Reklama

Reklama

Zoran, můj synovec idiot

  • Itálie Zoran, il mio nipote scemo (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Paolo je cynický čtyřicátník, kterému nic špatné není cizí. Žije sám a večery tráví nad sklenkou dobrého italského vína v taverně u Gustina, kde spřádá marné sny o návratu své bývalé ženy. Jeho život je ale obrácen naruby příchodem Zorana, šestnáctiletého kluka s udiveným pohledem, kterého Paolo „zdědí" po své slovinské příbuzné. Synovec Zoran sice vypadá jako nekňuba, ale ukáže se, že má jednu geniální vlastnost, kterou jeho strýc hodlá využít ke svému prospěchu – bezchybně hází šipky. Zatímco se Paolo horečně snaží synovcův talent náležitě zpeněžit, Zoranova přítomnost začne měnit nejenom zaběhnuté pořádky v malém městečku, ale i Paolův stereotypní život. (Artcam Films)

(více)

Recenze (16)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Násťročná variácia Rain Mana, ktorá zabúda, že postavy potrebujú hĺbku a osobnosť, ak si k ním máme nájsť cestu, že dej sa musí priebežne vyvíjať, nie nepresvedčivo skákať k umelým obratom a že na vzťahovanie sa k vážnym témam formou presladenej rozprávky je potrebná aspoň štipka talentu. V otázke štýlu dokonale beztvárna (pár spomalených záberov hodu šípkou to nespraví) skrumáž pubertálnych postrehov na tému života a vzťahov sa opiera o prvoplánový humor. Ploché figúrky zasa spoliehajú len na tvár a fyzický vzhľad, ktorý im prepožičiavajú síce nie zlí, avšak nanajvýš priemerní a nevýrazní herci. Do kŕčovitej absurdnosti celok doháňa absencia zmysluplného dialógu, keďže Zoran nie je zďaleka jedinou postavou, ktorá sa nedokáže plynule a bez problémov vyjadrovať. Chabú konštrukciu príbehu dobre charakterizuje scéna prvého stretnutia Zorana a Anity, zrejme zo strategických dôvodov jediných detí v mestečku, ktoré bez zjavného dôvodu, navzdory všetkej logike vedie k vzplanutiu lásky. Podobne, ako postupné zbližovanie strýka a synovca to možno zhrnúť štyrmi slovami - klišé, až to bolí. 15% ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Otylá, cynická a Sauvignonem nasáklá tragikomická figurka na své stereotypní cestě životem potká druhou obskurní osobu, nazve jí Zagor a společně vytvoří překvapivě kompaktní dvojici. Nutno říci, že se ve filmu neděje vlastně nic zásadního, překvapivého nebo kdovíjak zvláštního, navzdory tomu to ale funguje. Obyčejný venkovský příběh, který nabízí poměrně slušnou porci svérázného humoru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, hlavně proto, že postavy, ať už jsou sebedivnější, jsou prostě uvěřitelné. A to se nesnaží divákovi nějak zbytečně zalíbit, i když by k tomu snímek a jeho téma docela vybízely. Podařilo se natočit chytrou komedii se zajímavě divnou zápletkou, která vás může nadchnout. Anebo jen pobavit. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Bolo to na hrane komédie a drámy a zároveň sa mi to zdalo dosť indie. Humor, hoci "prvoplánový" (-Čo sa stalo pani?- UMRELA. -Ale ako odišla?- UMRELA!) do polovice filmu fungoval. Potom dej "zvážnel", aby sa na konci stal divák svedkom klasického dramatického oblúka. Scenáru, podľa mňa, chýbali vedľajšie línie, ktoré by dodali spád. Celkový dojem: príjemná jednohubka, na ktorú rýchlo zabudnem. IFF BA 2013 ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná komédia. Nejde síce o nič prevratné a originálne, ale nebránilo to tomu, aby som sa v kine skvele bavil. Film mal klasickú konštrukciu, v ktorej sa spoja cesty dvoch úplne odlišných ľudí, aby si cez sériu omylov, vtipných ale aj smutných situácií, našli k sebe cestu. Čiže v tomto smere by sa dalo povedať, že ide o dosť tuctový film. Na druhú stranu ma ale zaujalo prostredie v ktorom sa príbeh odohráva a motív šípiek. Osobne som bol teda spokojný, a vôbec by mi nevadilo tento film vidieť ešte raz, čo zvykne byť pri komédiách tohto druhu u mna problém. Celkovo teda spokojnosť. 70% IFF Bratislava 2013 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nic co by mělo ohromit svět.Ani se to tak netvářilo...prostě mě berte nebo ne.Pokud nepůjdete do hloubky a hledat v tom NĚCO tak se pobavíte.Udivilo mě, jak je herec Battiston totožný podobou a stylem hraní s hercem Fresim z Profesorů zločinu ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

"Naprosto originální" příběh o tom, jak zarostlej, obézní a umaštěnej pobuda přijde k opatrovnictví úplnýho blbečka, ale nakonec se zkamaráděj a místo chlastu začnou po odpoledních honit králíky po poli. Co tento film odlišuje od podobných je ta nejistota, jestli se poblije jako první hlavní hrdina nebo vy při pohledu na něj. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Nádherný snímek s jednoduchým příběhem. Soustředí se na pár klíčových postav a nechává diváka domyslet si proč je tomu tak. Většina kina odcházela spokojená a naplněna dobrým pocitem z právě zhlédnutého snímku. Více takových! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Priemerná európska komédia, ktorá sa síce na jednej strane hemžila nesympatickými postavami, avšak na strane druhej oplýva jednoduchým, ale príjemným a pozitívnym dejovým nádychom. V rámci svojho žánru nič extra, ale dá sa to pozrieť ako oddychovka. 50 % ()

bedn1 

všechny recenze uživatele

Odpudivý tlusťoch se celý film odpudivě chová a legrační má asi být, že svému autistickému synovci říká Zagore místo Zorane. Italský humor je pro mě oxymoron. ()

MajkaLiskova 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s překvapivě dementním názvem, který ani nevystihuje postavu Zorana. Geniální dvojice v hlavních rolích Zorana a jeho strýce. Krásné figurky z ostrova. ()

Reklama

Reklama