Reklama

Reklama

Les Rencontres d'après minuit

  • Velká Británie You and the Night
Trailer

Obsahy(1)

Okolo půlnoci se mladý pár Ali (Kate Moran) a Matthias (Niels Schneider) spolu se svou služkou Udo, transvestitou, (Nicolas Maury) připravují na bizarní love-party. Jejich hosty budou Čubka (La Chienne - Julie Brémond), Hvězda (La Star - Fabiene Babe), Hřebec (L 'Étalon - Eric Cantona) a Teenager (L'Adolescent - Alain-Fabien Delon). Jakmile jednotliví hosté dorazí, vyprávějí své příběhy, z nichž každému se dá jen obtížně uvěřit. Poté co o své příběhy podělí hosté, vyprávějí hostitelé svůj příběh o nesmrtelnosti a lásce, jež překoná i smrt. Na začátku love-party se fantazie a realita prolínají, dokud každý ze skupiny není současně pozorovatelem i účastníkem ve vlastních milostných poměrech. (elizabeth_ba)

(více)

Recenze (8)

silentname 

všechny recenze uživatele

You And The Night je pre mňa skôr veľmi zaujímavý experiment, než film, no nič to nemení na jeho kvalitách. Možno mám rád jemne zvláštne filmy s nádychom erotiky a drámy, no musím sa priznať, že som to sledoval so zatajeným dychom a bol zvedavý kam sa to celé nasmeruje. Čo na začiatku vyzerá ako sexuálny film sa nakoniec zmení na avantgardnú a lyrickú úvahu o láske, existencii a sile lásky ako takej. A v tom je tento film absolútne nádherný. Je to niečo, čo som nikdy predtým nevidel a som rád, že som tomu venoval svoj čas. Hudba od M83 je absolútne nádherná a dokonalá, herci odvádzajú skutočne fantastickú prácu a ostávam z filmu nadšený. Je možné, že čím viackrát si to pozriem bude to ešte lepšie a lepšie. Je veľa vecí, ktoré možno viac človek pochopí, keď sa k nim v budúcnosti vráti. Pozrel som si to vyslovene kvôli soundtracku, no videl som jeden zvláštny, kreatívny a zaujímavý film, na ktorý asi tak skoro ešte nezabudnem. Hodnotenie: B ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Netradičný film, ktorý žiaľ v druhej polovici stráca dych, a nastolenú premisu rozmelňuje pod nánosom sentimentu. Vizuálna štylizácia je fajn, charaktery sa tu pohybujú v hraniciach archetypov. Prvá polovica je však veľmi svieža, to že sa celý film točí okolo sexu, ktorý sa javí ako jediná vec pre ktorú postavy existujú, je veľmi zábavné a humorné. Naratívna štruktúra je však pomerne strnulá, a príbeh je rozprávaný až príliš mechanicky, bez pokusu o niečo zaujímavé. Napriek tomu som rád, že som tento film videl, Yann Gonzalez je určite jeden z väčších talentov pôsobiacich v rámci Queer filmu súčasnosti. V určitom ohľade mi tento film pripomenul Bertranda Mandica, ktorého tvorba ma však zaujala o trochu viac. Rád si pozriem aj iné režisérove kúsky, rozhodne v ňom vidím potenciál. 3.5*. ()

MBob 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech filmu, ktery se blbe popisuje, protoze ho musite prozit. Tady nehraje vnejsek, ale vnitrek a velmi intenzivne. ()

Reklama

Reklama