Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní kariéristka Isabella se dozvídá, že její otec zahynul při autonehodě. Nečekaně tak zdědí statek a s ním i dvě malé děti z otcova nového manželství, o které se nemá kdo postarat. Bude si tak muset vybrat mezi prací a rodinou... Mladá nadějná redaktorka Isabelle Tannerová je pověřena vedením rubriky Life Style místo těhotné kolegyně. Isabelle je ambiciózní a také trochu sobecká: děti nemá, stará se jen o sebe, a přestože žije s podnikovým poradcem Robertem Kochem, příliš času na sebe nemají. Vychovali ji prarodiče Hans a Margarethe Tannerovi, protože matka zemřela při porodu a otec později na infarkt. Uprostřed práce volá Isabelle policie: při dopravní nehodě zemřel se svou manželkou její otec Bernhard Sprung. Isabelle to považuje za omyl, nakonec jí ale prarodiče sdělí pravdu: když Sprung přivedl její matku – jejich dceru – do jiného stavu a ta zemřela, nechtěl o dítěti slyšet, a dokonce ani na ně platit. Tannerovi ji tedy adoptovali, aniž by jí řekli pravdu...
Isabella je z této zprávy značně rozrušená a rozhodne se zajet na místo, kde její skutečný otec žil. Setká se tam s mladým správcem statku Danielem Knappem, který právě v době neštěstí hlídal dvě děti – Melissu a Paula – které měl Sprung s druhou manželkou. Děti jsou teď sirotci. Zcela zmatená Isabella se tak dozvídá, že má vlastně dva malé sourozence. A jelikož otec nezanechal závěť, jakožto nejbližší dědičce jí připadá i statek. Isabella se ovšem zhrozí: zemědělství vůbec nerozumí, jediná možnost bude statek prodat...
Brzy se na statku objeví i sociální pracovnice Baumannová, která prohlásí, že Daniel – který není ani příbuzný – se o děti starat nemůže. Buď se jich ujme jejich sestra, nebo skončí v dětském domově. Isabelle něco podobného děsí: vzít si na starost dvě malé děti by obrátilo její život a slibně se rozbíhající kariéru vzhůru nohama... Mezitím se po Isabelle shání její přísná šéfová Norma Desmondová. Isabellina přítelkyně, redaktorka Tina Kölzerová, se snaží, seč může, její nepřítomnost vysvětlit. Isabelle dosud s dětmi neměla nejmenší zkušenosti, přesto se ale se svými tak náhle se objevivšími sourozenci pomalu začíná sžívat. Daniel je ale nekompromisní: pokud si je nevezme do péče, skončí v domově a ona se zachová jako sobec. Tvrdě se pohádají. Nakonec se Isabelle rozhodne vzít s sebou děti do Frankfurtu. Tam se vrací ze služební cesty její přítel Robert a je zděšený: tohle snad nemyslí vážně! Jejich život a venkoncem ani byt nejsou vůbec uzpůsobené dětem! Večeřící děti vidí, jak se na balkoně hádají a Melissa se okamžitě rozhodne: tady je nechtějí, vrátí se na statek. Tiše vyklouznou z domu a zamíří na nádraží... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedna velice zaměstnaná žena z města a dvě osiřelé děti na osiřelém statku, jejichž osud je v rukou té ženy, která teprve nyní zjišťuje, že její otec nezemřel když byla malá, ale zemřel až nyní a stihl zplodit ještě dvě děti, které teď nemají nikoho jiného než svou nevlastní sestru, kterou nikdy neviděly. Německá romance, která naštěstí nebyla tak špatná, jak by se při spojení slov německá romance mohlo zdát. Jistě, děj je takový obyčejný a předvídatelný, ale film je příjemně stravitelný a uteklo to, aniž bych se nudil. Celkově se jedná o obstojné dílo, které neoplývá nijak úchvatnými řemeslnými ani hereckými kvalitami, ale které je jako jednohubka na letní všední večer lehce stravitelné. Rozhodl jsem se tedy v tomto případě udělit filmu relativně obstojné dvě hvězdy. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem už něco nemlich stejného amerického? Už si teda nepamatuju jak se to jmenovalo, ale byla tam taky kariéristka a dítě mrtvé sestry. Tak ale stejně mám pocit, že tohle bylo lepší, ale opravdu to působilo jako něco od Rosamundy, ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Film, který ničím nepřekvaví, nedojme ani neurazí. Takový neslaný nemastný. Oddechový film na nedělní odpoledne, u kterého si člověk odpočine a může část mozkovny nechat vypnutou... ◢ ■ ◣ (R) [51/100] ■ (K) [59/100] ■ (V) [48/100] ■ (♫) [55/100] ■ (E) Baby Boom (1987) ● Kokowääh (2011) ● Usagi doroppu (2011) ■ (DAB) [55/100] ■ (Č) 1 ■ (P) [Duben 2019] [SD] ϿϾ [CZ] [58/100] ■ (CSFD) SimonQa14(C) [58/100] ()

Athree 

všechny recenze uživatele

Kdybych se nepodíval na internet, tak si myslím, že je to z dílny Rosamunde Pilcherové. Předvídatelné a nudné. ()

mimianonymka 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s více méně neobvyklou zápletkou ale velmi předvídatelným koncem. Velký plus bylo, že to nebylo přehnaně přeslazené. ()

SimonQa14 

všechny recenze uživatele

Na německou tvorbu, kterou já zrovna nevyhledávám, to bylo docela dobré. Sympatická hlavní herečka, pěkný příběh, i když s předvídatelným koncem. Pravda, některé herecké výkony nebyly kdovíjaké, ale nemůžu říct, že by se na to nedalo koukat. Tři hvězdy jsou v porovnání s dalšími dvěma filmy na toto téma, které jsem již shlédla (Život s Helenou, Spasení Sarah Cainové), celkem vhodné, řekla bych. Jako oddechový film můžu doporučit. ()

Reklama

Reklama