat. Ke konci jsem trnul hrůzou, protože jsem vůbec nedovedl odhadnout jak celý film skončí, ale nakonec proti jeho zakončení vůbec nic nemám. Akorát mi trochu neseděla adopce, protože si neumím představit jak takový vztah po tom všem co si hlavní představitelé spolu předtím prožili mohl fungovat dále. Každopádně citové pouto mezi nimi bylo s blížícím se koncem více než patrné. Za mě plný počet, film mě chytil a dvě hodiny utekly jako nic. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dát šlapce z ulice svou domácí adresu nemusí být ten nejlepší nápad. Navíc je šlapka kluk. 1) Spoiler. Snímek stojí a padá s nevěrohodným až nesmyslným chováním protagonistů._____Daniel dá pouličnímu prostitutovi svou adresu a domluví budoucí schůzku u sebe doma, což prokazuje zřejmý nedostatek pudu sebezáchovy._____Chování party v Danielově bytě, zejména její ukázněnost, je absurdní._____Samotné navázání vztahu pochází z bujné fantasie tvůrců gayovské červené knihovny._____Navíc Daniel vůbec nepůsobí jako osamělý zoufalec vyhledávající šlapky._____ 2) Velmi podařené je zobrazení celé situace, atmosféra i pocit určité odevzdanosti. Trochu pohádkový konec nevadí._____ 3) 51letý režisér filmů s homosexuální tématikou Robin Campillo (scénář, režie, střih) patrně ve snímku zúročil i vlastní pocity, ne-li zkušenosti._____ 4) 32letý přitažlivý Daniil Vladimirovič Vorobjov (sexy boss) se v Rusku zabývá nejenom herectvím, ale také režií, malířstvím a poesií._____22letý Kirill Emeljanov (milenec Marek) je zajímavý stejně jako 54letý Olivier Rabourdin (postarší podnikatel Daniel). ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama