Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bol úmyselný výsmech Spojených štátov ( a americkej komerčnej kinematografie ), alebo sa tvorcovia snažili narvať do filmu viac patriotizmu ako v DNI NEZÁVISLOSTI a PÁDU BIELEHO DOMU dokopy, čím sa vlastne strápnili na celej čiare. A k dokonalosti spomínaným aspektom dopomáha ,,coolová,, réžia akčných scén. Béčko jak hovado, ktoré treba brať s óóóbrovskou rezervou ( a plnou fľaškou pálenky ). ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co jsem mohl sakra očekávat od akčního filmu, kde je hlavním hrdinou třináctiletý kluk? Nesoudnou, naivní, přihlouplou píčovinu. A taky se tak stalo. A já jsem v podstatě stejně naivní a přihlouplý, jako právě tento samotný film, když jsem to vše věděl a přesto jsem do něj nakonec šel. Tu jedinou hvězdičku každopádně dávám za překrásné záběry úchvatné přírody a samozřejmě za Samuela L. Jacksona, který sice nikterak onu celkovou dementnost snímku jakkoliv nezachraňuje, ale alespoň je to jako vždy cool sympaťák a výrazná figurka. Zbytek je ale skutečně nehorázná zhovadilost, překonávajíc i ty nejšílenější představy, co lze ve filmu snad ještě vymyslet a ukázat se jako tvůrce - tupec. Mě tyhle filmy prostě fakt uráží. Spravedlivý, hrdinný a samozřejmě neohrožený prezident USA, ustrašený chlapec, co nejdřív nevystřelí ze svého luku ani na dva metry, aby pak v tom nejdůležitějším, „zlomovém“ okamžiku, s výrazem Johna Ramba, svým šípem pomalu sestřelil vrtulník, pomalu nejzákeřnější a nejnebezpečnější teroristi světa jako vypadnuvší z grotesky Charlieho Chaplina, zápletka svou trapností a směšností by byla určitě vhodná tak akorát jako předloha po nějakou třeskutě vtipnou parodii, stejně tak jako všechny ty infantilní zvraty v ní použité, a happyendový závěr, sloužící čistě jen jako spolehlivý, očistný klystýr. Toť veškerá náplň této podívané, která je fakt nestravitelným kouskem, žánrovou zrůdností, nesoudným paskvilem, prostě na tento film bych doporučil svou pozornost skutečně nezaměřovat. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jako je dobré se v životním období, kdy se nudíte jako spermie na kníru úlisného enderáka a máte pocit, že už na vás zapomněl i ten poslední intervijůk z Cuku, pustit do objevných výprav v oblasti cizozemských kinematografií. Ty vaše pocity zmaru to tak nějak dokreslí, řekl bych. V tomto veledíle Fin bouchnul pár akcií krachující nokie a zakoupil herce, co umí i hrát. Nasadil přírodu, která jej moc nestála, protože jí má venku po kokot, pak vyhlásil soutěž miss laponské bezpohlavní děcko, vítězi dal do batohu parohy - a bylo. Ah, málem bych vynechal to klíčové - k točbě použil scénář, dílem vyvěštěný z útrob vyvrhlého losa, dílem sepsaný nějakým retardovaným nerdem na houbičkách, co většinu života věnoval sledování pecek od studia Asylum. Pokud tedy jste v situaci, kdy máte kupříkladu bebí a vaše snížená pohyblivost vedla ku společenské exkluzi, neváhejte a směle vpřed. Nebudu spoilerovat, nechci vám kazit ten milý pocit, plynoucí ze zvýšeného množství oxidu uhličitého v krvi, až se budete houpat na kšandách. Vyražte za světlem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoniec bol film oveľa lepší, než som sám čakal, že bude. A aspoň mám pocit, že po Barely Lethal, sa Sameuel L. Jackson, konečne zase vrátil do dobrých filmov. A áno, viem, že tohto roku si zahral aj v Kingsman: The Secret Service. Každopádne mu fakt, že je prezidentom USA verím a svoju rolu zvláda celkom dobre. Rovnako ako aj všetci ostatní vo filme. Nemám z nikoho pocit, že by sa nesnažil vo filme pôsobiť seriózne a to im celkom uznávam. Režisér bol schopný všetkých celkom dobre viesť a niečo sa im z toho podarilo spraviť. Najprv som bol trošku prekvapený, že to poňali viac ako rodinný film, než ako solídiny akčný film, no myslím si, že to nie je zlé ani v takomto prevedení. Situácie sú predpovedateľné a aj ako film skončí, ale aspoň to nie je neskutočne lacné, alebo tu nejde o film, ktorému by prospelo, keby bol viac seriózny, ako bol napríklad tohto roku Max. V tomto smere dokážem teda odpustiť aj niektoré nereálne situácie, lebo je to film, ku ktorému si viac asi sadne rodinka v sobotu o desiatej ráno, než dospelí o desiatej večer, no minimálne sa mohli viac posnažiť dať do trikových záberov a zmierniť niektoré prevarené klišé. Zelené steny sú pri letových scénkach neskutočne jednoznačné a vie to kaziť dojem. Napriek tomu si však myslím, že je to film, ktorý v mojich očiach skončil oveľa lepšie ako som sám čakal. V prípade, že s mojim názorom nesúhlasíte, tak to chápem, no ja som s tým, čo som videl celkovo spokojný. Hodnotenie: C ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdyby to aspoň mělo nějaký scénář. Než se prezident setká s klukem, uteče polovina filmu. Postavy černobílé jako z Večerníčku, a kdo viděl alespoň pár filmů, po prvních minutách dokáže sepsat na papír, co se bude dít dál včetně konce a zdi slávy. Americký prezident v laponských novinách. Mrazák v ledových horách. Katapult. Kulka u srdce. Více wtf momentů, ano prosím. A čím že byl americký prezident tak slabý, že měl hned tolik nepřátel i uvnitř své suity? Když si vzpomenu na Cliffhangera, to byl Ingmar Bergman proti tomuhletomu! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • Hudbu k filmu nahral Bratislavský symfonický orchester. (filip289)
  • Keď pilot zahlási, že budú pristávať, nachádzajú sa nad Laponskom, čo je približne 1000 km od Helsiniek, kam letia. (megajalec)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama