Reklama

Reklama

Josh vede nezřízený život. Je nejoblíbenějším dýdžejem v New Yorku a celé noci hraje - a také náležitě paří - v nejvyhlášenějším klubu ve městě. Od podepsání smlouvy s významnou nahrávací společností ho dělí už jen několik dní a v pouhých sedmnácti letech tak má skvěle našlápnuto k životu ve slávě a bohatství. Po náhodném předávkování drogami mu však soud s požehnáním jeho matky nařídí strávit poslední rok před dovršením dospělosti v opatrovnictví odcizeného otce, který žije ve vojenském městečku Paragon v Severní Dakotě. Josh záhy nastoupí na místní střední školu, kde se hodlá držet co nejvíc zpátky, odpykat si zbytek svého trestu a rychle se vrátit do New Yorku. Jeho plány ale zhatí Mary, kapitánka neúspěšného tanečního týmu školy, která Joshe pověří přípravou hudebních mixů pro jejich sestavy. Když pak skupina poprvé po sedmi letech díky mimořádným schopnostem nového dýdžeje konečně vyhraje soutěž, Josh se nechá obměkčit a začne uvažovat o tom, že pro něj život na malém městě není zas až takovým "trestem", jak se zpočátku obával. (HBO Europe)

(více)

Recenze (21)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil náhodou a zaujal mě začátek, kde se nějaký rádoby DJ Harvest (asi jako kdyby u nás si někdo říkal DJ Zetor) předvádí na nějaké párty a sype do sebe jedno éčko za druhým. Divák se pak nemůže divit, že nakonec skončí na nějaké dětské odvykačce, kde se seznamuje s dalšími dětmi s různými problémy. Postupem času jsem zjistil, že film je i hudební, ale ony hudební čísla mi vůbec nevadila. Jen mě udivovalo, jak si ten kluk přivlastňoval veškerou muziku pod sebe. Přitom jenom spojoval muziku, kterou složil někdo jiný. Také mě tím svým přístupem hodně rozčiloval, stejně tak, jako když si myslel, že od všech může zjistit všechno, ale sám o sobě neřekne nic. Vše ale vynahrazoval Josh Duhamel, kterého osobně mám rád, a který mi tady svým nadšením pro evropský fotbal, dělal vysloveně radost. Nejlepší je, když americkýmu spratkovi a DJovi v jedné osobě vysvětluje, že fotbal je u nás v Evropě docela oblíbený a malý spratek z toho šoku asi dalších pár dnů ani nespal. Amíci každopádně nemarnili čas, a aby nebyly zase tak moc pro evropští, tak do příběhu zahrnuli hlavní příběhovou linii a tou jsou stigmata rodin amerických vojáků. Jak říkám, čekal jsem to horší, ale nakonec to nebyl zase tak špatný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Len tuctová umelá báchorka o zhúlenom chudáčkovi dj-ovi, ktorý musí prísť z veľkomesta do malého mestečka aby im ukázal zač je loket v hudbe a vykopal ich z praveku na piedestál. K tomu tu primotáme padlých vojakov z tohto mesta, pre ktorých toto mesto žije v pochmúrnosti a depke aby sa dalo hrať aj na vážnu a emočnú notu. A samozrejme tu máme pár známych hereckých tvári, nech je na čom stavať ale moc tomu nedajú. /35%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tahle škola, tohle město je jen díra, která chrlí budoucí vojáky." A v takové díře DJ Harvest za trest skončil. Útěchou mu může být, že při sezeních s psychologem hraje FC Barcelona vždycky nějaký ten zápas, ale vysvětlujte krásu fotbalu zfetovanému americkému junákovi. Zejména takovému, který pořád mixuje, troubí a deformuje zvuk tak, že mi to trhá uši. Takže se hraje, tančí a řeší traumata, což pro mne taky není žádná výhra. Ještě horší je skutečnost, že snad v každém záběru vlaje minimálně jedna americká vlajka a na to já mám vyloženou alergii. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film... Je plný neuveriteľného patosu, sračiek a množstva klišé, ale dobre sa naň pozerá. Je o mladom týpkovi, ktorý je sľubný DJ a prefetuje sa. Súdom mu výde nariadenie sa ísť rehabilitovať niekde na vidlákov k fotrovi, ktorý ho opustil prakticky, ked sa narodil a ktorého nikdy nepoznal a borec dusí túto minulosť v sebe a hocikoho si k telu len tak nepustí. No a na vidlákove sa tvária všetci tajomne a ubolene, pretože majú niečo spoločné a nikto sa ani zaboha nechce s ním o tom baviť. Samozrejme, hned' zbalí miestnu kočku, takže je tam i trochu romantiky. Osobne si myslím, že je to pekná chujovina o americkom patriotizme, ale ako som už povedal, dobre sa mi na to dívalo... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Väčšina novodobých vojenských konfliktov v Európanoch vzbudzuje skôr odklon od patriotizmu. Ale Američania aj napriek znančným stratám naďalej mávajú štátnou vlajkou... Ak ste nabrúsení voči americkej zahraničnej politike, fakt tento film nemusíte pobrať. Ale odhliadnuc od špecifického vzťahu občanov USA k vlastnej krajine, je v tomto filme pár zaujímavých momentov. Predovšetkým zaujímavý školský psychológ v podaní Josha Duhamela. Ale mladí to tiež zvládajú obstojne. Nieže by ich štandardná romantická story vyžadovala nejaké extra herectvo, ale aj tých pár vybičovanejších scén je v ich podaní uveriteľných. V podstate ide (aj) o tančený film a choreografie aj ich nasnímanie (bez zbytočných strihov) je viac než slušné. Škoda, že finálny tanec bol viac o príbehu a pocitoch (pre Európana opäť nepochopiteľných) než o choreografii. Keby tanečno-hudobná línia lepšie vygradovala, odpustil by som ostatné drobnosti, ako nedotiahnutie niektorých vzťahových línii (otec, minulosť hlavného hrdinu) či trochu uponáhľaný koniec. Takto len za tri, ale v rámci letných romantických filmov (ako je napr. POSLEDNÁ PIESEŇ) určte ten zaujímavejší kúsok... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který sebou přináší dobrý příběh, herecky výborně a konečné vystoupení nečekaně výborné. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Jistě lze vytýkat patriotismus, plytkost děje, ale mně se líbil. Možná za to může přechod hvězdy noci do dřevěné chalupy za otcem, možná uvěřitelnost postav, nebo dobrá hudba. Na film se dobře koukalo, dovedl i překvapit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dost nudny film o miestnom dydzejovi a jeho prechadzke zivotom. Josh Duhamel /Turistas/ az trestuhodne nevyuzity a Laura Dern /Blue Velvet - kvoli nej som to pozeral/ hodne prehravala : 30 % ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Film změnil svůj název ze ´Strings´ na ´Bravetown´. Josh (Lucas Till) má pocit, že je všemi opuštěný, chce zapomenout na svůj život, jediné z čeho čerpá sílu a co chce cítit je hudba. Každou volnou chvíli hraje v klubu a má uspěch. Dostane se tam však do kontaktu s drogami a po nehodě pod vlivem je rozhodnuto, že matka (Maria Bello) nezvládá jeho výchovu a je poslán k otci, kterého v životě neviděl a kterého mu matka vždy opisovala v těch nejhorších barvách. Josh také musí docházet na sezení k psychologovi Alexovi (Josh Duhamel). Přes svoji spolužačku Mary (Kherington Payne) a jejího bratra se seznamuje se životem v městečku. Život je tam stereotypní. Muži, zabíjí čas sledováním fotbalu a pojídáním pizzy. Školáci nemají žádné zaujmy, protože jenom čekají až vyrostou a půjdou dělat pro armádu. Ta je jediným perspektivním zaměstnavatelem v okolí. V každé rodině tu oplakávají někoho, kdo padl nedávno ve nějaké válce. Josh se přes hudbu seznamuje se školním týmem, který se snaží dostat do taneční soutěže. To je to jediné v čem se dá na škole vyniknout. Josh se dostává místním lidem pod kůži a vidí, že jeho situace je řešitelná, ne jako pro lidi, kteří ztratili své blízké. Také si uvědomí, že je snadnější radit druhým, než řešit vlastní problémy. Scénář pojednává o zajímavém tématu, ale nevyužívá momenty, kdy by stačilo o pár slov více a scéna by získala na emocích, např. Josh s otcem. Takto film zůstává jenom smutným tématem. Laura Dern se opět po filmu ´Wild´ (2014) objeví v úloze matky, která se snaží starat o svoje děti, ale životní peripetie jsou nad její síly. ()

Matt Raider 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh zahalený v hávu patosu, složitostí a zbytečných ubrečených scén. To tu uvidíme ještě hodněkrát. (35%) ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Patriotismus je mi ve filmech úplně uprdele, a u američanů to musíte brát fakt s rezervou, oni jsou prostě takový. Za to electro hudba to je moje. Američani jsou na ty školní týmy a taneční skupiny uplně ujetý. A ten přechod New york--> ''zapádakov ''jsem taky zažil :-) Nejlepší byl ten psycholog fanoušek Barcelony...fotbálek, pizza, no stres. ''Necháš mě dokoukat fotbal? :D'' ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Základ scenára a príbeh diváka neprekvapí, podobné filmy a príbehy už boli niekoľkokrát natočené. Jedna vec však sa nezmení: Vojna je zlá vec, ktorá ničí každého bez ohľadu na to či bojuje, alebo „nie“. Celkom slušné herecké výkony na čele s L. Till a s krásnou Katrina Norman. Ja elektronickú hudbu (alebo „DJ hudbu“) nemám rád, ale musím uznať, že tie choreografie na jednotlivé hudby boli vypracované do posledného detailu a boli veľmi dobré. Záverečná choreografia na film „Platoon“ je veľmi pôsobivá. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Diskomuz 

všechny recenze uživatele

Film mě mile překvapil svým obsahem...čekal jsem pouze další "band" muzikál na střední....a ejhle....dostal jsem taneční skupinu zabalenou do americké vlajky... Příjemný film na večerní pokoukání :) Poznámka: Je mi více než 15... ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasika o rošťákovi, co se jde napravovat, pozná terapeuta, se kterým si rozumí, pozná holku se kterou si rozumí, oni ho přijmou ve škole, jako nováčka a pak stoupá vejš, až dosáhne vrcholu. Že to je klišé? Obrovský, ale tady je to propojený s celkem pochopitelně fajn problémem, ohledně veteránů. Propletení postav je očekávaný, celej film je předvídatelnej, ale neni úplně tuctovej. Za Joshe Duhamela, elctronic music a téma veteránů, dávám 2* + 1* za celkovou pohodu filmu. Takže ode mě 3* a DOPORUČUJU ()

HelenaHanke 

všechny recenze uživatele

Jasně, filmu lze mnohé vyčíst - předvídatelnost děje, řadu teenagerovských filmových klišé, kterým vévodí taneční zápolení, a místy přehršel patosu. Přesto se filmu v řadě scén daří generovat reálné emoce a samotný námět není vůbec špatný. V rámci kategorie filmů pro náctileté jde tak o slušný nadprůměr. Elektronickou hudbu příliš nevyhledávám, ale tady jsem si ji docela užila. (65 %) ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Ja máma rád ten DJ štýl hudby - preto som aj po filme siahol. V zásade sa jedná o teenie film, akože seriózny. S tou dramatickou stránkou to trochu prehnali - prakticky všetci protagonisti majú nejako dodrbaný život - škoda, hodil by sa aspoň 1 týpek na odľahčenie scenára. Inak sa filmu nedá veľa vytknúť - v medziach publika ktorému je určený, ale klišé nad klišé, no mne sa to dobre počúvalo aj pozeralo, takže spokojnosť. Pri sledovaní som si spomenul na 8 míľu - ale to je iný Level. ()

Reklama

Reklama