Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Recenze (308)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Výtvarně i přiběhově zcela výjimečné anime, které mě uchvátilo hned v prvním minutách a až do konce nepustilo. Bizarní postavičky, sympatický hlavní hrdina na mechanickém oři, drsňáčtí lovci upírů (ty mám z celého filmu snad nejradši), suproví záporáci a krásná dívka v nesnázích... tohle je mix, který dohromady vytvořil velmi poutavý příběh s prvky hororu, romantiky i akce. Přihoďme k tomu výbornou hudbu a vysokou kvalitu animace a máme něco, co si těch pět hvězdiček skutečně zaslouží. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Pěkný komiks nic víc, ale ani nic míň, máte-li na něco podobného chuť, směle do toho... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ta rákosnická animace mě vážně moc nebere a tak vlastně ani nevím, proč jsem si to pustil. Jaké bylo moje absolutní nadšení a ohromení, když jsem viděl předlohu Drsného Spasitele od Miroslava Žambocha! To byl vážně šok. Dějově mě to moc nechytlo, ale zážitek to tedy byl silný a náležitě drsný. Kéž by se tohle natočilo nějak normálně. 85% ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý animáč který zasazuje zajímavý fantasy horor do postkatastrofického prostředí. Upírský lovec D najmutý pro záchranu dívky unesené upírem Meirem je zobrazen jako bytost mezi upírem a člověkem a se svým dlouhým mečem a mluvící dlaní vykresluje velmi sympatickou postavu. Do jeho práce se mu však připlétá skupinka dalších lovců, kteří loví upíry za pomoci moderních zbraní. Únosce jim však stále uniká za pomoci svých nelítostných poskoků. Animace je naprosto precizní, avšak děj a celý snímek nezvládá celých 103 minut naplno využít, proto musím s jednou hvězdou dolů. Ale čtyři silné hvězdy si tento anime počin rozhodně zaslouží. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka, že pravá láska nehledí na jakékoliv rozdíly. "Jsme beznadějně nepochopeni" jako bych to říkal já... Velice vhodná hudba. Emotivní a poutavé.Skvělá animace a mimika hrdinů. Úžasné anime. Plné emocí a nešťastné lásky. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Osobně se přikláním k názoru, že japonská anime jsou na této databázi ve většině případů nadhodnocena. To se ovšem netýká mistrných děl pana Mijazakiho. Nic dalšího mě zatím nikterak neuchvátilo a nepovedlo se to ani Vampire Hunter D. Na japonské anime sice trošku netradiční námět (musím podotknout, že i slibný start), ale dále je to japonská roztodivná a místy hodně bizarní podívaná. Nezaujalo, nebavilo, ale věřím, že své publikum si jak je vidět i na této databázi, najde. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro fanousky upiru a anime (i kdyz nepusobi typicky Japonsky) musi byt tento film skutecnou lahudkou. Postava "D" je dostatecne charismaticka, atmosfera uzasna a o krev taky neni nouze. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se do stavu, kdy jsem v žánru sci-fi a hororu viděl skoro všechno, co za něco stálo. S výjimkou japonských animáků pro dospělé. Do toho se mi i přes nadšené recenze moc nechtělo. Vampire Hunter D je tedy první, možná druhý takový. Ty hvězdy tady na CSFD, jsou plně zasloužené. Fajn příběh bez blbých keců, ale pozornost upoutá především působivá animace, která není založená na snaze co nejvíc se přiblížit skutečnému obrazu, ale spíš nese náladu, akci, celkovou atmosféru. Prostě je to opravdu estetický skvost. Barvy a dynamika, ale hlavně ty obrazy...je to luxusně zrežírované a prostříhané...pokud se takové filmy stříhají. Z poloviny záběrů by šlo udělat krásné plakáty. Příběh sám je mixnutá romantika s trochou sci-fi a pořádnou porcí goth/comix hororu. Opravdu jsem příjemně překvapený. Vampire Hunter D mi tak asi otevře cestu k dalším japoňárnám. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

K upírům mám řekněme poněkud odtažitý postoj. Knížky o upírech nečtu a na filmy o upírech se nedívám. Až na výjimky. Z tohohle animáku jsem kdysi viděla kousek a pak si s tím nevěděla rady. Je to o upírech, tak co se mi na tom líbí? Teď jsem se k němu po letech dostala znovu a už vím, co se mi na tom líbí. Ta kouzelná japonská nejednoznačnost a nepřímočarost, to, jak je svět plný oblud přirozený a normální, no a potom to, co se mi prostě na animovaném světě líbí vždycky, když za něco stojí. Jeho takřka neomezené možnosti. Tohle čarování s obrázky je prostě skvostné. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Futuristický film o upírech plný originálních nápadů, umírání tvorů na straně dobra i zla bez zbytečných dojemností a drsnejch bojovejch scén. To je stručná charakteristika tohoto, sice někdy trochu trhaného, avšak propracovaného animáž filmu. Děj fakt zajímavý od začátku do konce a všeliké potvory mihnoucí se dějem oku lahodící. A hlavně žasnu nad těma originálníma originálnostma, jako je třeba parazit na ruce. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Vizuálně perfektní anime, které je napínavé a strhující. Netradičně se opouští sci-fi svět a je zde vykreslován svět, který je směsí stylů různých historických epoch a taky filmových stylů. Skvělé, pro mě velké překvapení. Viz má recenze na http://classic-movies.blog.cz. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Klasika anime je sice krásně nakreslená, ale ani náhodou není pro děti. Teskný příběh plný složitých vztahů na často jen naznačeném ještě komplikovanějším pozadí je plnohodnotnou dospělou podívanou, kterou by možná někdo nečekal. Vampire Hunter D má zvláštní poetickou atmosféru, jež vás buď strhne nebo nechá úplně chladnými. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze me dunpeal nezaujall. V zadnem pripade se po technicke strance nejedna o nejake prumerne anime, ale ten hloupy pribeh vsechno kazi:( Navic je zde prilis mnoho nedotazenych postav vcetne D, o kterem se toho v prubehu moc nedozvime. Cim se vsak vampire hunter lisi od jinych upirovin je skvele postapokalypticke western prostredi, ve kterem se cele mecheche odehrava. Vrele doporucuji sehnat si vampa v anglicky namluvene verzi, protoze J Rafter alias Meier je jednoduse perfektni a sve postave dodava az posvatny chlad. ()

Steelista 

všechny recenze uživatele

Možná tomuhle žánru úplně nerozumím, ale nijak zvlášť mě to nenadchlo. Přestože lze animační stránku věci pouze chválit, příběh je docela slabý. ()

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama