Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Recenze (331)

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když se po dvoudenní kalbě probudíte nazí v cizím bytě, na hrudníku máte vytetováno Doubravka, vedle vás leží osmdesátiletá důchodkyně v průhledném korzetu a k noze máte přikurtovanou psí boudu? Prostě ten moment, kdy svět přestane dávat jakýkoliv smysl? Tak nějak podobně se budete cítit po zhlédnutí této kinematografické genocidy. A ne, nevrazil jsem do tohoto filmu ani korunu, to bych raději po celý rok dobrovolně financoval výzkum na zkřížení eboly s dýmějovým morem. Troškovi asi začínají docházet prachy. No a když jste buržoazní výmrd ze psa, který si potřebuje svůj plnovous ondulovat výhradně Louis Vuitton natáčkami a životně nutně musí vlastnit barokní stojan na citróny ve tvaru penisu Davida Beckhama, tak vám holt nezbyde, než točit sračky, za které vám sterilizovaná odnož nevyvinuté eukaryoty zaplatí královské pálky (ahoj babi). Já bych vytvořil svoje vlastní a samozřejmě lepší Kundopysky, pečlivě sesbírané z ultimátního odpadu české celebritní sféry; hlavní roli by si střihla obstarožní Halenka von Dráčková, která by do místního mauzolea chodila strašit mumifikované válečné veterány, místní pindě by vdechla život mladičká Pornella Kaprová, kterou by maminka prasnice vozila v podbradku na procházky každé ráno hned poté, co by posnídala pět prasat a tři trabanty, o komediální duo by se postaraly glamour modelky Sámmer Assa a Honza Bendig, ti by místním patoškrabkám stavěli komíny a čekali na příchod Jara, a všemu by zodpovědně šéfoval starosta Paťo Rytmus a ten by nařídil Gucci vodovody do všech domácností. Prostě kvalitní Kundopysky dle mistrovské režie pana Ištvána. Jestli ještě jednou jedinkrát budu donucen podstoupit něco natolik tragického, nevkusného a ostudného, tak raději absolvuji dekádu nedělní školy, konvertuji k církvi a budu si každý den po obědě nechávat vycpat hrtan nějakým katolickým čurákem. Na druhou stranu, u sousedů na Slovensku prý teď řádí nějaký psychopatický sadista, který vraždí a pojídá prostitutky, takže je dobré vědět, že každý národ má svého Trošku. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Ten polský kněz, který neuměl polsky, mně vytáčel! To bylo tak těžké tam obsadit Poláka, kterých je u nás statisíce? ()

dO_od odpad!

všechny recenze uživatele

// Nebudu vám psát, jak jsem k tomu přišel, co tomu předcházelo a jak je možné, jsem to vůbec vydržel těch pět minut a sedm vteřin.... ale tohle bylo tak *pííííííííííííííííííííííííííííííííííííp* špatné!!!! Fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj a ještě jednou FUJ! (psáno hezky ručně, bez použití copy/paste) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kráva dává mlíko, zmije dávaj jed," Vypadá to, že drbny z Babovřesk budou muset vyrazit do boje. Nebo k moři. Ono je to jedno, alespoň se trochu pročistí vzduch. Já jsem tedy dostal přesně to, co jsem čekal a ještě jsem přitom stihl udělat spoustu práce. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že při hodnocení Babovřesek nepřeháním. Přeháněl jsem. Pojmy "absolutní prázdnota" a "neexistence děje a zápletky" až nyní u třetího dílu nabývají konečných hodnot. Nepřeháním, teď už ne. Doufám, že nepřeháním. Prosím, ať nepřeháním! Nejpozitivnější je, že v našem světe nekonečné relativizace se daří najít jeden pevný bod. Filmy Zdeňka Trošky jsou objektivně špatné a líbí se jenom lidem bez vkusu. Hloupým lidem. A to je v podstatě uklidňující. ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Znovu si všechny haters namazal na chleba. Legendární pytložvejk a spermohlt Troška má doslova v prdeli. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška je rozporuplná postavička československej filmovej tvorby. Režisér, ktorý má svoj charakteristický rukopis, ktorý však mnohým filmovým kritikom nesmierne vadí, ale na druhej strane si získal pomerne výrazné sympatie bežného, jednoduchého diváka. Ja som k jeho tvorbe hodne zhovievavý, nezatracujem jeho snímky, vždy sa snažím im dať šancu a v kľude si ich pozriem. Väčšinou však zostanem sklamaný. Tak tomu bolo i v prípade snímku "Babovřesky", ktorý pán Troška natočil v roku 2013. Nebol som len sklamaný, ale doslova som bol znechutený z tých trapností, ktoré som tam videl. Bol to odpad! No a ja blázon, som si potom pozrel aj voľné pokračovanie, i keď som vedel, že "Babovřesky 2" budú taký istý odpad! Ale aby toho nebolo málo, tak som sa prinútil kuknúť na "Babovřesky 3", ktoré boli natočené v roku 2015. Asi tušíte, čo teraz napíšem. Áno, veru tak, bol to tiež filmový odpad! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, kolik z vás to vlastně hodnotilo objektivně a ne podle režiséra. Podle mě dalo dost z vás odpad jen proto, aby bylo in... Všichni s davem, málokdo si zde dokáže udělat vlastní nezaujatý názor. Je mi vás líto. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

