Reklama

Reklama

From the Future with Love

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi
USA, 2013, 12 min

Obsahy(1)

V roce 2095 policie funguje na základě platby. Pokud nemáte zaplacenou ochranu, nijak ve váš prospěch nezasáhne. Dalšími možnostmi jsou základní, stříbrné a zlaté předplatné s možnostmi pětiprocentní slevy. Sledujeme jeden den a noc tří strážníků, kteří se setkají s problémy. (honajz)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jako nápad to není špatný - policajti se tady vlastně nechávají platit za ochranu jako kdysi mafie, a zneužívají toho, dokud se nestřetnou s „vyšší silou“ - působí to docela vtipně. Triky taky fajn. Ale rozvíjení příběhu je mizerné, jeden z těch policajtů má evidentně jakési cítění spravedlnosti, a druhý sociální, ale vlastně nám to může být jedno, protože jak večer vlezou do akce, je utrum po postavách, takže nám to může být jedno. A jestli se nepletu, ta oběť v nadzemce je ta servírka, soudě podle ikony, leda by tvůrci měli jednu univerzální ikonu a zapomněli na to. Za tyhle nedotaženosti a neschopnost podchytit větší zájem a nabídnout příběh (kecání o tom, že někdo nemá rád kečup, a dostane kečup, fakt není příběh a ani tarantinovské to není) dávám jen tři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezky provedené sci-fi, které má to, co by sci-fi mělo mít. Má nějakou morální hloubku, zabývá se společností. V tomhle směru snímek "From the Future with Love" funguje, bohužel to nic nemění na tom, že mě nebavil. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Obsah: Storka o osudu tří členů soukromě-korporátní policejní jednotky v cyberpunkové budoucnosti. YT link, Dust Channel. Hodnocení: Výborně udělané, kvalitní vizuál, dobrá atmosféra slušně zahrané - ale hlavně mě to oslovilo obsahově. V relativně velmi krátkém čase tam je ukázaných hned několik perspektiv - nejen pohled civilistů a vykreslení světa kde je komercializovaná i policejní ochrana, ale i pohled samotných policistů a jejich vlastní vztah se systémem. A samozřejmě, pokud jste fanoušky cyberpunkových dystopií popř. věcí jako Shadowrun, tak to má svou vlastní dodatečnou přidanou hodnotu. ()

Reklama

Reklama