Reklama

Reklama

Zmar

(festivalový název)
  • Austrálie Ruin
Trailer

Obsahy(1)

Phirun a Sovanna jsou dva cizinci, které dohromady svedla náhoda a úsilí uniknout z přízračné a trpké reality současné Kambodže. Obě spřízněné duše v sobě naleznou oporu a společně se vydávají na cestu pryč z hlavního města Phnompenhu, v němž bují společenský úpadek a lidská agrese. Dvojice snažící se uniknout začarovanému koloběhu násilí a zla se však ani cestou na venkov nedokáže odpoutat od všudypřítomného zmaru. Naopak i oni sami musí v zájmu svého úniku z civilizačního pekla mnohé obětovat. Díky malému štábu, absenci pevného scénáře a značné míře improvizace nabízí bytostně zneklidňující snímek nadmíru autentický zážitek, jehož působivost dotváří i uhrančivý zvukový mix a esteticky promyšlený, přesto však až dokumentárně působící obraz. Na pozadí neobvyklé love story se tvůrcům daří vykreslit vykolejený svět, stále se potácející v odkazu tragické minulosti země, z něhož se nelze zcela vyvázat. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Není nad to být mladou, osamělou Kambodžankou. To se vám rýsuje buď perspektiva být každou chvíli znásilněná nebo se nechat prodávat za stravu a střechu nad hlavou. Ani kambodžský dělník na tom není dvakrát skvěle, takže se jejich cesty náhodně sejdou a spojí. Což vede k bezdůvodným vraždám. Pomalé, hypnotické tempo a děj, který dělá čest názvu filmu. ()

Composter 

všechny recenze uživatele

Ruin neni filmem s klasickym vypravenim. Je to sled pomalych obrazu, vysek par dni ze zivota dvou mladych lidi, kteri pri uteku od svych nevalnych zivotu najdou k sobe citovy vztah. Pri jejich putovani se nestiti kradezi ani vrazd. Nic neni ospravedlneno jakoukoliv potrebou - je asi na divakovi, zdali opravdu ucel sveti prostredky. Co stoji za to, jsou obcasne snove pasaze s vybornou hudbou. Jinak film dokaze radne uspat. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Jasně, beru to jako amatérský film, bez cílevědomí, ale i tak to kvality nemá ani průměrné. Přeci jen je ale příběh dvou hledajících se cizinců poutavý a na tom se už dá něco stavět, takže nebudu zlý a dvě hvězdy sem hodím. - 3/10 - ()

Reklama

Reklama