Reklama

Reklama

Neklidná mysl

  • USA Mania Days (více)
Trailer

Když se v léčebném zařízení setkají mladí umělci Carla a Marco, chemie mezi nimi je okamžitá a intenzivní. Oba trpí maniakální depresí a láska posouvá jejich mánii do nových výšin. Sledují svou vášeň, která překračuje hranice zdravého rozumu. Houpají se ve fantastických výšinách a klesají až k mučivému dnu. Nakonec si musí vybrat mezi zdravím a láskou. (TV JOJ)

(více)

Recenze (11)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ploché až strach, žiadna hĺbka hlavnej myšlienky a dramatické spracovanie veľmi slabé. Väčšinou sa to po obsahovej stránke scvrklo na recitovanie básničiek a na veľa prazvláštnych kecov, ktoré mi hlava nepobrala. No skrátka nuda preveliká. K tomu ešte treba pripočítať Luke Kirbyho, ktorého herecký výkon ma miestami teda dosť iritoval. Tak sa snažil, až všetko skazil. Podpriemer 40/100 ()

progression 

všechny recenze uživatele

Působivý film nejenom o žití s duševní chorobou. Výborné a uvěřitelné herecké výkony Luka Kirbyho i Katie Holmes, působivá kamera i hudba. Ten výčet (zdaleka neúplný) význačných světových osobností s totožnou diagnózou v titulkách na konci byl setsakra zajímavý (o některých jménech jsem to netušil). ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tohle se těžko chápe lidem,kteří jsme se s tou nemocí nesetkali.Má zřejmě hodně podob,je nevyzpytatelná a je to těžké i pro blízké nemocných.Je otázné jak si za ni člověk někdy může sám.Drogy,léky,alkohol?Všechno dohromady?Podle mě se Luke a Katy hodně snažili ale snaha nestačila chtělo to víc a věrohodněji se rolí opřít.Pět dávám za to,že tenhle příběh by mohl lidi motivovat jak se s tou nemocí poprat...Dobrá kamera a musí se pochválit ZŘETELNÝ dabing z Brna! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Předně říkám, není to špatný film a rodiny nemocných- podívejte se na to! Ale, jako zaujatého diváka, kterého se problematika týká velmi z blízka, mě to hodně (a to bohužel) nudilo, manická fáze byla chvílemi natočena super, chvílemi ale úplně ujetě a Marco byl ukázán jako totální blázen - já taky roky léky nebral a rozbil jsem max. mobil, no ale budiž. Divnější bylo, že měli oba stejné fáze ve stejnou dobu a z deprese tam nebylo ukázáno prakticky nic, i když deprese trvá fakt hoooooooooooodně dlouho někdy. No prostě já se nic nového nedozvěděl, kromě toho, že v USA mají holky a kluci léčebnu barevnou a spolu, né jak tady v té zatuchlé České republice...prostě Čistá duše byla lepší - i přesto, že si "trošku" vymýšlela...60% (a to s tím potratem mě mrzí, vrhlo to na ně špatné světlo, a to rozhodně nemělo) ()

Telemachus 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to právě proto, že to vypadalo na rozbourání určitých stereotypů. Jaké bylo mé zklamání, když, jak píše Catchless, to v podstatě všechny potvrdilo. To byla velká škoda. A když to poté následně provedli ještě 3x, šlo už o velké zklamání. Sice bylo fajn vidět po čase Katie Holmes a i Luke Kurby hrál dobře, ale co naplat, když to scénář neustojí. Taková promrhaná příležitost, řekl bych. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

V tom se snad najdeme všichni. Mám pocit, že touto nemocí trpí většina z nás, nebo, spíš je to prostě normální stav, který se dostavuje dříve či později, akurát z toho dochtoři udělali vědu a katastrofu, aby se prodávali kouzelný antipilule. Dělaj z lidí magory. Pevná vůle, trochu disciplýny, a dá se s tím bojovat i bez těch sraček. Asi. Hodně dobrá záležitost. V tom se snad najdeme všichni :-) ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Chalan tvrdí otcovi, že končí so všetkým, čo bolo vytvorené človekom a prestal platiť účty. Pritom v izbe mu svietia žiarovky, ktoré by bez elektriny nešli. A fajčí cigarety, ktoré - boli vytvorené človekom. Okrem tohto značne pošramoteného úvodu je to ale celkom pozerateľný filmový počin. ()

david666 

všechny recenze uživatele

reálně podané problémy s touto šílenou nemocí-ač nemůžu posoudit, řekl bych, že takhle to asi nějak bude. Herecky také v pohodě. ()

Catchless 

všechny recenze uživatele

Filmov o duševných poruchách by malo byť viac. Luke Kirby to zahral skvelo. Čo ma mrzí je, že film namiesto toho, aby búral stereotypy o ľuďoch s duševnou chorobou, ich skôr podporuje. Chcelo by to konečne originálny pohľad, niečo čo ukáže divákom, že veci nie sú také ako sa zdajú. Inak ako film veľmi príjemné, dojímavé. ()

Reklama

Reklama