Reklama

Reklama

The Summit

  • USA The Summit (více)
Trailer
Irsko / Velká Británie / USA / Švýcarsko, 2012, 95 min

Obsahy(1)

Dlhometrážny pôsobivý hraný dokument o jednej z najväčších tragédií horolezeckého sveta - výstup 24 lezcov na vrchol K2, z ktorých 11 zahynulo. (MF horského filmu a dobrodružstva)

Recenze (9)

Ripley 

všechny recenze uživatele

K lepšímu pochopení událostí v tomto dokumentu je dobré si předem přečíst knihu Na vrchol K2 od autorů Pata Falveye a Pemby Gyalje. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pojaté lépe než jsem čekal, vzásadě podobnou metodou rozplétání nesrovnalostí v líčení účastníků jako kniha - pochopitelně daleko méně obsažné. Vizuálně klobouk dolů (hlavní herec hora). ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dobrodružství, nekvalitně zpracované. Vznikl takový divný hybrid z rozhovorů, dobových záznamů a reinscenací a protože ani jedna z těchto složek nefunguje, jedná se o promarněnou příležitost. Hory nádherné, příběh silný, ale příště to zkusím s dramatizací v podobě Kormákurkova Everestu či s nekorunovaným králem "žánru" Pád do ticha. 40 % ()

-tHESWINe- odpad!

všechny recenze uživatele

Kurňa ale toto byl hrozný dokument. Asi tři časové linie, zpřeházené napřeskáčku, jako kdyby toho zmatení nebylo dost mezi samotnými horolezci, cokoliv se vědělo o událostech na K2, Nick Ryan dokázal svým uměním dokonale pohřbít. Teď abych šel na Wikipedii a začal zjišťovat co se tam kruci teda stalo. Toto byl totálně anti-dokumentární film, a jako takový jej hodnotím. Jinak hory pěkné, drama, zmrzlé prsty, chlapáctví a slzičky, to všechno tam bylo ... ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pohledu té touhy slézat nepřístupné vrcholy, ale z dokumentárního hlediska slabší. Ale jak chcete vyprávět příběh něčeho, čemu dodnes úplně nerozumí ani přímí účastníci? 65% ()

lister_dave 

všechny recenze uživatele

Jak už tady psali jiní - zajímavé téma a záběry. Střih a celkové odvyprávění příběhu jsou nepřehledné a zmatečné... ()

Ekdahl 

všechny recenze uživatele

Chaoticky sestříhané dokudrama s typicky americkým přehnaně dramatickým hudebním podkresem, slzičkami etc. Ale: i s vynikajícími záběry z K2, díky nimž mě bavilo na to koukat. Berg Heil! ()

Reklama

Reklama