Reklama

Reklama

Chvilková slabost

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Marek Vašut, Zuzana Stivínová a Anna Linhartová v hlavních rolích televizní filmové komedie. Zdá se vám, že jste šťastně rozvedení? Tak pozor na chvilkovou slabost. Andrea a Tony jsou nějaký čas rozvedení manželé, jí je čtyřicet, on je o něco starší. On si nedávno vzal podstatně mladší Janu, která bude co nevidět rodit. Andrea chodí s jistým seriózním a bohatým Karlem, mají se brát zanedlouho. Tony a Andrea mají spolu osmnáctiletou dceru Lucku, která má oba rodiče stejně ráda.
Na sněhem zaváté chatě se bývalí manželé sešli, protože už je čas rozdělit si nábytek, než se chata prodá. Tony je dokumentarista, podle Andrey nadaný, ale vzdal to a točí reklamy, výborné ovšem. Tony si ještě ke všemu myslí, že je i malíř, ale Andrea se domnívá, že jako malíř nemá co říci, zatímco jako dokumentarista dosahoval pronikavých úspěchů... Tonyho takové hodnocení před rozchodem urazilo, také pil a potřeboval být sám se sebou. Andrea to chápala jako útěk od ní, od ženy, s níž se nudí a je jí nevěrný. S oběma svými nynějšími partnery vstoupili bývalí manželé do vztahů vlastně shodou barvitých okolností...
Setkání na chatě je plné ostrých i smířlivých reminiscencí na dlouholeté komplikované manželství. Poznáváme, jak se vztah vyvíjel a proměňoval, zrál i jak se rozpadl I díky vynikající interpretaci Zuzany Stivínové a Marka Vašuta máme příležitost se ponořit do jemné psychologie dvou vlastně frustrovaných lidí, kteří se snaží najít východisko ze své samoty.
Úsměvný televizní film vznikl podle scénáře Jaroslava Brabce, kterému se podařilo převést britskou komedii Donalda Churchilla zdařile do českého prostředí a citlivě ji zrežírovat. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama