Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Recenze (308)

villon17 

všechny recenze uživatele

Upírské filmy jsou moje gusto, takže jsem si libovala. Navíc částečně horor, což připisuje další plus. Dokonce duchaplná zápletka, dialogy, rychlé plynutí děje a strhující závěr. Skoro ideální. Abych ale taky něco vytkla: nedá se říct, že by mi to přímo vadilo, ale trochu si protiřečili, protože D celou dobu šetřil slovy, moc výřečně se nechoval a pak v Barbarois mluvil jako o život. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem přemýšlel, jestli dát 4 nebo 5 a nakonec jsem se rozhodl pro plný počet. V první půli se mi příběh zdál takový trochu obyčejný, ale jakmile se na scéně objevila Carmila vše se rozjelo a druhá půle byla strhující. Bloodlust byl po vizuální stránce nádherný, animace byla skvělá a D byl ještě větší mystik než v prvním díle. Temnou atmosféru, která byla navíc podbarvená úžasnou hudbou, by mohl tomuhle japonskému animáku kdejaký upírský horor závidět. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Anime takto drsným hororom sekne. Japonci sa neboja ukázať prvky, ktoré sa v animovanom žánri nikde inde neobjavujú. Tzn. že vizuálna stránka nemá chybu. Horšie je to s príbehom. Je zdĺhavý a ani samotná zápletka nieje nijako objavná. Takže, ústny otvor bude počas vášho sledovania robiť zrejme iba dva úkony, padať k zemi pri akčných scénach a zívať pri tom ostatnom. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Animácia je vysoko prepracovaná, príbeh je svižný a odsýpa. Je tu diabolsky znázornená temnota. Je tu velká podobnosť z x-menmi a neviem kto kopíroval koho, keď aj x-men bol natočený v tomto roku, ale príbeh mal tento animák celkom iný a dá sa povedať, že dosť originálny či forma alebo obsah. Príbeh sa točí okolo upírov, zombíkov a mutantov a hlavne tie mutácie boli dôkladne prepracované. Film je akčný, plný bojov a krásneho gotického vizuálu. Fascinujúci film, kde je veľkým plusom hudba, ktorá do tak silno gotickej snímky vnášala ešte väčšiu vznešenosť i strašidelnosť.Videné v rámci filmovej výzvy od PetrPana. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní akční animák, který není pro děti a mě osobně hodně připomínal herní sérii Castlevania. Filmek ani v pomalejších pasážích nenudil a já si ho užil. Za mě 86% :) ()

depony 

všechny recenze uživatele

mám rád animované filmy...a tenhle má kromě půvabu i velmi zvláštní a poutavý děj... a já mám tak rád upíry... že jsem si prostě své hodnocení nemohl odpustit:)) ()

