Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je tu konec školního roku a dlouho očekávané prázdniny jsou konečně tady. Malý Mikuláš, jeho rodiče a babička vyrazili k moři a ubytovali se v hotelu Beau-Rivage Hotel. Mikuláš si u moře najde nové přátele: Ben, který tam bydlí... Freddy, který pořád něco jí, dokonce i syrové ryby.... George, který je vtipný už jen proto, že je angličan, uplakánek Paul a Christopher , který chce mít vždycky pravdu a je to otravné... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (67)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapený, jak tu tenhle film při jeho premiéře dostával od místních všeználků tak hrozně na prdel. Mám takový pocit, že dokonce chybělo málo, aby film skončil u černých čísel, což si podle mě vůbec nezaslouží. Mikulášovy patálie na prázdninách totiž nejsou špatným filmem. To vůbec ne. Jenom už není první a taky už není tolik o Mikulášovi jako o jeho rodičích, což už taková legrace není. Ono totiž vnímat život dětskýma a dospělýma očima je sakra rozdíl a skloubit to dohromady jen tak nejde. A právě to je podle mě problém tohoto filmu. Jinak byl fajn a příjemně jsem si u něj odpočinul. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $513,654(len Kanada)║Tržby Celosvetovo $27,582,000║ už len tieň predchodcu ale občas kde tu sa niečo čo pobaví nájde /45%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sympatická letní vyprávěnka, ze které čiší francouzská lehkost i problesky skvělé literární předlohy. Doplácí ale na to, že první díl se víc opíral o titulního hrdinu, zatímco pokračování soustředí polovinu času svou pozornost na jeho rodiče. Ti si sice díky famózní dvojce Valérie Lemercier - Kad Merad znovu bez problémů razí cestu do diváckých srdcí, ale ono neodolatelné mikulášovské kouzlo se pomalu vytrácí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to pořád dobré, nebojte se a na zdejší hodnocení nehleďte. Připravte se snad jen na to, že Mikulášovy patálie na prázdninách věnují větší pozornost Mikulášovým rodičům, ovšem to není vůbec na škodu, protože ať sledujeme děti nebo dospělé, stále jde o skvělou, výborně zahranou prosluněnou komedii s nesmírně krásně barevnou výpravou a dobrou náladou od začátku do konce. Kdyby se scenáristům zachtělo alespoň trochu uzavřít minipříběh s krásnou německou turistkou a kdyby do finále zbytečně nenaplácali kdeco (policejní rojnici, lovce, hrad plný munice), případně kdyby alespoň něco z toho dávalo smysl a neobjevilo se to jen tak, dal bych i pátou hvězdičku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku přísné hodnocení na to o jaký pohodový filmeček se jedná. Krásnou letní atmosférou je celý film nasáklý. Trošku škoda že zde Mikuláš zase tolik veliký prostor nedostává nebo spíše bych řekl že se o svou porci času dělí se svými rodiči. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že tohle pokračování je opět hodně zábavné, takže se může rovnat prvnímu dílu, jen byla škoda, že malého Mikuláše nehraje stejný herec, ale na toho nového jsem si za chvilku zvyknul. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Koukám, že to tady zrovna dvakrát nešetříte. Já si jedničku pamatuju asi jako manželku školníka ze základky, takže vůbec nevím, o kolik lepší nebo horší je dvojka. A je mně to taky po zásluze jedno. Milá francouzská oddechovka, která je sice spíš o pantátoj než o Mikulášovi, ale na zadělání pěkného večera ve dvou to stačilo bohatě. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Poměrně milý a odpočinkový film. Kvalit prvního filmu rozhodně nedosahuje (navíc přeobsazení hlavní role se mi příliš nelíbilo), ale tak nízké hodnocení si tu taky nezaslouží. Zasmála jsem se, možná ne tolik, jako u prvního filmu, ale pobavila jsem se taky dobře. 3* ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Osobně ten film vnímám strašně ambivalentně. Na jednu stranu - především pro člověka, který viděl (a má rád) jedničku - je ten film velká zrada, protože všechny dětské role jsou obsazeny novými tvářemi (je to samozřejmě pochopitelné vzhledem ke skutečnosti, že oba filmy od sebe dělí 5 let - člověk má ale nutkání se ptát, proč tam byla tak dlouhá prodleva, během níž se zatím původní obsazení stalo "nepoužitelné"?), a navíc zde mají výrazně větší důležitost postavy Mikulášových rodičů, až téměř malého Mikuláše odsunuly na druhou kolej (Mikulášův tatínek je ale strašný sympaťák, nutno říct, což už tak úplně neplatí i o jeho matce). Na druhou stranu to natočil stejný režisér, obsazení dospělých postav zůstalo stejné, a stále je to strašně vtipné a bezstarostné a ty klukoviny Mikuláše a jeho kamarádů nemají chybu (byť z chlapce, který žral cokoli, mi bylo vyloženě na zvracení), takže se mi to vlastně líbilo skoro stejně jako jednička - ale kvůli tomu zklamání z jiných dětských herců - a taky kvůli nevalnému českému dabingu, v němž jsem to viděl (původní verzi se mi nepodařilo sehnat) - nakonec bohužel hodnotím jen rezervovaně. Mimochodem český distribuční název mi zde přijde vyloženě debilní - nechápu, proč se to u nás nemohlo prostě promítat pod názvem Mikulášovy prázdniny. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film je to maximálně na čtyři, ale vzhledem k místnímu neduživému hodnocení mu musím hvězdičku přidat. Pohodová letní komedie o krásně barevném světě, v němž se sice občas objevují mráčky a někdy i inverze, ale náhrdelník z mušliček má vždy větší cenu. (Viděno během Challenge Tour Speciál 2015: Filmový lov.) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní komedie ideální do současného zimního mrazíku. Vhodná úplně pro celou rodinu. Od pejska až po babičku. Předlohu jsem pochopitelně nečetl, protože čtu málo a převážně knihy, které nějak obohatí mého ducha. Příběh se mi zamlouval. Mapuje v podstatě vše podstatné, co se rodinných vztahů týče. Od drobných rodičovských problémů a neřestí až k tomu, kterak se z Mikuláše stal pěkný kurevník. Souhlasím s názorem, že se tento díl opravdu více soustředí na rodiče než děti, ale nemyslím si, že by to bylo až tolik na škodu. Párkrát jsem se od srdce zasmál. Co ovšem oceňuji hlavně, je obrovská pohoda, která z každého záběru vyzařuje. Myslím si, že úplně každému film pozvedne náladu. Minimálně trošičku. Za sebe dávám pěkné 4 *. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Ovšem to je hnus velebnosti! Mikulášovy patálie z roku 2009 podle Goscinny-ho předlohy jsem si velice oblíbil a tak jsem se moc těšil na tento, mnou tak očekávaný sequel Mikulášových dobrodružství. Navíc jsem se mylně domníval, že v rukou francouzských, filmových producentů se nedá nic zkazit. Bohužel, opak byl pravdou. Zpočátku se děj plynule a krásně odvíjel (když přehlídnu strašný dabing hlavní postavy, Mikuláše), ale postupem času to začínalo být doslova o ničem, přičemž tématika prázdnin by se dala v tomto případě zpracovat fantasticky. Připadalo mi jako kdyby Laurent Tirard (režisér), který mě mimochodem velice zklamal nevěděl co všechno má do devedesáti minut vtěsnat a tudíž začal do této pasáže cpát agregátní humor, při kterém mi šly oči v sloup a modlil se ať už je konec. Byla to jedná velká komerční šaškárna, která v jistých ohledech nedávala ani hlavu ani patu. Po skončení filmu mi hlavou probíhala jediná otázka: To je vše...? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skoro stejně zábavné jako první díl. Sice bylo dost vidět, že tvůrci opakují vzorce, na kterých stála popularita předchozího filmu, ale zjevně to pořád funguje, takže u mě dobrý (70%). ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice povedená francouzská komedie. Už jednička byla dobrá a dvojka se mi také velice líbila. Film asi nesedne každému, ale mě tento francouzský humor sedí. Během celého filmu jsem se bavil a smál, což od komedie očekávám a tady to tedy bylo splněno na jedničku. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

I pokračování Mikulášových patálií je pořád hodně vtipné, až teprve ke konci, když se děti ztratily to podle mě začalo trochu skřípat a příliš se tlačilo na pilu, aby se toho vtipu vydolovalo co nejvíc. Ale po většinu filmu jsem se bavila stejně dobře vylomeninám Mikulášovým i nad tím, co vyváděli jeho rodiče.Herci v rolích rodičů byli výborně typově obsazeni a v druhém díle snad ještě zábavnější než v prvním. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako první díl, ale pořád z filmu sálá pohoda 60. let ve Francii a atmosféra Goscinnyho knížek. No a za ty dvě holčičky á la Slečinky z Rochefortu s Catherine (a tím pádem je ve filmu zcela určitě celá řada odkazů na francouzské filmy šedesátých let), i za ty to prostě stálo. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Druhé filmové zpracování Mikuláše se již skoro vůbec nedrží knižní předlohy, nesoustředí se tolik na Mikulášovy lumpárny a dává větší prostor jeho výborně obsazeným rodičům. Pamatuji si že před dvěma, kdy jsem byl na filmu v kině jsem se velmi pobavil a považoval jsem ho za ještě lepší než jeho předchúdce. Před pár dny jsem Mikuláše na prázdninách zhlédl znovu a mé nadšeni krapet upadlo. Představitelé Mikulášových rodičů jsou naprosto senzační. Tvoří dokonalý manželský pár, ale zároveň dokonalou komickou dvojku. Jenomže závěrečná zápletka s producentem jinak moc milý film kazí. Ta mi do rodinného filmu vůbec nesedla, navíc byla zcela mimo Goscinnův styl a můj celkový dojem trochu zkazila. Jinak zbytek filmu je v některých mezích velmi vtipný. Ale proč doprčic nakonec museli zkazit tou nevhodnou zápletkou, která jednoduše do rodinného filmu nepatřila? Nechápu a mrzí mě to a proto asi budu dávat přednost prvnímu dílu, který jsem viděl snad dvacekrát a ve kterém tvůrci onen krásný svět Mikuláše a jeho rodičů ničím nezkazili. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě na Mikulášovy patálie z roku 2009 to nemá. Už jen proto, že tu jsou jiní dětští herci a pro to, že je to pokračování, ale stále se nasmějete nad myšlením a výtržností těchto malých ničemů. Z Mikuláše se nám vyklubal malý Casanova aneb nestačí mu, že v minulém díle sbalil jednu slečnu, on si tady s ní celé léto dopisuje a při tom si tam začne s další slečnou... se kterou zdrhne do hradu plného výbušnin, bomb a zbraní... Který se úplně komplet zřítí do moře, těsně potom, co přejdou most... oba se na sebe jen podívají, pokrčí rameny a jdou dál.. ach ta dětská lhostejnost. Následně se vrátí domů a je nucen první slečnou rozejít se s druhou, s níž si začal dopisovat. Překvapil mě ten klučina jakože z Anglie... mluvil vážně dobře francouzsky (logicky, když je Francouz) s naprosto skvělým britským přízvukem... zírala jsem... musí mít prostě oba tyto jazyky jako rodné, jinak nechápu, jak by v takovém útlém věku, dokázal takhle dobře jazykově zvládnout svou roli. No co na to říct, všechno to bylo takové plné barviček, aspoň jednou jsem se díky tomu podívala letos v létě na pláž a Mikulášova nová parta byla stejně nezbedná jako ta předešlá a opět stejně charakterově rozličná. ()

Reklama

Reklama