No tykrávopíčokurvokundovolekokotemore! Tak tohle vážně v jiným filmu neuvidíte! Ještě teď ve chvíli kdy smolím tento komentář se mi ozývá nervózní tlukot v místech kde mám srdce. Mít operovanej kardiostimulátor tak mi z toho vybouchne. Právě jsem absolvoval třetí díl této výjimečné trilogie a fakt mě to málem zabilo. Po trapný jedničce a super trapný dvojce jsem si říkal jestli pan režisér Troska dokáže třetí díl vytáhnout do dosud nevídaných výšin trapnosti a... ON TO DOKÁZAL!!!!! Takže jestli máte pocit, že do hlubší žumpy už se klesnout nedá, tak věřte, že nějaká ta rezerva se vždycky najde. Takže pokud máte dobrý nervy a silný srdce, tak přijměte třetí pozvání do buranova kde lišky dávají Polskýmu faráři co furt něco šuká a ještě to stále nedošukal dobrou noc a to doslova. No a připravte se na to, že když už si někdy v půlce filmu kdy je kadence zhruba jeden dobrej vtip za půlhodiny budete říkat, že už to tak strašný není, tak ta závěrečná dvacetiminutovka vás dorazí. V tu chvíli totiž všem nezvratně a opravdu definitivně mrdne v kebuli. Troška si řekne, že jako zlatej hřeb programu sbalí báby a pojedou k moři, tak něco tak strašnýho jsem v životě fakt neviděl. Opravdu nekecám! První a druhej díl byli proti tomu hodně slabý odvary a když bába v potápěčských hadrech, procházející se po dně moře majzne holí po hlavě se slovy : hajzle jeden! digitálního žraloka, kterej jak kdyby vypadl z filmu od Asylum, tak jsem definitivně za hysterického záchvatu, drže se při tom za srdce, spadnul z postele. Já fakt nekecám! Viděl jsem Srbský film, Lidskou stonožku, Německý fekál porno i domácí video z výmluvným názvem kaviár, ale tohle jsem opravdu NIKDY neviděl!!!. Zbývá jenom dodat, že po závěrečných titulcích odstřelili i kohouta který nás celou trilogií provázel a nezbývá také než doufat, že po skončení natáčení všechny ty nesmrtelný tety definitivně jeblo, tak jako málem jeblo mě ke konci tohoto filmového hitu a tím pádem je to opravdu definitivní konec no a nyní se pan Troška může pustit do nové grandiózní trilogie : Dědkoplesky! Už se na ty odpady moc těším. Hlavně že spokojený buranský Čecháček dostane co mu patří. HAJZL JEDEN!!! 0% ()

pepo odpad!

všechny recenze uživatele

Noooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!! Cameo Trošku a scéna so žralok sú najväčšie WTF čo som v živote videl. Ale aspoň to nemá dve a švrť hodiny ako jednička -8/10 ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Vývozní artikl CZ buranství, jehož masivní úspěch podtrhuje nevalný kulturní stav většinové společnosti. Pokud jsem v jedničce nacházel světlá místa a dvojku označil za snesitelnou, trojka už jen recykluje to, co stěží fungovalo v dílech předchozích. Jediný lepší moment přišel ve scéně focení - ani ne tak kvůli nápadu, jako spíše pro krásně nenucené provedení. Zbytek je ten nejprohnilejší odpad. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak včera do naší malé vesnice zavítal samotný pan Troška, tak jsem si toto třetí pokračování musel hned druhý den pustit. Podobně jako u Slunce, sena, tak třetí pokračování je to nejslabší, nejméně vtipné. Některé vtípky nefungují, některé naštěstí ano. Jinak odpad si to rozhodně nezaslouží. Opět je tu pár reklam, ale pan režisér za to opravdu nemůže, si běžte postěžovat k producentům, ti tohle svinstvo mají na svědomí, ale jinak dvojka je na reklamy horší. :-) ()

S.Quentin QUALE odpad!

všechny recenze uživatele

Přislíbil jsem, že se na tento film podívám. Velká chyba. Je to čistočistá reklama na demenci, při které jsem po 30.minutách prosil všecky svatý, aby vyhodili pojistky přinejlepším v celým městě. Do konce se to nedá vydržet. Ohňostroj trapnosti ve své nejvymazlenější podobě. Tohle by měli pouštět pořád dokola ve všech kriminálech a nápravných zařízeních spolu s Dynastií. 0% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|84%| Shlédnuto v kině. Tak, kino jsem rozhodně plánoval, předchozí dva díly byly celkem povedené, tak proč bych si neskočil do kina na správně ujetou komedii od Trošky. Takže, nedá mi to a musím se nejdřív krátce vyjádřit ke kritice na adresu režiséra Trošky. Nechápu tolik negativních recenzí a extrémně nízkého hodnocení na CSFD a ostatních stránkách. A to nemluvím jen k tomuto filmu, či trilogii. Ale třeba takový Kamenák (první tři díly od Trošky) – to byla prostě bomba. Já to neberu jako inteligentní komedii, ale jako českou blbůstku, která mě pobaví. Je to dost ujeté, ale o to přeci jde. Navíc, poslední dobou to hodnotí idioti, co to pravděpodobně ani neviděli nebo viděli jen 10 min. Komentáře typu: Jé, prvních 10 minut a mám dost. No prostě kopírování jednoho názoru k druhému. Ale fajn, když se to někomu nelíbí, tak dobře. No nic. Nyní abych tuto trilogii trochu celkově shrnul. Kamenáková trilogie byla celkově lepší, ale nevadí. První Babovřesky byly moc stopáží dlouhé. Chápu, že si režisér nechal záležet na tom, aby byl rozšířen příběh a postavy, ale mohlo tam být víc vtipných scén. Přesto jsem to bral jako pohodovou komedii na lepší 3* (65%). Druhý díl mě teda překvapil, byl o dost vtipnější, víc se tam projevili babky, které mám z těch postav nejradši – jsou totiž nejvtipnější. Takže druhým Babovřeskám jsem dal 4* (76%). No a nyní tento díl. V kině jsem se dost zasmál, neměl jsem šanci se nudit, tak mi to přišlo ještě lepší – 4* (84%). K plnému počtu *se to už hodně blížilo, ale nakonec jsem dal lepší 4* páč to mohlo být zapamatovatelnější, lepší příběh atd. Babky se zde projevili ještě víc, především na konci filmu kdy jsem se smál jakou dobu. Ostatní postavy mě také bavili. Lucie Bílá v menší roli rozhodně pobavila. No a já nevím, ostatní mě bavili tak nějak stejně. Úplně z toho odvařený nejsem, ale těch vtipných scén a především hlášek bylo dost. Třeba nová postava polského faráře s plácačkou na mouchy neměla chybu. Co k tomu dál dodávat ? To se musí prostě vidět než abych vypisoval všechny vtipné scénky a hlášky. Za mě spokojenost. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zde(něk) generovaný Troška se potřetí vrací se svojí ódou na léto, vesnici a babky z návsi, co tak Trošku plní kina. A co hůř, (nebo líp?), tahle trilogie je jediným zástupcem svého druhu. Co z toho vyšlo tentokrát? Nezvládnutý mišmaš, respektive nesourodý slepenec v téměř televizní režii, který sice oproti předchozímu dílu vykazuje určité zlepšení, ale to nestačí. Zvláště když scenáristické duo Troška/Kališ nepamatovalo na dobré gagy. I tak je v jihočeských Babovřeskách opět živo. Tři vnučky jsou v jináči s místními pásky, do toho se vrací řádová sestra Glorie, ze které je po vystoupení z řádu kost a dohromady to dá s umravněným Šoustalem, který farnost vyměnil za útulné hnízdečko lásky, toho na faře nahradil polský farář, který se netěší právě velké oblibě jako jeho předchůdce, a živo je také u Stehlíků. Starosta Kája Stehlík se nejenže stal velitelem místního hasičského sboru, ke všemu čeká návštěvu kontrolora Dody i s jeho vzdělanou chotí z ministerstva, ale také tajně vyhlásil válku místním babkám-drbnám, se kterými hodlá zatočit jednou provždy. Při té příležitosti jim z dotace pořídí zájezd do Turecka, aby měl od nich načas pokoj. Nebýt Stehlíkovic vtipné rodinky, bylo by to tristně slabé. Gagů je sice pomálu, těch dobrých je ještě méně, ale když nějaký vtip přiletí, je poměrně neotřelý. Třeskutá snaha o co nejvíce vtipů je evidentní. Proto film ledabyle přeskakuje od jednoho k druhému, aniž by se filmem vinula nějaká výraznější dějová linie. O tu je nouze větší, než v předchozích dvou filmech. Jarmareční humor funguje, jen když ho prezentuje někdo z lepších a zdatnějších herců. Lucie Bílá, která se vrací ob jeden díl, to až tak není, i když snaha byla. Lucie Vondráčková už vůbec ne. Osvěžující Tomáš Trapl coby nahláškovaný polský farář už má téměř kultovní rozměr jako svého času farář Otík. Tereza Bebarová v roli upjaté docentky má štěstí na postavy s nějakou vadou řeči. V Ulici předstírá ukrajinský přízvuk, zde si "distingovaně" šlape na jazyk a je docela vtipná. Osvědčené duo Kikinčuk/Žilková nedostalo tolik hlášek, jak by se dalo čekat. Jsou často nuceni vařit z vody, ale jsou tak výborní, že se s tím