Pan Filuta 

všechny recenze uživatele

7/10 Rozhodně nejsem přívržencem anime a už ne filmů o upírech. Dohromady to vytváří trochu handicap. Ale musím uznat, že toto znevýhodnění je již ze začátku smazáno a nastává čas pro kladné body. Jinak podstatné tu už bylo napsáno...... ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi hodnotí tento film, původní dílo z roku 1985 jsem neviděl a knížky z Kikuchiho série jsem taky nečetl. Díky čemuž mi spousta věcí uniklo a tudíž jsem nevěděl, proč některé věci jsou tak a některé onak. Nicméně nejhorší na tom všem bylo, že mi do oka nepadla ani jediná postava, absolutně k žádné jsem nechoval větší náklonnost, než k šutru na dně řeky. Toto gothické fantasy mě zkrátka nebere... ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý počin. Moc nemusím upíří tématiku, neb poslední dobou dostává jedno KO za druhým (ano, myslím tím Twilight apod.), ale zdejší hodnocení mě přesvědčilo dát tomu šanci. No a není čeho litovat. Snad jen mdlého anglického dabingu, který je emočně na bodu mrazu a trochu sráží některé scén dolů. Nicméně se jedná o poutavou, vizuálně skvostnou a originální upíří lovestory v hávu bizarního sci-fi/fantasy. Zní to šíleně, co? :-) ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Opravdu vizuálně povedené dílko s často velmi brutálními scénami. Celý nádech filmu je výborný. Myšlenka filmu je bez chybky. Bohužel mi vadilo přílišné zjednodušování, jak děje, tak propracovanosti psychiky postav. Občas stylizace není na škodu, musí se však dělat s citem. Některé scény jsou velmi povedené, jako celek mě to ale na zadek neposadilo. Myslím, že hodnocení 75% by bylo trefnější. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Japonských anime snímků jsem viděl jen velmi málo na to, abych mohl srovnávat, ale tato utopická fantasy upířina z daleké budoucnosti, natočená podle, pro mně neznámé, literární předlohy, se mi převelice líbila. Příběh lásky a otázky přežití, zasazený do tíživých podmínek moderního nemoderního temného světa. Velice příjemná, rychlá projížd'ka po mysli japonských tvůrců, která vám nedovolí ani na chvíli se nudit. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Nádherně výtvarně zpracované anime se spoustou nápadů s temně magickou atmosférou. Příběh poloupíra D, který zbavuje svět krvežíznivé havěti, mne zaujal už i jako manga, kterou jsem měl možnost si přečíst (zdravím Osserka:-). Škoda, že čím více je bohatý svět okolo D, tím chudší se nabízejí příběhy. Bloodlust je na tom určitě lépe, než první pokus a závěr je více než povedený a emočně nechudokrevný. Rozhodně bych se nebránil dalšímu dobrodružství. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Skvělá vizuální stránka, temná atmosféra, propojení tradičních vampire prvků s futuristickými...Překvapivě propracované dialogy, dojemný ovšem nekýčovitý konec. Kladů je poměrně hodně!:-) Škoda, že příběh byl tak jednoduchý a rozuzlení s Meirem tak nejasné (resp. chování D k němu). Jinak bych asi dal plný počet. Takhle je to těsně pod vrcholem. 90% ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé. Niet pochýb, že Japonci sú v tomto smere najlepší a najoriginálnejší. Animáciu vedia urobiť pekelne vymakanú. Síce tam chýba plastickosť, v ktorej sa Američania doslova utápajú, ale o to lepšie. Pre mňa určite. Milujem takýto typ animácie, najmä z Miyazakiho tvorby, a vedel by som ju pozerať dookola. Fascinuje ma akým spôsobom ju vedia spraviť, ako ju dokážu vnímať a divákovi excelentne naservírovať. Američania tí môžu ticho závidieť. Americká produkcia sem tam ročne niečo nové ponúkne, ale na japonskú animovanú filmografiu to nemá ani z ďaleka. Aj Vampire Hunter D patrí medzi najlepšiu animovanú tvorbu krajiny vychádzajúceho Slnka, ktorá ma ozbrojila skvelou animáciou, svižnou hudbou, ktorá dodávala filmu správne tempo a impulz, vizuálnym a efektným prevedením. Po prvej projekcií zatiaľ zostávam pri 4*, lebo toľko skvelých momentov, čo film ponúkol som nemohol naraz monitorovať. Možno druhá, určite druhá projekcia to u mňa už vytiahne na konečným 5*. 85% ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Bez váhání označuji tenhle film za jedno z mých nejoblíbenějších anime. Co se žánru týče, je to absolutní jednička... a troufám si říci, že vždycky bude. Kdo tenhle film neviděl, neni správnej otaku. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť mě to nezaujalo. Možná jedině tak, že je to neobvyklý námět na animovaný film. Příběh byl až moc přefantastikován. Dhampír nijak zvlášť nevynikal, spíše se držel stranou. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Konečně animace na úrovni. Velmi zdařilý japonský film. Hlavním kladem filmu je příběh, je zajímavý, drnsý i dojemný. Jak kladné postavy upírobijců tak záporné postavy jsou charizmatické a zaujmou na první pohled. Japonci jsou v tomto oboru těžko překonatelní. ()

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama