Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (284)

Morholt 

všechny recenze uživatele

No tak je sice pravda, že téma Oblasti 51 tady bylo uchopeno originálně a neokoukaně, ale že by se jednalo o nějakou nadprůměrnou zábavu, to se říct nedá. Trojice mladých lidí je zavřená v supertajném laboratorním komplexu, kde čelí výslechům a jsou podrobeni různým hokus pokusům. A že se jim to nelíbí nemusím asi zdůrazňovat. Ta konstrukce příběhu sice nebyla úplně blbá, ale to zpracování, při kterém si režie snaží hrát na umění, mě vůbec neoslovilo. Flashbacky, sekaná kamera či světelné řezy, to všechno vytvářelo chaos v už tak trošku nepřehledném zmatku. Jediným pevným bodem byl Laurence Fishburne, kolem kterého se všechno točilo a líbila se mi i Olivia Cooke. Ale jinak je to škoda dobrého námětu. 30% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

S Eubankom si jednoducho nerozumieme. Je to síce veľmi zručný a nápaditý režisér, ktorý vie aj za menší peniaz natočiť veľké veci, ale scenáre by mal nechať písať rozhodne niekomu inému, to je nad jeho sily. Jeho predošlý počin Love mal síce zaujímavý videoklipový vizuál, ale v jadre to bol v podstate prázdny film. Podobne je na tom aj The Signal, ktorý sa však snaží tváriť ako premyslené sci-fi, ale záverečný („prekvapivý“) twist len podtrhne jeho nelogickosť. Eubank tento krát možno chcel šokovať, ale zo začiatku zaujímavého sci-fíčka sa stala obyčajná hra na efekt, ktorá jednoducho nedáva zmysel. Je to škoda, pretože Eubank skutočne vie ako točiť. Miesi tu niekoľko postupov, kde zo začiatku pri objavovaní chatky využíva takmer až hororové prvky s ručnou kamerou, aby prekvapil ďalších vývojom udalostí a priniesol sci-fi drámu až nakoniec niekoľko akčných scén. Bohužiaľ zároveň tým upadá do čoraz väčšieho stereotypu a odchodom z laboratória do prostredia púšte už vyslovene tápe. V tejto časti už filmu nepomáha ani neustále pomalé tempo, ktorého sa Eubank silou mocou drží. Zo začiatku to je priam žiaduce (v časti v laboratóriu), avšak ani neskôr nijako nezintenzívňuje dianie, nepridáva na dynamike, nič, len pokračuje v nastolenom tempe z úvodu až do konca bez jedinej zmeny a stáva sa tak úplne nezáživným. Neustále podivnejšie chovanie všetkých postáv čoraz viac otravuje (pubertiak sám vystrieľa celú obranu na diaľnici; postava Lawrenca Fishburne nijako nekoná a pod.) a aj keď sa tomu kvázi šokujúci záver snaží nasadiť dôvod, tak to nefunguje a film namiesto toho vyznie smiešne. Bez vyspoilerovania celého deja to nejde veľmi dobre opísať a tak len v krátkosti podotknem, že neverím, že by sa natoľko vyspelá civilizácia dokázala v niektorých situáciách chovať tak nezmyselne. Eubank scenár jednoducho len účelovo prispôsobuje scénam, ktoré práve potrebuje, aby pôsobil čo najzáhadnejšie, avšak pri záverečnej pointe sa ukáže, že veľa z nich ani nedávalo zmysel (načo by v takom prípade potrebovala postava Fishburna vypočúvať tú ženu?). Eubankovi jednoducho chýba pohľad zo širšieho uhla na celý film a zdôvodniť prečo vlastne by niekoľkonásobne vyvinutejšia civilizácia dopustila, aby sa jeden chlapec dozvedel pravdu a zničil jednu časť komplexu, keď predtým mali XY možností ho chytiť? Evidentne to nebol ich prvý „pacient“? Nie, toto bola len obyčajná hra na efekt bez akéhokoľvek zmyslu. Spočiatku pútavý film s pribúdajúcimi minútami začína čoraz viac otravovať. Preto aj to hodnotenie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dokud se to celé tvářilo jako dílko na Holywoodských penězích nezávislé, bylo to fajn. Jenže cca od poloviny filmu přestaly věci dávat smysl a celý film se rozpadl, jako domeček z karet. Ano, jsou filmy, které jsou od první klapky natáčené tak, aby divák tápal a vše začalo dávat smysl odhalením POINTY. Ale to Signál není. Prostě je to scénáristický zmetek, ke kterému můžete mít určité sympatie, ale pokud jste žánru aspoň trochu znalí, tak vás posledních dvacet minut spíš otráví. Na druhou stranu je pravda, že Signál má něco, co spoustě "velkých" filmů chybí. Vzbuzuje zvědavost, co se bude v dalším okamžiku dít. Ty tři opravdu dobré momenty, ale s přehledem vygumuje poslední třetina filmu, která je v tom horším slova smyslu divná. Na tři hvězdy to není, ale poctivé 2 a půl to jsou. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

50 minut poctivě gradovaného napětí, atmosférična a mysteriózna s hromadou otazníků, jenže pak se změní prostředí a celé se to tak nějak rozpadne, aby se to dalo zase dohromady až v samotném závěru, který je hodně vydařený a dává vlastně i docela smysl.. takže ty nejsilnější 3* a za tak málo peněz (4 mega) nakonec nečekaně hodně muziky.. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Příběh tří mladých lidí, začíná zdánlivě nevinně, když se snaží vystopovat jakéhosi Nýmanda. Vypadá to na poklidný roadtrip tří přátel napříč pouští a prérií. Od chvíle, kdy máte pocit, že zažíváte deja vu, v podobě Záhady Blair Witch, se to ale dějově zamotává čím dál víc. Zároveň se zvyšuje pocit napětí a strmě narůstá počet záhad. Škoda, že jich bylo tolik, až se v tom člověk znatelně ztrácí. Na druhou stranu, bylo zábavné pozorovat sám sebe, jak si v duchu říkám, co se to herdek děje a jak tohle skončí. Musím říct, že v tom nemám zcela jasno ani po závěrečných titulcích. Otázek bylo tolik a odpovědí tak málo, jestli vůbec nějaké byly, že si to každý musí přebrat po svém. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně s krávou, kde testují vydráždění, ovládá žena videopult, který je určený pro přepínání vstupů videa, například při televizním vysílání. Ve filmu se objeví, že přetahuje páčku, která slouží k přechodům videa. Ve filmu páčka otevírá garážová vrata, což je velmi nereálné a technicky nemožné. (PAULOO)
  • Nima Fakhrara, který k filmu skládal hudbu, navrhl a na míru pro tento snímek vytvořil několik upravených hudebních nástrojů, mj. různé druhy gongů a smyčcových nástrojů. (PhillM.)
  • Natáčení filmu bylo zahájeno v květnu roku 2013 v Novém Mexiku. Dále se filmovalo v Albuquerque, Los Lunas, Taos a Ohiu. (willy1)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama