Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Recenze (308)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Upíři po Japonsku, hm, zajímavá kombinace. Takhle krásně jemně a sugestivně zpracovanou pohádku, si dám líbit. Jako příznivec Upírské kroniky Anne Rice shledávám- ke své radosti - některé prvky povědomými...... no, ať je to, jak chce, viděla jsem cosi překrásného. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nádherné vizuálně, myšlenkově i příběhem. Vampíří svět z pohledu anime je velmi zajímavý, úplně jiný než ten "náš, draculův", přípomněl mi spíš knížek New Wierd, je krásně zpracovaný do detailů a vtáhnul mě okamžitě do děje. Postava poloupíra D je také víc než zajímavá, není typickým kladným hrdinou, zdá se, že prahne jen po odměnách, ale uvnitř něj se skrývá mnohem víc... Velmi sugestivní upíří pohádka pro dospělé. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebývale přesný Stokerovský úvod hudebně odkazující na Coppolova (resp. Kilarova) Draculu mě velmi příjemně naladil a posílil moje nemalá očekávání. Následovala sice velmi neevropská story, ale kombinace (hodně) postapokalyptického světa s westernovými motivy a i dalšími svébytnými prvky mě - trochu kupodivu - držely stejně jako "naše" klasika. Japonci ale zkrátka umí jak nápaditou grafiku, tak propracované charaktery, a koktejl namíchaný ze všech viditelných, slyšitelných a cítitelných ingrediencí chutná velmi výrazně a velmi dobře. V "D" funguje úplně všechno, snad kromě až příliš červenoknihovnového příběhu...no a tahle výtvarná stylizace postav mě taky nikdy úplně nebrala, ale za seznámení s Barbaroy a Marcusovic rodinkou jsem ochoten přijmout leccos. 80% bude rozhodně férové hodnocení. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto úchvatná podívaná osciluje mezi klasickým a moderním upírským hororem, postapokalyptickým sci-fi, akcí, westernem a romancí. Dojemnou, překrásnou romancí. Banální příběh má více vrstev než byste po absorbování základního infa tipovali a v mnoha momentech dokáže chytnout za srdce a pořádně s ním zatřást (finální scéna je přímo nebeská). Pár dialogů o tragické minulosti a nešťastném údělu hrdinů rozhodně nebrzdí rychlost, s jakou D uhání vpřed. Ostří o sebe jiskří, hudba burácí, adrenalin stoupá. A kdykoliv můžete odvrátit mysl od dění a jenom žasnout. Ani jsem se nevzpamatoval z mluvící ruky, která glosuje počínání svého „nositele“ a už mi čelist padala při pohledu na jednoho z padoušských pohůnků, jehož břicho při transformaci ve vlkodlaka doslova cení tesáky. Obrazovými orgiemi na entou jsou pak poslední minuty. Omluvte mé nekritické nadšení, našel jsem v sobě upíra. 90% Zajímavé komentáře: kiddo, Marius, mm13 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Že jsou tu nadhodnocovány asijské snímky, toho jsem si všiml již dávno. Nepřekvapí mě ani nadsazené hodnocení u animáků. Ale účinek těchto sil při jejich spojení, ten mne opravdu nemile zaskočil. Horších 103 minut jsem u "červeného hororu" ještě nikdy nezažil. Dvě hvězdy, a to pouze tehdy, když zcela netradičně potlačím svoje ryze subjektivní mínění o daném filmu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Strhující vizuální podívaná, v níž se našlo i místo pro velmi působivý děj, který na upíry nahlíží z poněkud netradičního úhlu pohledu. Vize vzdálené budoucnosti se kombinuje s jemně dekadentními „snoby“, kterými upíři povětšinu svého filmového času byli, a vzešlá kombinace je tak originálně výtvarnicky i příběhově pojatá, že vzniklý kontrast je více než stravitelný a přijatelný jak pro vyznavače moderního „Bladeova technostylu“, tak i zastánce klasičtějšího Draculy. Psychologické pozadí je taktéž velmi solidně načrtnuto a D, hlavní hrdina, je tvorem (kombinace člověka a upíra je těžce označitelná), se kterým cítíme, litujeme jeho osud a zároveň mu fandíme v úchvatně aranžovaných akčních scénách, a nebo prostě pociťujeme jistou dávku úlevy, kterou přináší jeho levá dlaň, na níž mu parazituje ukecaná „tvář“. Vampire hunter je po všech stránkách bezchybnou filmařinou, jíž nemůžu zhola nic vytknout, snad jenom typická blikající barevná „smršť“, jakou končí víceméně každá anime, mi nikdy neseděla, ale i v tomto případě jsem ochoten zapomenout ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $151,086Tržby Celosvetovo $-║ animačne výborná práca ale zas ten rozpačitý necelistvý príbeh ide akosi mimo /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Anime má své kouzlo a tématika upírů, kouzel a podivných bytostí je ideálním místem pro obrazové orgie plné nápadů a temných obrazů. Vampire Hunter D:Bloodlust využívá všech těchto předností, ale bohužel je nedokáže udržet na celých 103 minut pro vytvoření dokonalé iluze. Jednoduchá dějová linie, která je podpořena výbornou akcí a krásnou animací. Možná je škoda, že se toho divák neznalý ostatních dílů/komiksů/apod nedozví tolik, kolik by chtěl, ale určitě si základní představu odnese. Pro příště snad jedině méně hluchých a pomalých míst, které po skvělém a stylovém rozjezdu brzdí film a neprávem ho odsuzují k "nedokonalosti". ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Yoshiaki Kawajiri .. Vizuální orgie. Krásná kombinace futuristických a typicky upírských prvků. Pro oko tak krásné, že tenhle vjem přebil i celkem slabý scénář, který je zvláště pro mě, tématem a originalitou poutavý opravdu minimálně. Naštěstí je tajemný lovec D skutečně cool, atmosféra je velmi chytlavá a konec zahřeje u srdce. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro vychrtlé dlouhovlasé týpky s vybledlou pletí, špičatými zoubky a s dlouhým kabátem. Ač Arucard stále vede, D je slibným konkurentem. Díky tomuhle sympaťákovi jsem schopna odpustit všechno, co kazí jinak dokonalou pohádku.. Je mi jedno, že se mísí kočáry zapřažený koňmi s tankem, meče se zbraněmi 25. století, korzetové šaty s latexový oblečky a komplet všechny možná monstra.. A kupodivu mi vůbec nevadí děj, který postrádá vysvětlivky. Jediné co mi při sledování tohoto upírského anime vadilo, že též nejsem kreslená. Vidíte, co dokáže láska udělat s ženou? S Dampírem bychom byli krásný pár :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co s Dunpealem ještě neměli tu čest, vezměte to nejlepší z Bladea, Van Helsinga, Draculy a Kletby bratří Grimmů, hoďte to do animovaného hávu a umocněte na druhou. Možná dostanete hrubou představu tohoto animovaného skvostu. Vyjadřování nejniternějších pocitů ve chvílích ohrožení života ještě nikdy nepůsobilo tak upřímně. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Vampire Hunter D: Bloodlust je pre mňa veľmi tažký oriešok. Ide totiž o jedno z mála kultoviek kde originálna zvuková stopa a tým pádom i dialógy nie sú v japončine, ale v angličtine. A tak sa tu podľa môjho názoru miesia dosť nesúrodo japonský zmysel pre extrémnu štylizáciu obrazu a „coolovo stupídne“ napísané dialógy (som alergický na typické frajerské frázy). Následne bola dodatočne vytvorená i japonská stopa, túto však len tak ľahko nezoženiete a tak som si film musel „vychutnať“ v angličtine. Príbeh je vynikajúcou kombináciou upírskych mýtov a dystopickej postkatastrofickej budúcnosti. Slovákov môže tešiť to, že grófka Carmilla je priamo inšpirovaná našou neslávne známou krvavou pani Elizabeth Bathory. Ostatné postavy sú vydarenou zmeskou postáv známych z diel o upíroch a ich prenasledovateľoch (Stoker, Rice). Vampire hunter D :Bloodlust však patrí do anime šlabikára a kto to myslí s anime vážne, nemal by ho minúť. 8/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré anime, které má sice hodně jednoduchý příběh, je však tak dobře uděláno (animace je opravdu moc pěkná), že nuda v nejmenším nehrozí. Postavy nejsou úplně jednoznačné, což je dobře, hlavní hrdina D je správně rozpolcený, drsný a vůbec cool a závěr je překvapivě velmi dojímavý, což bych v příběhu o nájemném lovci upírů rozhodně nečekal. Trošku mi vadila přílišná eklektičnost (míchá se tady opravdu všechno se vším), ale to jsou detaily... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Japonský Blade. Skvělá atmosféra, příjemná animace. Možná trochu odhadnutelné, ale to k tomu asi patří. Anglický dabing mi přijde lepší než japonský (on je vlastně i původní)... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ano... příběh je velice jednoduchý. Ale toto je opět jeden z případů, kdy forma suverénně vítězí nad obsahem. Takhle nějak měl vypadat Van Helsing. Temná atmosféra, drsný hrdina v klobouku, nejrůznější upírské potvůrky, které sou vychcané, krvelačné a hlavně neuvěřitelně sexy (vesměs). Byť animace z větších vzdáleností občas zaostává (japonci mají standartně problémy s chůzí, během a občas i s animací koně -Ti mi vůbec nějak nesedli... měli bejt (polo)robotický, či co? ), tak animace detailů postav a jejich obličejů je skutečně na úrovni, především pak krásné oči Charllotiny dokážou do těch divákových vehnat skutečné slzy dojetí. V dalších aspektech se už však jedná o veskrze fenomenální dílo. Dav Zombie - upírů pochodujících viktoriánsky vyhlížející vesnicí, vychytávky budoucnosti zkombinované s gotickou atmosférou, rozmáchlé záběry na všechny možné stavby, přes vysuté mosty po Maskované Odpočívadlo...A ta hudba... Vampire Hunter D snese bez problémů srovnání s Bladem, Van Helsingem i Burtonovou Ospalou Dírou, přičemž za posledním zaostává jen o malý kousíček, zbylé dva překonává o několik úrovní. 5 hvězdiček je opět povinností, ale přece jen v porovnání s Miyazakiho Naushikou z Větrného údolí je to JEN čistejch 5 hvězdiček. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Krásná hororová pohádka pohrávající si s filozofií života, smrti, lásky a nenávisti. Plná bolesti, ale i naděje. Na konci jsem měla slzy v očích... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Krásna animácia a prekvapivo aj zaujímavý dej. Lovec D je frajer a má to aj veľmi silné momenty (starý dedo s puškou, záver, atď...) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vampire Hunter má fakt skvělou atmosféru, to hlavně díky takový tý trhaný starý animaci, která filmu dodá ten správnej styl, ale přece jenom jsem od toho čekal trošku víc, přinejmenším mnohem drsnější příběh. Nicméně se ale musí nechat, že jinak je děj fakt poutavej a docela i napínavej. Je to takovej mix filmů V jako vendeta, Bladea a drákuly a celý to je zasazený do takový futuristickohistorický doby. Většina postav je vykreslená perfektně, jediný co mi trochu nesedělo je tvář lovce upírů, ten byl takovej divnej a v jeho tváři toho moc tajemnýho nebylo na to jak jeho postava celej film působila, ale to je jen malá kaňka na tomhle skvělým animovaným hororu ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když se začtete do komiksové série o Sandmanovi, kterého stvořil Neil Gaiman, postupně objevíte fascinující svět uměle vytvořených mýtů, které sice často využívají nám známých legend, pověstí a náboženských představ, dohromady ale tvoří svébytný, originální a myšlenkově hluboký alternativní svět, jehož návštěva láká k dalšímu objevování. Naproti tomu Lovec upírů představuje několik nejtuctovějších motivů využívaných fantastickými žánry, splácané do efektní brakové kaše. Tradiční výtvarné pojetí typické pro mangu a anime mě sice nikdy neoslovovalo, ale mělo aspoň styl. Tady byl styl vytěsněn hledáním inspirace v zámořských vzorech, jako by Kawadžiri už dopředu počítal s tím, že chce vyrobit "univerzální" filmový produkt podobný hamburgeru. Soudě podle ohlasů na ČSFD se mu to podařilo. Mně ale tahle prapodivná patlanina žánrů s neoriginálním dějem, zasazená do nefunkčního světa, neoslovila. Je mi hodně blízký postoj uživatelky Ducharme. Celkový dojem: 20 % za kreslené pozadí. Místy - ano, mám na mysli především scénu odletu v kosmické lodi - už film nekoketuje s kýčem, ale je jeho ztělesněním. ()

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama