Reklama

Reklama

Louskáček a Myší král

(TV film)
  • Německo Nussknacker und Mausekönig (více)

Obsahy(1)

Je Štědrý večer a Marie a její malý bratříček Fritz se těší na dárky. Ty nejlepší jim obvykle přináší jejich kmotr. Tentokrát je to kouzelná skřínka, ve které tančí mechanické figurky. Marie ještě dostane od kmotříčka dřevěný louskáček na ořechy, který má podobu blonďatého vojáčka v uniformě. Jenže Fritz louskáček hned rozbije. V noci probudí Marii podivné zvuky. Když odbije půlnoc, objeví se hejno myší a ta největší z nich, Myší král, na sebe vezme lidskou podobu. Vyděšená Marie se mu snaží ubránit, upadne a poraní si ruku. Vtom obživne Louskáček a přispěchá jí na pomoc. Je ale poraněný, protože Fritz ho rozbil, a tak v souboji podléhá. Marie praští Myšího krále pantoflem a pak omdlí. Když druhý den své zážitky vypráví rodině, nikdo jí nevěří. Jen kmotr přijde pohotově s příběhem o Myším králi, který usiluje o život Louskáčkovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (2)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

S německými pohádkami mám trošku problém, ale tento příběh pojednávající o dětských snech byl celkem zdařilý. Oživlé hračky nejsou sice tématem originálním, ale tentokrát musím tvůrce pochválit alespoň za výběr herců. Slušný průměr. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Z cyklu německých pohádek to bylo koukatelné, ale ne příliš pohádkové. Originální příběh neznám, takže nemohu posoudit, ale myslím si, že nemají působi příliš pohádkově, což bylo splněno a divák se může rozhodnout zda se to vše jen Marii zdálo v horečce či nikoli. Až se dostanu ke knize komentář doplním. ()

Reklama

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sasku-Anhaltsku a ve městě Brémy. Natáčelo se na hradech Lebenberg, Moos Schulthaus, Englar a v přírodní rezervaci Castelfeder. (Janek2002)

Reklama

Reklama