popasovali zdatně. Mezi babičkami, až na Janu Synkovou a Janu Altmannovou, jsou to samé "naturščice". Nelze od nich čekat žádný mimořádný herecký projev, ale nejsou úplně špatné. Spíše u mě panovaly obavy, aby to ve svém požehnaném věku vůbec přežily, neboť scénář chtěl po nich téměř akční výkony s prvky kaskadérské práce. Jako celek je film nekonzistentní. Scénář působí rychle spíchnutým dojmem, v mnoha ohledech vyznívá i nehotovým dojmem. A ke všemu Troška (de)generoval na CGI Trošku. Digi husy, žralok(!) a liška, co dává faráři dobrou noc, jest toho důkazem. Technika se mu zřejmě zalíbila natolik, že v jedné scéně je ukázán, jak se svým štábem natáčí noční scénu, která se ve skutečnosti natáčí ve dne. Předimenzovaný efekt "americké noci", neboli noční filtrace, je pak následně znát ve scéně pozdního návratu z hospody, kdy je evidentní, že se nenatáčelo v noci. Mám připomínky k režii, která pomalu ale jistě přetransformovala na televizní rozměr, který je už na velkém plátně rušivý. Jedním z mála plusů je i výběr pohledných hereček, mezi nimiž je i Kamila Kikinčuková, dcera Pavla Kikinčuka, jen je škoda, že nedostala se svými dvěma svůdnými kolegyněmi větší prostor. To jejich "nabíječi" dostali prostoru ve větším poměru, ale moc dobří nebyli. Hlavně bych z jejich replik podstatně zredukoval až nepříjemným dojmem působící slůvko "jako", které ve filmu hrubě přesáhlo povolený limit. Celkový dojem z filmu byl režijně nevyrovnaný a scenáristicky fádní. Když se nějakou dobu trojka držela na průměru, přišla závěrečná třetina se zájezdem babiček k moři, kde se pokazilo, co se dalo. Trapnost zde převládala až tak moc, že sešup z normálních výšin do těch zdegenerovaných, byl markantní a nevítaný. U filmu se moc úspěšně pobavit nedá ani bez toho mučivého závěru. Pořádné gagy váhají s příchodem na scénu a dohromady se dá u třetího pokračování zasmát asi tak pětkrát, a i to je moc. Optimální hudební doprovod Karla Vágnera zdatně podbarvuje celek. Trojka je oproti dvojce umírněnější. Pro někoho, kdo neviděl předchozí díl, může být problém, že trojka na ni mírně navazuje. Troška měl na hledání optimální "vesnické" kvality celou trilogii. I když je specialistou na pravou letní atmosféru, přes jeho svítivé sluníčko se i tentokrát přehnaly černé mraky nespokojenosti. Výsledkem je nekonzistentní guláš obsahující humorné ingredience, jež budou vyhovovat hodně nenáročným divákům. Re-definice lidového humoru má těžký úděl. K dobru jí budiž, že nemá u nás jiného zástupce, respektive žádnou konkurenci. 40% () (méně) (více)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Teda ne že by to nebyl odpad, ale tohle je úplně nová dimenze čehokoli. Nemá cenu poukazovat na kvalitativní propad od tématicky totožných Sluncí sen. Přiznávám, že od pohádek Z pekla štěstí 1 a Princezna ze mlejna 2 z roku 1999 jsem pak už žádný Troškův film neviděl - žádné předešlé Babovřesky ani žádný Kameňák. A tak, neznalý posledního vývoje, musím konstatovat, že se Troškovi v Babovřeskách 3 podařil epochální průlom. Dno je z definice nejnižší rovinou, pod níž už nic v daném prostoru nemůže být. Dostat se níž dosud nedokázal ani Chuck Noris. Troška to dokázal, čímž ovšem dno naprosto zrušil a tak konečně ozřejmil smysl celého svého tvůrčího vývoje. Tady už neplatí žádné hodnotící kategorie. Tohle už nelze kritizovat. U tohoto filmu vás nenapadne, že je to sračka, protože vás úplně zhypnotizuje, takže jen sedíte, civíte a komplexně degenerujete. Jedna komentátorka zde píše, že cítila, jak jí u tohoto filmu odumírají mozkové buňky - mám tutéž zkušenost. Ďábelský, ďábelský Troška - dosáhl úrovně, na níž o jeho filmu nelze říci nic špatného. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Větší píčovinu, aby člověk pohledal. U druhého dílu této, doufejme, trilogie bylo jasně vytyčeno, kde se nachází absolutní dno české i světové kinematografie. Tento paskvil toto dno minimálně dorovnal, ba dokonce bych řekl, že jej ještě prohloubil. To je vážně tak těžké vytvořit film, který má alespoň trošku koukatelný děj a člověk se u něj alespoň trošičku zasměje?! Troška už tu nějakých 20 let nevytvořil kvalitní film, tak už ho někdo prosím z té režisérské židle skopněte. Vždyť mu evidentně jeblo. Na každém krůčku je hromada reklam, protože tuhle nesnesitelnou kokotinu zřejmě nikdo seriózní sponzorovat neměl zájem. Zapomeňte však, že by se reklamy nějak snažil skrývat. Každá vás enormně praští mezi oči. Nevím, jestli má smysl se nad touhle trotlovinou nějak hlouběji zamýšlet a rozepisovat. Vážně nevím, o co Zdendovi šlo, ale pevně doufám, že více "filmů" už do světa nevypustí. Stačilo! Měl by se raději věnovat análním hrátkám s podobně orientovanými muži. Věřím, že je v tom o hodně lepší. ()

Reklama

Reklama