Reklama

Reklama

Katy Perry: Roar

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2013, 5 min

Obsahy(1)

Video zachycuje zpěvačku Katy Perry, jak po letecké nehodě bloudí džunglí, postupně se skamarádí se zvířaty a nakonec se stane královnou džungle. (willy1)

Recenze (33)

kingik 

všechny recenze uživatele

Katy Perry jako vnadná "TarzanGirl". Ponechám stranou kvality její nové písničky a zaměřím se na její obrazové a technické zpracování, které oslní. Katy se pohybuje v džungli mezi faunou a florou ladně a spřátelí se i s tygřím predátorem. Obrazové zpracování hýří barvami a dlouhý klip si pečlivě dává záležet, aby interpretka vypadala zářivě i v kamerou snímaných detailech její tváře. Nápad s džunglí už tady před tímto klipem byl, a nejednou, ale tentokrát se jedná asi o nejpreciznější návštěvu tohoto nehostinného místa. Katy bez dokonalého make-upu nedá ani ránu, a to i když jí okolnosti donutí pobíhat po džungli jako Jane, tentokrát však bez Tarzana. Pointa příběhu je slabší a s klidem by se dala vynechat, aby iluze byla co nejlepší. Comeback Katy u mě nejvíce zabodoval jejím klipem. S písní až takový "Řev", u mě neudělala. Ale řvala by pěkně. Na čtyřech. Mé hodnocení: 80% ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Ne bláto pop music, ale džungle. Perry je tu zase příjemně ironická, dobře se to poslouchá, dobře se na to kouká, stálo to určitě majlant, jenže to nenese žádnou zprávu (poselství psát nechci). První hitovka z PRISM, samozřejmě to muselo být něco skákacího, motivujícího, neurážejícího. Na to, že se jedná o klasický singl pro slečny, co ještě nenalezly vkus (nebo samy sebe), je to dobře odvedená práce, která válcuje Lady Gaga (na tenhle podzimní souboj těch dvou se fakt těším) v počtech zhlédnutí. Perry pokračuje ve svém stylu a já bych strašně rád přišel na kloub tomu, proč je z ní najednou globální hvězda, přestože je jen trochu nad levelem Britney na konci devadesátek....? ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Katy Perry je unikátní zjev, ambivalentní a schizofrenní osobnost, respektive schizofrenní je její vyjádření, nejsem s to určit, co říká, vsadil bych se, že to však neví ani ona sama. Na jedné straně jsou její klipy bytostně pro-feministické, ženy jsou silné, vládnoucí, překonávající se, muži, pokud se objeví, jsou vždy sráči, v Roar muž, tradičně silnější pohlaví, vytrvalejší, přes svou pýchu zhebne v úvodních dvaceti sekundách, je zabít tygrem, jehož Katy po svém duchovním přerodu, totiž zbavení se strachu, zkrotí; vzpomeňme si na klip Wide Awake, kde vytoužený princ dostane od Katy přes držku, popřípadě na klip Part of Me, Katy je zde svým partnerem, snoubencem zneuctěna a následně vstupuje do armády; nacházím zde všude potvrzení mé teorie, že Katy Perry je feministka, demonstruje sílu žen. Avšak, je tu jedno velké avšak. Klipy, které produkuje jsou narůžovělé, plné kýče, typické hollywoodskému pojetí děvčete, děvčete, ježto je hrdé na to, že je Barbie, musí se dobře vdát a nekecat partnerovi do života, takové americké maloměsto, řekl bych, asociuje mi to Zoufalé manželky. Ztrácím se v tom, asi o tom ale moc přemýšlím. Přeci jen to je mainstream produkce, jež nemá, nebo by neměla mít tajné, skryté cíle. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

K. Perry to má prostě postavený na pestrosti barev, pestrost nápadů byste už ale hledali marně. Co se týče klipu, není to žádná pecká, nicméně z její tvorby to jakš takš patří ke světlejším momentům. Vlastně bych tomu normálně 3 hvězdy ani nedal, ale ten brutálně (a tím pádem chytře) vymyšlenej, chytlavej refrén si to zaslouží... a teď se nebavím o textu, ale o melodii. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Roar je výtečnou ukázkou toho, na kterou cílovou skupinu tahle hudba míří. Perry pracuje se stejnou Girl Power technikou jako svého času Spice Girls, je podobně sexuálně uvolněná (podobně jako Yo, tell me what you want, what you really really want nabízí I kissed a girl....and I liked it.), je představelkou ještě trochu dětské, ale už sebevědomé a osobité teenagerky. V Roar se z původního submisivního děvčátka mění v sebejistou mladou dámu You held me down, but I got up (HEY!) Already brushing off the dust You hear my voice, you hear that sound Like thunder gonna shake the ground You held me down, but I got up (HEY!) Get ready 'cause I've had enough I see it all, I see it now I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire 'Cause I am a champion and you're gonna hear me roar Louder, louder than a lion 'Cause I am a champion and you're gonna hear me roar You're gonna hear me roar. To všechno s nadhledem a našláplou kapelou za zády. Jeslti tohle bude poslouchat moje dcera, zlobit se nebudu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Za klip plný zvířat byla Katy Perry zkritizována organizací PETA. Aféra skončila tím, že organizace uznala, že zvířatům během natáčení pravděpodobně nebylo ublíženo. (Zdroj: karaoketexty.cz)
  • Krátce po zveřejnění písně byla Katy Perry obviněna z plagiátorství, podle některých názorů totiž písnička stojí na základech songu "Brave" od Sary Bareilles. (Zdroj: karaoketexty.cz)

Reklama

Reklama