Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (308)

Matty 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto úchvatná podívaná osciluje mezi klasickým a moderním upírským hororem, postapokalyptickým sci-fi, akcí, westernem a romancí. Dojemnou, překrásnou romancí. Banální příběh má více vrstev než byste po absorbování základního infa tipovali a v mnoha momentech dokáže chytnout za srdce a pořádně s ním zatřást (finální scéna je přímo nebeská). Pár dialogů o tragické minulosti a nešťastném údělu hrdinů rozhodně nebrzdí rychlost, s jakou D uhání vpřed. Ostří o sebe jiskří, hudba burácí, adrenalin stoupá. A kdykoliv můžete odvrátit mysl od dění a jenom žasnout. Ani jsem se nevzpamatoval z mluvící ruky, která glosuje počínání svého „nositele“ a už mi čelist padala při pohledu na jednoho z padoušských pohůnků, jehož břicho při transformaci ve vlkodlaka doslova cení tesáky. Obrazovými orgiemi na entou jsou pak poslední minuty. Omluvte mé nekritické nadšení, našel jsem v sobě upíra. 90% Zajímavé komentáře: kiddo, Marius, mm13 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

K japonským animákům je občas složité psát komentáře, jelikož skoro všechny mají stejné klady a zápory. Ať už se jedná o krásnou animaci, originální pojetí příběhu a jeho spletitost. To vše platí i v tomto případě, kde populární cyberpunkové prostředí střídá prostředí temné a gotické. Moc pěkný animák, ve kterém jsem se občas ztrácel. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Vampire Hunter D asi nejlepší anime všech dob. A to jsem se jich něco nakoukal. Svkělé ztvárnění, skvělá kresba, skvělé postavy, skvělý děj, boží akce skvělé všechno. Tento film je opravdu umění svého druhu. Každých pár minut jsem byl téměř omráčen originalitou a vlastně genialitou autorů filmu. Vždycky když jsem se vzpamatoval z jednoho geniálního prvku, obejvil se další a další. A takto je film gradován až do konce. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Úchvatné!!! Ja som na to pozeral s úžasom od prvej minúty až do záverečných titulkov. Neskutočne skvelé animácie, dokonalé ozvučenie a pohlcujúci romantický fantasy príbeh. Naviac je to celé ladené do vamp-horroru. Všetko samozrejme: Made In Japan. V žiadnej inej krajine by sa nepodarilo vyprodukovať tak skvelý animovaný film. Pre mňa bol "Vampire Hunter D" veľký filmový zážitok. ***** ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Skvělá vizuální stránka, temná atmosféra, propojení tradičních vampire prvků s futuristickými...Překvapivě propracované dialogy, dojemný ovšem nekýčovitý konec. Kladů je poměrně hodně!:-) Škoda, že příběh byl tak jednoduchý a rozuzlení s Meirem tak nejasné (resp. chování D k němu). Jinak bych asi dal plný počet. Takhle je to těsně pod vrcholem. 90% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama