Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátký pohled do minulosti prozradí původ Gaalina vnitřního rozporu mezi vírou a vědou. Patová situace na Terminu se zvrtne. (Apple TV+)

Recenze (16)

husak_k

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knihu od Asimova jsem sice nečetl, ale i přesto je zatím Foundation moje scifi zklamání roku. Absolutně chaotický scénář v kombinaci s totálně béčkovými herci (až na pár vyjímek jako Harris nebo Pace). No snad se to aspoň trochu zlepší, ale díl od dílu je to spíše horší, zatím bych hodnotil velmi záporně. ()

vrgulnik 

všechny recenze uživatele

To, že se nedíváme na Nadaci od Assimova, už je asi všem jasné. Trochu mi to připomíná Muže z vysokého zámku, kdy předloha je jen inspirace - nikoliv předloha. Zatímco zámek jsem vydržel do polivny druhé série, tohle nedávám.  Vtomto seriálu je pár věcí, které šly o notný kus dál. Kličové postavy mění pohlaví, ok. Je taková doba. Bílí jsou zlouni nebo lůzři, černí jsou hrdinové, muži jsou všeobecně bábovky nebo hipsteři, ženský jsou ošklivé škeble, ale zato bojovnice, které chlapy nepotřebují v zásadě na nic. I to je ok, je taková doba. Seriál má mít tuším osm sezón, aby byl důvod platit Apple+, takže je jasné, že vaty bude dost, ale to je ok. Je taková doba. Štěpán: “Keny, voni se neznají?” Keny: “Proč?” Štěpán: “No, že se ráno potkají s taškama a on se jí ptá, jestli jde do školy.” Keny: “Ty jsi detailista, vždyť to má mít 13 dílů, tak si něco říct musí!” :-) Nejsem rasista, nejsem šovinista a nechápu, proč mi někdo pořád tyto role vsugerovává prostřednictvím televizní obrazovky. Chápu, že jde o brainwashing dětí, které získávají vzory podle svých hrdinů a všechno, co kdy kdo napsal, se dá jednoduše přepsat ve scénáři stejně jako to dělali v 1984 na Ministerstvu pravdy. Trabl je, že filmový průmysl si pořád dává laťku níž a níž. Poslední roky se už netočí nic jiného než komiksy a místní ČSFD experti tomu tleskají… Seriály se točí kvůli trvalému předplatnému streamovacích služeb, takže hlavně ať trvá dlouho a je to spektakulární. Ale to je ok. Je taková doba. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Einstein tvrdil že největší dosažitelná rychlost je rychlost světla - největší rychlost ve vesmíru je ta kterou teď Isaac Asimov rotuje ve svém hrobě. Ale tak, že je tohle brutální znásilnění jeho díla a myšlenek bych třeba i přežil, kdyby tu byl dobrý příběh a zpracování - není, ani omylem. Většinu času se opět řeší extrémně nudná a zbytečná vata (zde je na půl dílu směšný flashback který nikdo nepotřeboval vidět), a v tom zbytku nic nedává smysl, všichni se chovají jako debilové, a příběhové linky se absurdně rozpadají. Nebýt viditelně vysokého rozpočtu nacpaného do triků a schopného kameramana, tak se Foundation ničím neliší od C-čkových seriálů kterými SyFy lepí díry ve vysílacím čase mezi svou kvalitnější tvorbou. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konecne sa tvorcovia uracili zaoberat i pribehom nasej genialnej emocne prekypujucej matematicky, potom ako bola v nejakom sopliku vypluvnuta do vesmiru. Umysly "barbarov" na Terminuse boli kazdemu jasne od chvilky, ked nam ukazali ten pekny kanonik. Hodne, hodne logickych i scenaristickych premetov. Ale stale sa mi paci sci-fi linia a teda ten zaver epizody. Zda sa, ze nas genialny matematik bol toho isteho povodu ako droid starajuci sa o Cleonov? Moze byt. ()

SatuPeka 

všechny recenze uživatele

Na Nadaci jsem se těšil. První dvě epizody přes pár výhrad nevypadaly úplně špatně. Ale po epizodě páté už je jasné, že tohle je špatný, špatný, špatný. Asimova kniha byla o chytrých lidech, kteří se pomocí rozumu snaží řešit existenciální problémy. Tenhle seriál je o bandě nekompetentních, přesto z jakéhosi záhadného důvodů "vyvolených" emo idiotů, kteří zmateně pobíhají kolem a předstírají, že je baví číst ty stupidní dialogy, které pro ně scénáristé napsali. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama