Reklama

Reklama

Recenze (9)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První část "Pearl Harboru Johna Woo" o osudech třech párů na sklonku čínské občanské války. Rozhodně nepřehlédnete ani nepřeslechnete, že Woo se dostal k olbřímímu rozpočtu. V tom problém není. Problém je, jak s ním naložil. Civilní pasáže ústředního tria jsou naivní přeslazenou limonádou, za kterou by se styděla i kdejaká červená knihovna, ale jakkoli prostinké to je, tak to ještě jde skousnout. Problém jsou paradoxně (vždyť je to John Woo!) přepísknuté rozmáchlé epické válečné scény (vypadají jako ty z Kódu Navajo; akorát větší, větší a ještě větší), kde Woo neví co by a tak tam metá jeden výbuch za druhým, zpomalovačka střídá zpomalovačku a... A ano, v obou svých polohách je to prostě Pearl Harbor jedna k jedné. Akorát to není tak zábavné (ani směšné) a prostě to jen nudí. I díky tomu, že jde o prolog, který se dal shrnout do patnáctiminutovky na začátku druhé části. Na tu to však neláká ani náznakem, protože osudy i postavy nezaujmou a ke své vlastní škodě überpřestylizovaná akce se zajídá již tady. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Člověk natěšený po Red Cliff chystající se na další Wooův velkofilm, tentokrát už z doby, kdy po sobě lidi opět střílí zbraněma. Jen co se v Číně porazí Japonci na konci 2. světové války, tak hned začne válka občanská, kdy Čankajškovi jednotky bojují proti postupujícím komunistům, které je vytlačují pomalu na Taiwan. Sledujeme osudy 3 párů, které se proplétají. Bohužel akce je zde jen na začátku a ke konci a není na Wooa až tak dbrá, mezi nimi je spíše romatická linka občas až z červené knihovny. Konec je utnutý a pokračuje se pak dalším díle, kde bude hlavní údálost potopení čínského "Titaniku" , parníku Taiping. 6/10 ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Je v tom holt všechno, co od filmu Johna Woo čekat: velkoryse pojaté bitevní sekvence, holubice, nadstandardní vztah dvou mužů (zde generála a jeho radisty), námluvy vyjádřené tancem, nadživotní charaktery (generál Lej), tryskající emoce a dokonale zvládnuté řemeslo. Že čeho je moc, toho je příliš? Dobře, ale srovnávat to s "cimrmanovskou" splácaninou My Way mi nepřijde úplně spravedlivé. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Docela velké zklamání. Woo se v Číně těší celkem velké popularitě a tím pádem pro něj asi nemusel být problém sehnat patřičný kapitál, který je na snímku vidět. Avšak casting už je slabší i přes Kaneshirovu účast. Každopádně, na krystalicky čistý obraz jsme u asijských filmů zvyklý, na zajímavé úhly kamery a zpomalovačky také, ale i když se snímek snaží být tím "best", na My Way nebo Hrdiny války ani zdaleka nemá a to se netýká jen bojových scén, ale i příběhu a hlavně atmosféry. Zde je tak nějak vše jasné i pro člověka neznajícího Čínské dějiny. Nemohu si pomoci, ale přijde mi to stejně nedotažené jako svého času Kod Navajo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Woo na staré kolená tvorí obrovské vojenské epopeje. Jeho Red Cliff zbožňujem. A Crossing má rovnaký potenciál zasiahnuť presne tie túžobné predstavy aké som si počas sledovania vytvoril. Film sleduje osudy rôznych ľudí hneď po Japonsko-Čínskej vojne a následne nacionálnej revolúcie, kde tí čo bojovali spolu odrazu bojujú proti sebe. Fei Zhao je maliar čo sa týka zachytenia obrazu a Taró Iwaširo zase krásne podfarbuje emócie. Bojové scény sú krásne nasnímané a vypointované. Možno v úvode zamrzí trochu viditeľné CGI. Inak sa jedná o tradičnú romancu akú sme mohli vidieť napríklad v Atonement. Scén je na zapamätanie viac než dosť a čo je dôležité každá postava k nám rozpráva veľmi príjemnými charakterovými črtami s ktorými sa nielenže vieme stotožniť, ale vieme sa do nich aj zaľúbiť. Herecky sa nemám dôvod vyjadrovať. Každý spĺňa presne to čo má a ešte niečo naviac. Film slúži ako hodnotový film o neistých dobách a láske, ktorá ženie morálku zúčastnených na tie správne miesta. Mal som na chvíľu pocit, že som sa ocitol v inej dobe a v inom čase. Formálne vyspelý a rozprávačsky zaujímavý počin. Neviem sa dočkať druhej časti. ()

Galerie (246)

Reklama

Reklama