Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (307)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zase jedno velké „lovestory“. Oproti minule se konečně pořádně přitvrdilo a jako bonus se tu dočkáme i druhé skupiny „lovců upírů“, kteří byli příjemným zpestřením. D vyměnil koníka a se svou mluvící rukou se vydává vydělat těžké miliony. Animace se tentokrát výrazně zlepšila, spousta zajímavých příšer dopomohla k zajímavým soubojům, atmosféra solidní, jen tam nemuselo být tolik té romantiky. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Už nikdy více nebudu číst komentáře svých oblíbených a nadanějších uživatelů, chtěl jsem tady psát něco o originálním příběhu, chytlavé romantické zápletce, skvělých obrázcích, nádherných příšerách a vůbec takové ty mé obvyklé bezobsažné říkanky a ona kiddo..... a já odcházím zdrcen a jen s posledními zbytky dětského vzdoru a se slzami v očích sázím nijak neopodstatněných pět. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nádherné vizuálně, myšlenkově i příběhem. Vampíří svět z pohledu anime je velmi zajímavý, úplně jiný než ten "náš, draculův", přípomněl mi spíš knížek New Wierd, je krásně zpracovaný do detailů a vtáhnul mě okamžitě do děje. Postava poloupíra D je také víc než zajímavá, není typickým kladným hrdinou, zdá se, že prahne jen po odměnách, ale uvnitř něj se skrývá mnohem víc... Velmi sugestivní upíří pohádka pro dospělé. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení na čsfd naznačuje, že Vampire Hunter je bomba. Není. Tedy pokud nejste fanoušek manga komiksů a ujeté japonské poetiky. Příběh je ve skutečnosti béčko, ale úspěšně to maskuje kupou tradičně skvělých nápadů (prakticky všechny příšerky), ale chvílemi už fantazie tvůrců zachází pro neznalého diváka moc daleko (mluvící parazit na dlani, píseční rejnoci). Opravdu, kdyby se zpoza rohu vynořila obří mechanická krysa, která by z tlamy vypouštěla paralyzující plyn a zvolala: "Konec světa se blíží!", tak mě to už nepřekvapí. Návštěva ve světě japonských pohádek je to ovšem fajn. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi hodnotí tento film, původní dílo z roku 1985 jsem neviděl a knížky z Kikuchiho série jsem taky nečetl. Díky čemuž mi spousta věcí uniklo a tudíž jsem nevěděl, proč některé věci jsou tak a některé onak. Nicméně nejhorší na tom všem bylo, že mi do oka nepadla ani jediná postava, absolutně k žádné jsem nechoval větší náklonnost, než k šutru na dně řeky. Toto gothické fantasy mě zkrátka nebere... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama