Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutečný příběh o hledání nejznámějšího neabsolventa vysoké školy, jehož život byl v takových sračkách, až s nimi musel začít plnit VŠEchny záchodové kabinky. Policista Arnošt udělá cokoliv, aby se jimi prokousal a tento zdánlivě banální a bizarní případ vyřešil. (oficiální text distributora)

Recenze (41)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Stejně podbízivé vůči své cílovce, jako Troškovy Babovřesky. Jen díky tomu, že to cílí především na vysokoškoláky, kteří se náramně baví už při čtení anotace, jež jako by vypadla z Maximu, se nám tu nebouří kulturní fronta a nebrání se tu filmové kvality, tak jako u Trošky. Lord Hoven je lautr to samé jak v Troškově případě, kdy se těšíme jen na to, aby jsme si potvrdili naše stereotypy a odcházeli od filmu s dojmem "je všechno tak, jak jsme si mysleli". Jaký je rozdíl mezi lacinou kritikou zkorumpovaných zastupitelů v Babovřeskách a kritikou úplatného děkana v Lordu Hoven? Stejně tak haha situace, kdy se Troškův farář jmenuje Šoustal a střední generace je v komediální nirváně, zatímco Lukáš Příkazský pod vedením Adama Sedláka tahá ze záchody hovno jako důkazní materiál? Obojí se snaží jen podbízet, uspokojit svého diváka a prodat. O co víc to můžu pochopit u Trošky, již má své odžito a na konformitu má již jisto jistě právo, tak o to víc mi to hlava nebere u pětadvacetiletého Sedláka. Film o hovnech už nikoho ze židle nezvedne, to není provokace, to je uspokojení generace, co odchoval 9GAG. Ale věřím, že Brabec a celá FAMO je nadšením bez sebe. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi především připomněl jeden dávný zážitek. V roce 1994 jsme v rámci čundru Posázavím dorazili do Českého Šternberka a zde jsem po vstupu na WC v jednom z místních hostinců na zdi spatřil nápis velice podobný tomu filmovému, jen mnohem konkrétnější. Exkrementy (v tehdejším extrémně parném létě stejně extrémně páchnoucími) tu stálo: "To jsem udělal já, Patrik Novotný..." a následovala plná adresa z jedné z nedalekých obcí. Tenkrát by měl Arnošt věru lehkou práci (i když si myslím, že autorem nápisu byl spíš nějaký dobrák z řad Patrikových místních nepřátel) :D. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Technicky je to po všech stránkách zvládnutý dobře, jenom ten scénář je prostě hrozná smysluprostá slátanina, sice nepopírám, že jsem se sem tam zasmál, ale jako celek Lord Hoven prostě nefunguje, je na něj naroubovanej zcela zbytečnej začátek s callgirl (co by to taky bylo za film bez koz, že?) a naprosto selhává v tom, co chce být, tváří se hrozně vážně, všichni pronášejí zcela vážně míněné (a dost křečovité) dialogy, ale na to je celá zápletka v podobě, v jaké je podána prostě hrozně směšná, díky totální neexistenci ironie, nebo nadsázky to pak bohužel působí totálně antivtipně. Je to hrozně nevyužitej námět, který přímo volal po zapojení např. iluminátů, židozednářů a celosvětového spiknutí hubičů krtků. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Byl bych opatrný s poukazováním na činnost Lorda Hoven jako na symboliku toho, v jakých sračkách se nachází české školství, protože nemůžu s jistotou říct, že to byl autorský záměr. Nápad natočit film o fekálním teroristovi se jeví velmi zajímavě, výsledné dílo je ale bohužel příliš krátké. Za odkaz na Radovana Kalužu, živoucí důkaz bizarních poměrů panujících na vysokých školách, ale dík. (925., 13. IV. 2014) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Posolstvom L. H. je povzdych: "Náučné inštitúcie i mocenský dohľad sú v sračkách". Každý tieto správy predýchava, no v momente, keď niečo začne reálne zapáchať, je zle. Riešenie k vyčisteniu tých hlavných problémov zväčša veľmi nevedie. Môže vôbec uprostred takého hnojiska vzniknúť láska, na ktorej sa neodrazia morálne výkaly? Film tvrdí, že nie. Moralita tv strihu ukáže v polhodine nešváry spoločnosti - od xenofóbie cez úplatkárstvo až po krivé obvinenia. Využíva pritom populárnu kauzu hovnošpiniča, aby na základe jeho skutkov poukázal na zašpinenú spoločnosť. Vykreslenie kiksov je zhodné s titulkami médií (Univerzity predávajú tituly! Policajti krivo obvinili XY! Vysokoškoláci latentne xenofóbni!). Odľahčenie zabezpečuje postava detektíva s koprofilnou zábavkou a jeho sexuálny život. Formálne spracovanie zakrýva televíznu inscenáciu, nepresahujúcu obsahovo "zásadné" novinárske zistenia o ničom, prezentované v nastokrát zomletých článkoch. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama