Reklama

Reklama

Král Škorpion: Cesta za mocí

  • Česko Král Škorpion 4: Cesta k moci (více)
Trailer 2

Vládce království Norvania byl zavražděn a ze zločinu byl obviněn Mathayus, legendární král Škorpion, po jehož stopách se vydává celá armáda vojáků. Mathayus (Victor Webster) je se svými jedinými zbývajícími spojenci, tajemnou ženou a jejím výstředním otcem, posledním, kdo může zastavit krutého následníka trůnu na jeho cestě za ovládnutím pradávné mystické síly. V hlavních rolích filmu se představuje Lou Ferrigno (Neuvěřitelný Hulk) a hvězdná sestava zápasníků, jako jsou Roy "Big Country" Nelson (Vítěz soutěže Ultimate Fighter), Royce Gracie (Síň slávy UFC) a Don Wilson (Trojnásobný mistr světa v kickboxu). (Bontonfilm)

(více)

Recenze (51)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Štvrtý Škorpión je naprosto stupídna konina v štýle 90-tkového Hercula. Tvorcovia to asi vedeli a preto sa rozhodli vystaviť všetku jeho zhovädilosť na obdiv a urobiť z nej jedinú prednosť celého filmu. Ostala nám teda priblblá komédia, ale dokázala pobaviť do tej miery že som ju nevypol a to sa počíta. Pravda, scénu kde sa bláznivý vynálezca v obleku z peria snaží vzlietnuť pomocou katapultu a napikuje to do strechy by som asi radšej nechal v seriáli Tom a Jerry. Súboje sú, až na ten úvodný celkom slušné wrestlingové lomenice. Bitka v krčme bola čistá groteska kde nechýbal ani nôž omylom zarazený do zadku a pri girl fighte v aréne letiaci zub cinkol o obrazovku. Ide o to, že Mathayus a spol. hľadajú poklad pomocou hádaniek aby ho nedostal záporák. Že sa obrovské osvalené hovädo votrie v šatočkách do ženského chrámu a že je starovek plný stredovekých stavieb je jasné ako čierna diera. Aspoň jeden krát sa to pozrieť určite dá, teda ak vás hneď skraja neodpudí že sa z legendírneho kráľa Škorpióna stal taký panák. ()

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak pejsek s kočičkou vařili dort. Nejen název této pohádky, ale také břichobol, který je postihl při snědení onoho dortu, způsobil tento film také mě. Doslova páté přes deváté, některé scény snad scénaristé "vykradli" z jiných filmů, a aby toho nebylo málo, film se místy tváří jako parodie. Jenže opět velmi nepovedená. I když zavřu obě oči, hořká pachuť přetrvává, a tudíž bez hvězdy. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Tak to už bylo opravdu vedle. Nic kvalitního jsem tam neviděl (krom vnadných ženštin) . Žádný efekty, přiblbý keci, stupidní příběh i scénář, herecké výkony na nule, bitky obyčejné a vůbec to nenavazuje na trojku. Nekoukat :-) 14% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

I když je Webster sympaťák a Ellen Hollman je velmi pohledná s parádně vypracovaným tělem - radost pohledět - je tato hovadina na chlup stejná jako seriál Xena s Lucy Lawless nebo Hercules s Kevinem Sorbo. Nelogické blbosti, hovadské vtípky, dialogy jak od ožralých teen blbů, apod. ... na to jsem už fakt starý a nemám zas tolik času, abych si tímto krátil svůj život ve "filmovém matrixu" - po 20 minutách vypnuto !!! ()

BOURQUE odpad!

všechny recenze uživatele

Štvrté pokračovanie kráľa škorpióna, ktorého príbeh kedysi odštartoval „The Rock“, už stratil všetky svoje charakteristické rysy. Aktuálny diel má slabý scenár, slabšie herecké výkony a bojové/dialógové scény bez väčších fantázií. Možno niektoré diela Herculesa s K. Sorbom mali väčšiu úroveň. Osobné hodnotenie: 45% (odpad!) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Poslední Král škorpion je Mumii tak blízký, jako já ekonomice Kazachstánu. Victor Webster alias Hercules si fakt (jak jsem předesílal u předchozího filmu) našel svou Xenu v podobě nádherný Ellen Hollman a 100 minut z tý stopáže 105 minut s ní běhá po lesích, po hradech a snaží se..vlastně nevím o co. Den po shlédnutí tohodle blockbusteru si pamatuju jen funny scénu, kde je oba honí stráže, oni vylezou na hradby a skočí z nich dolů. Nějakým Mortal Kombat obratem skončí z 20 metrovýho pádu na kámen, hned se odrazí a 5 minut se kutálí se svahu dolů. Náhodou netrefěj kámen, strom, ani kopřivy. Nic si nezlomí, a Ellenka skončí Victorkovi na mužné hrudi, oba něco pronesou a jdou dál. Nejpovedenější scéna je u ženskýho kultu plnýho 90-60-90 kněžek. Prostě WTF. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Kto vlastne vie určiť časové obdobie tohto paškvilu ? Od ťavy premávajúcej sa po neskoro stredovekých hradoch cez magnetické oblečenia. O katapultoch a mechanických drakoch nehovorím, ešte si namiešaj aj MMA súboj žien a vlastne celkovo ten koncept pôsobí až náramne odfláknuto. Zmes najhorších a amatérskych vecí sa stretlo pred kráľom Škorpión, únavné a nezábavné toporné dielo antihercov predvádzajúcich hľadanie kódov a šifier. DaVinci na pranieri, Herkulesové prepotené rekvizity pomohli obliecť sporoodetých hercov. Vrchol Vášho času príde s korunou so stalaktitmi. Čo už. Možno bolo horšie, možno bude. Ale ak kráľovná povie, že bude vládnuť podpore nielen kúziel ale aj vedy a matematiky, nemôžete jej skrátka neveriť. Úbohosť. (videné 16.01.2020, DajTo archív) ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně mi nejde do hlavy, co vedlo tvůrce k tomu natočit pokračování už tak tragické trojky a celkově obohatit tuhle od samého začátku upadající sérii o další, tedy čtvrtý díl. Čtverka s podtitulem "Cesta za mocí" nabízí divákovi opět velmi nekvalitní akční scény, nezáživné herce a mizerné herecké výkony. Výprava a děj filmu je v délce téměř 2 hodin postavena na stupidních dialozích a ještě hloupějších efektech. Nemluvě o tom nesmyslném střídání kontinentů a natáčecích lokací. Po třetím dílu jsem ve skrytu duše doufal alespoň v náznak, maličký náznak zlepšení či kvalitní filmařiny. Opět marně. Laciná TV produkce toho nejhoršího kalibru. Sám sobě se divím, co mě přimělo se dívat na takový laciný brak a taky to, že jsem to vůbec byl schopný dokoukat do konce. 0/10. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Štvrtý diel pseudohistorickej fantasy ságy posunul celú sériu do oblasti absurdnej komediálnej paródie, ktorá vykráda všetko možné od filmovako Monthy Python, cez Dragonslayer, Beastmaster, Barbar Conan, Hawk či viac prvý a tretí diel Indiana Jonesa. Victor Webster sa vrátil ako akkádsky kráľ a podobne ako tvorcom tejto časti, nič mu nie je sväté. Aj vďaka nemu má tento diel silný komediálny nádych, ktorý sa snaží uhladiť dojem z nie práve najchytrejšieho scenára a žalostných špeciálnych efektov. Už na začiatok filmu som zažil menší šok, aj keď by sa dej mal odohrávať niekde v staroveku, z obrazovky na mňa požmurkuje stredovek a nie hocijaký, ale neskorý a rumunský. Aj keď musím uznať, že hrad Rasnov je veľmi malebný, kráľovstvo Norvania s rumunským image a poniektorými bulharský znejúcimi menami (Boris, Valina, Bogdan) ma hneď v úvode poriadne zneistilo, že čo to vlastne pozerám. Hnacím motorom filmu je trojica v zložení hrdinský Victor Webster (Matthyas), krásna Ellen Hollman (Valina) a trafený otecko Barry Bostwick (Sorrell). Urputne sa im snaží sekundovať hlavný zaporák Will Kemp ako po moci baživý budúci kráľ sveta Drazen, v jeho prípade to bol však casting úplne od veci. Navyše, vo filme si v epizódnych úlohach zahrá celá plejáda známych tvári, len treba dávať pozor, aby ste ich neprepásli, Don 'The Dragon' Wilson s krvavými päsťami ako bodyguard hneď na začiatku, starý kráľ albino Rutger Hauer či legendy ako Michael Biehn a Lou Ferrigno. Pri sledovaní tohoto filmu som rozmýšľal kde je hranica medzi inšpirovaním sa nejakým filmom a bezbožným kopírovaním, úvodná scéna s Urnou kráľov ako keby z oka vypadla úvodnej scéne z Dobyvateľov stratenej urny, joj archy a záverečná scéna s korunou je zas viac ako voľne inšpirovaná zomierajúcim starým Indiánom a zúfalým mladým plniacim 3 skúšky v Poslednej krížovej výprave. Je to minimálne na hrane, Ak to všetko spočítame, film mi poskytol to, čo vo filme takého to typu hľadám, zábavu. A to dokonca v takej miere, ako som určite nečakal, preto to bude pekných 60%, pre mňa druhá najlepšia časť série. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Že se tvůrcům a bůhví komu ,ještě chtělo do čtvrtého pokračování.Já vím vydělávat prachy nějak musí ,ale takhle dosti mizerný film sem dlouho neviděl.Někteří herci zde sou od druhého pokračování ,ale ani herci film vůbec nezachrání.Raději měli nechat jenom první díl na který ,se dá ještě vcelku dobře dívat. ()

mrclTV odpad!

všechny recenze uživatele

Rovnako nevydarený guláš ako predchádzajúci diel a možno aj trochu slabší. Nie, musím sa opraviť, tento film je až úboho zlý. V mojich očiach je ešte horší ako slabučká dvojka (do hodnotenia hlavne zasiahlo vrcholne nesympatické osadenstvo hercov telenovelovej kvality, prebiedny dej a úplne oničom akcia, pričom všade doslova vidieť nízky rozpočet), skutočne tu nie je nič, čo by som aspoň trochu vyzdvihol. Tento film si u mňa zaslúži jediné hodnotenie. ()

Domas88 odpad!

všechny recenze uživatele

Když chcete dát takové blbosti alespoň něco tak tam musí být někdo, kdo má charisma a nebo herecké umění a jelikž Dwayne Johnson hrál už v 1, tak tohle je blbost na druhou... ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Koncepčně, stylově, historicky i mytologicky (na konci jsem zcela reálně očekával mimozemšťany) je tento snímek ještě rozpadlejší nežli jeho předchůdci, leč V. Webster je zřejmý sympaťák a všichni konečně přestali předstírat, že se snaží o fantasy béčko. Tohle totiž byla čistokrevná komedie a být tvůrci, nijak bych se za to nestyděl. ()

Saxos odpad!

všechny recenze uživatele

Když už bych odpustil tvůrcům vše co mě napadne, tak určitě se v žádném případě nesmířím s vizáží všech herců. To má být film ze středověku? Komplet všichni vypadají, že zrovna opustili kosmetický salon, kde se o ně řádně postarali. Umyté a naondulované vlásky, vytrhané obočí, manikůra, pedikůra. Vybělit zoubky, pěkně nalíčit, pánům zastřihnout fousky. Ještě se zastavit v rychločistírně oděvů, odložit hodinky a šup, šup na plac. ()

Reklama

Reklama