Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (332)

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, je vidět, že místní intelektuálská elita si zas může natrhnout triko, aby pohaněla toho nýmanda Trošku, jehož filmy čpí kýčovitostí a podbízivostí a lacinou sexualitou, zhruba asi tak jako verbalovy komentáře. Jenže mně se mnohé verbalovy komentáře i přes jejich lacinou sexuálně laděnou podbízivost líbí. A stejně tak jsem se u tohoto filmu pobavil. Nechtěl jsem filozofické dílo, nechtěl jsem zkoumat ve své mysli záhady a zákoutí vesmíru a nesmrtelnosti duše. Chtěl jsem se pobavit. A toho se mi dostalo v míře vrchovaté. Padlo zde několik dobrých hlášek, jež jsem všechny nestihl pochytat, ale líbily se mi, do kolen mne dostalo „dobrou noc“ u vchodu do kostela, vtipný byl i záběr „mimo kameru“, ale je zde i pár rýpanců k současným poměrům nejen církevním, ale třeba i demokratickým, kdy opět jsou zakazovány a odsuzovány některé písničky. Celkově pohoda, zábava, klídek. Bez intelektuálních přesahů. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Od odpadu třetí díl zachránil pouze fakt, že jsem byl na slavnostní předpremiéře a pobavil jsem se vystoupením tvůrců na živo, které v kině proběhlo. Jinak zoufalství nejzoufalejší, jak jsem se občas v předchozích dílech pousmál, tak zde jsem měl tvář pokrového hráče, po celou dobu promítání. Tohle snad ani nemůžou myslet vážně??? Jediné co mne uklidnilo, bylo Troškovo ujištění, že do 4 dílu se určitě nechystá! Návštěva pouze na vlastní nebezpečí :-)) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

V sobotu jsem dostala Troškovu nejnovější letní komedii naservírovanou na Novém Smíchově a musím říct, že jsem si ji užila jako zbytek kinosálu. Byla to jednoduchá zábava, při které člověk nepotřebuje mozek a může ho nechat klidně doma odpočívat. Přitom všem bláznivém, co se venku děje, nemyslím jen počasí, píše v novinách a ukazuje ve zprávách, jsou takové komedie potřeba. Tereza Bebarová se pěkně vyřádila. Tomáš Trapl jako nový farář je taky nezapomenutelná postavička. Ten by mohl klidně dělat inkvizitora. Bobliga bych mu sežrala i s navijákem. Polák jako vyhulenec si natáčení také užíval. ()

radaza odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší sračka, než jste doufali. V pominutí smyslů jsem se opět šel přesvědčit, jestli Troškovi nekřivdím. Dílo zakomplexovaného člověka, který úplně rezignoval na filmové řemeslo a úspěšně odnaučil hrát i herce, kteří už jinde ukázali, že hrát umějí, namixováním s neherci, kteří nikdy hrát nebudou umět. Děs, děs, děs. Ještě bych se rád k občasným nadšeným recenzím: Nemáte pocit, že se díváte na úplně jinou kategorii filmu, než je Vesničko má, středisková, Čtyři vraždy stačí, drahoušku nebo Pane, vy jste vdova? (snažil jsem se vybrat všeobecně oblíbené komedie). Když pominu naprostou stupiditu humoru, ten film vůbec nedrží pohromadě, je děsně zahraný, nastříhaný a hudba je jak od kolotočů. Může mi někdo z vás říct, jak přežil scénky s Lucií |Bílou ( a to ji mám docela rád)???? Vyrovnávání si osobních účtů s církví, šišlání, buranství, parodie cikánů naprosto mimo mísu (potkal Troška někdy nějakého cikána?), proti tomuhle jsou americké "buranské" komedie Fellini. Nedávno jsem viděl italskou Bláznivou komedii s Villagiem a Pozzetim. Proti tomuhle parádní film a to je hodně nízko posazená akční komedie. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

..."se socialismem jsme už PROZATÍM skoncovali" - bomba!...dialog Kikinčuka, kdy při mytí podlahy nabádá svoji dceru, aby neposlouchala budovatelské písně, je geniální i Kikinčukem geniálně zahraný. Babička "trampolína" dostala zbytečně velký prostor a je nesnesitelná. Mamma Roma la Latrína (a její kámošky) opět na scéně a opět úděs a utrpení. Troškovy luxusní ex- a interiéry znovu září na úkor lidovosti. Jako dítě klasické socialistické vesnice, jejíž lidovost a nenapodobitelná atmosféra jsou navždy ztraceny, si na současné vesnice = sterilní polomrtvé skanzeny příliš nepotrpím - ale ve filmu pro oko, budiž. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Kromě jihočeských lokací štáb natáčel i v tureckém Side. (jenik71)
  • Tereza Bebarová, jež ztvárnila Drahoslavu Dočistilovou, je v závěrečných titulcích uvedena jako „Nesmysl“. (rakovnik)
  • Filmový likér "Uršulum proti šakalům" ve skutečnosti neexistuje, nicméně režisér Troška je držitelem ochranné známky, aby se mohl podílet na případném zisku možného výrobce. (rakovnik)

Reklama

Reklama