Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (284)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Šli za signálem fuch upadli do komatu fuch nemůžou si na nic vzpomenout fuch No bylo by lepší kdyby u toho zůstali. Další příklad filmu který se od začátku tváří strašně složitě a náročně aby jste pak na konci zjistili, že nejsložitější a nejnáročnější ho bude dokoukat a pobrat o co šlo. Pokud je co pobírat. Mě se to nepovedlo.40% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Fakt divný film. Po polovinu filmu se tak nějak daří budovat napětí, ale celé mi to přišlo takové nepřirozené, neuvěřitelné a pitomé zároveň. Nebudu zastírat, že jsem film nakonec nepřepl kvůli skvělé Olivii Cooke a vlastně jsem nic moc nečekal. Viděl jsem ale, že na papíře ty ambice byly pravděpodobně větší...6/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $600,896Tržby Celosvetovo $1,365,000▐ zo začiatku to vypadolo ako amatérske lacné béčko, asi po 30 minútach to naberá na obrátkach a nakoniec z toho vznikne aj keď taká skromnejšia ale celkom poctivá, snaživá sci-fi dráma, dokonca aj triky zaujmú hlavne tie bežecké dostihy s kamiónom, area 51(2+3+5+41) /60%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že dnešné technológie dávajú zelenú aj vzniku podobných nízkorozpočtových sci-fi filmov s myšlienkami, ktoré by kedysi ostali len v hlavách šikovných tvorcov. Eubank k nim patrí všetkými desiatimi a je len otázka času kedy mu štúdiá zveria nejaký odvážnejší projekt. Vizuálne pútavé, plné metafor a abstraktných scén. Zručná a metodická réžia fungovala v jednotlivých scénach, ale celkový dojem bol akoby to točilo viacero režisérov súčasne a každý si chcel pretlačiť svoju verziu scenára. Eubank totiž nevedel ako pospájať jednotlivé časti. Je jasné, že nápady nie sú to, čo by tomuto mladému vizionárovi chýbalo. Skôr je to akási vodiaca niť zručnejšieho rozpávača, ktorý by celý príbeh dokázal zosúladiť do konzistentnejšej formy. Pokus o KO finálny zvrat ale vyšiel, a pokiaľ divák pochopí, tak určite dá palec hore. 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý sci-fi thriller od Williama Eubanka. Má celkom dobrý príbeh o trojici priateľov, odborníkov na počítače, ktorí sa vydávajú na dlhý výlet autom, ale rozhodnú sa ešte zájsť na jedno neznáme miesto, kde by sa mal ukrývať tajomný hacker, s ktorým už boli v kontakte, lenže na mieste sú svedkom niečoho nevysvetliteľného. Keď sa mladík preberie, zistí, že je v podzemnom vedeckom laboratóriu kvôli možnému kontaktu s mimozemšťanmi a síce si uvedomuje, že sa s ním skutočne niečo deje, ide mu hlavne o jeho priateľov a tak urobí všetko preto, aby spoločne unikli. Ale uvedomujú si, že to bude ešte náročnejšie, než si mysleli. So spracovaním som dosť spokojný, už od začiatku som mal z toho veľmi dobré pocity, skupina mladíkov pôsobí úplne normálne a tak nie je problém si k nim vytvoriť vzťah, ale aj inak to má takú veľmi sympatickú atmosféru, vďaka ktorej sa mi to páčilo, aj keď sa nič dôležité nedialo. A nepokazí sa to ani po prenesení deja do výskumného zariadenia, kde už síce väčší priestor má len jeden mladík, ale zvláda to bez problémov, určite musím pochváliť, že na rozdiel od mnohých podobných filmov to nezačne upadať do stereotypu, ale stále to niečím prekvapuje, občas sa nájde nejaká skutočne zaujímavá sekvencia a navyše si to udržuje tú správnu tajomnosť, vďaka ktorej som bol zvedavý, ako sa to bude vyvíjať. A našťastie nesklame ani záver, ktorý síce nie je originálny, ale nečakal som ho a navyše aj tak je podaný dosť odlišne, než to býva zvykom. Jedine ma mrzí, že tento film je až príliš zrozumuteľný v celom jeho priebehu a tešil som sa na trochu artovejšie prevedenie, ako v prípade režisérovho predchádzajúceho filmu, ktorý už vyžadoval aj premýšľanie, ale zase aj takto ma to bavilo. Inak film prekvapivo zaujme aj po stránke akcie, ktorú som tu pritom ani nečakal, ale nájde sa tu niekoľko zaujímavých a až prekvapivo dobre zvládnutých momentov a kvalitných spomaľovačiek. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatická skupina mladíkov, ktorej nemám čo vytknúť, po dlhšej dobe ma zase bavil aj Laurence Fishburne a okrem nich už nikto nemá viac priestoru, to už je len pár epizódnych postáv. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, William Eubank vôbec nepotrebuje zbytočne veľký rozpočet, aj takto dokáže ponúknuť kvalitnú vizuálnu stránku, zaujímavé lokácie a veľmi dobrú atmosféru, takže tu nemám problém. Takže tu ma skutočne mrzí iba moje chybné očakávanie artovejšieho štýlu, inak je to rozhodne kvalitná žánrovka, aj keď asi len na jedno pozretie. 77% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně s krávou, kde testují vydráždění, ovládá žena videopult, který je určený pro přepínání vstupů videa, například při televizním vysílání. Ve filmu se objeví, že přetahuje páčku, která slouží k přechodům videa. Ve filmu páčka otevírá garážová vrata, což je velmi nereálné a technicky nemožné. (PAULOO)
  • Natáčení filmu bylo zahájeno v květnu roku 2013 v Novém Mexiku. Dále se filmovalo v Albuquerque, Los Lunas, Taos a Ohiu. (willy1)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama