Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1998 se v Kolorádském Aspenu poprvé po osmnácti letech sešli na prknech, jež znamenají svět, nejen všichni živí členové legendární britské humoristické skupiny Monty Python - John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones, Eric Idle, Michael Palin, ale přítomen byl i zesnulý Graham Chapman. Důvodem tohoto znovusjednocení, konferovaného Robertem Kleinem, bylo předání ocenění US Comedy Arts Festival skupině Monty Python za její přínos do světového humoru. (monolog)

(více)

Recenze (21)

Paity 

všechny recenze uživatele

Tyhlety živáky Monty Pythonů jsou moc zvláštní a zároveň i hodně nostalgické, když si člověk vezme, jak dlouho jsou oni všichni pohromadě. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pocta Monty Pythonovu Létajícímu cirkusu formou zábavné vzpomínkové talkshow, které se zúčastnili téměř všichni členové skupiny (moderátorem trefně uvedeni jako „the almost full monty“). Kromě vtipného povídání pojatého tak trochu jako jeden dlouhý skeč (infiltrace jakéhosi Eddieho Izzarda, vysypání „popelu“ Grahama Chapmana atd.), stojí za zmínku hned úvodní střihová sekvence, kde teprve naplno vynikne jedinečnost pythonovského humoru. Výběr několika z nejlepších scének je až po okraj napěchován originalitou a absurditou. Usuzuji, že dostupná verze pořadu je značně zkrácena, ale i těch necelých šedesát minut stojí za vidění, případně za nějakou tu nostalgickou slzu ukápnuvší při závěrečném notování „Vždycky se dívej na život z té lepší stránky“ (i Chapman se zapojil). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle je mnohem lepší, než třeba And now for something completely different, protože tohle jsou jen semtam ty nejlepší výstřihy z těch nejlepších scének prokládaný vyprávěním pythonů. Spousta věcí pro mě třeba byla novinka (scénky jsem viděl všechny, ale nevěděl jsem, jak vznikaly, proč se Pythoni jmenují jak se jmenují a podobně) a velmi často tu dělají i vtípky naživo. Není to rozhodně ztracenej čas. A jak říká rybitvi, i Graham přišel, aby se s námi podělil o trochu svého "suchého" humoru a ukázal nám, že neztratil nic ze svého naturelu, i když mi občas přišel trochu do větru a vsadím se, že každej kdo byl na podiu si ho odnesl trošku s sebou domů. Je jen škoda, že je to tak moc krátký, že než se rozpovídají, tak je vlastně konec. Jo, a ti další herci co jsou tu napsaní, tak to je publikum, na který je občas záběr. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ach, skoro mateřská slza se mi zaleskla v oku. Tak už nám chlapečci vyrostli! Terrymu Giliamovi jak to sluší, Michael se konečně přestal hrbit, Eric už se sám češe... John je pořád trudnomyslný a druhý Terry dobrácký a Graham, no Graham, co si budem povídat. Takoví šikovní chlapíci to teď jsou, ale že by dospěli? Nikdy! (Eddie je borec, minimálně takhle.) Škoda té stopáže, chtělo by to vidět víc, alespoň ještě jedno drž hubu. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tohle se ani nedá pořádně hodnotit... pokud nejste skalní fanda Pythonů, pochybuju, že by se vám to mohlo nějak víc líbit. Já jím samozřejmě jsem a tak rozdělím pět hvězd - dvě za to, že to že se kluci všichni sešli, jednu za Grahamovu urnu, jednu za Ericovu písničku a tu nejzářivější za Johnovu děkovací řeč na závěr... zcela v duchu starých tradic:-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Od Monty Pythonů se mi zatím líbilo vše, ale tohle bych klidně oželel. Jsou to vlastně setříhané ukázky ze seriálu a všech filmů proložené vyprávěním jednotlivých Pythonů. Občas je to sice vtipné, ale je to už jen několikátá recyklace stejných fórů. Nic nezbytného ani pro skalní fandy. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Příjemné setkání s Monty Python naživo, téméř třicet let od vzniku téhlé legendární ztřeštěné partičky. Skvělé, že se zúčastnili úplně všichni, že tuhle partu komiků opravdu nic nerozdělí, ani smrt jednoho z nich. Chlapci naštěstí ještě tak úplně nedospěli, takže si stále dovedou střílet ze všeho a ze všech včetně sebe sama. A na výběr těch nejlepších jejich skečů, který celé vystoupení doplňoval, se podívám vždycky ráda. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příjemný zavzpomínání na kultovní seriál. Herci neztratili nic ze svého humoru. Nemohl jsem u toho, jak palin vyprávěl, jak šel v noci hledat pořez do skříně Carol Clevelandový. No a scénka s rozsypáním Grahama Chapmana, ex-Chapmana taky neměla chybu. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Eric Idle: "Prostě Němci přišli za náma a povídají: Podívejte, my nemáme smysl pro humor, ale je nám známo, že vy ano. Co kdybyste přijeli do Německa a napsali pro nás nějakou komedii? My bychom vás pozvali na tvůrčí pařbu. Nikdo z nás neměl zdání, co to je, ale byla to desetidenní dovolená v Bavorsku." Terry Gilliam o tomto pořadu řekl: My tam seděli a povídali: "Jo za mejch časů, když jsme dělávali komiku..." No vlastně tím shrnul obsah pořadu, který by byl jedním z mnoha těch vzpomínkových dokumentů na nějaký skvělý film nebo tak, ale nesměl by být o Pythonech. Ti zůstali po celou dobu úplně stejní. Jejich skvělá vzájemná konverzace: (Jones: "Už jsi to zkoušel, Ericu?" Idle:" Jednou jo. Znáš to - trochu filozof, hodně úchylák."), předvádějící se Michael Palin a samozřejmě "ex - Chapman". Pobavil mě i způsob smíchu Johna Cleese. Jediný, kdo mě rozčiloval, byl ten moderátor. Takže Always look on the bright side of life! (Cleese: "Zrovna dnes jsme měli schůzku tady v Aspenu, v kyslíkovém stanu a rozhodli jsme se, že příští rok, u příležitosti 30. výročí Monty Pythona, uděláme něco společně." Bouřlivý potlesk. "Dáme si čaj.") ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Setkání legendární šestice Monty Python po 29 letech je vlastně jakýmsi zábavným průvodcem po začátcích a tvorbě MP, ze kterého si skalní fandové jistě odnesou několik zajímavých nových poznatků. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Škoda moderátora-dřeva. Z posezení se skoro celými Pythony by mělo být vymáčknuto víc... dík aspoň za to grand finále, kde všichni konečně projevili svůj přirozený talent pro zesměšňování naprosto všeho. 70% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě dostal Cleese při přebírání ceny ... jinak nostalgie. A Eddieho bych vyhodil taky, jeho stand-upy nestojí za nic. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pánové jsou vtipálci, to je patrné z jejich vystupování od začátku do konce. Ale! Srandičky kolem urny se daly tak trochu předpokládat a mám dojem, že rozhovory zabraly strašně málo času. Hostitel, Robert Klein, mě neznámý, mě nebavil vůbec. A když se mluvilo, byly to většinou stará známá fakta a historky. Pak tu jsou ukázky, které příznivec taky dozajista zná. Náhodný čumil, který přišel s Pythony do styku poprvé, podruhé, bude možná pobavený, ale mě to nic moc nového nedalo. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Sice jsem celkem pythofil, ale tohle bylo dosti slabé. Sestřih nejlepších skečů, zcela povrchní otázky, které už musely být aspoň 100x zodpovězené někdy dřív, a pár vtipných odpovědí. Hezké bylo jen zapojení Chapmana a dva tři kousky. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Tohle je must-see pro fanoušky Monty Pythonů. Chlapci ani po tolika letech neztrácejí na humoru a v tomto talk show se s námi podělí nejen o zážitky, vzpomínání a písničky (osobně mě dostala ta příhoda zaměnění klíčů). Nechybí ani Graham ex-Chapman, jehož příspěvek do show vás jistě všechny ohromí :) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Kdyby všechny nedělní návštěvy u tetiček a jim podobných stvoření probíhaly v takové atmosféře jako čaj s pány Cleesem, Palinem, Gilliamem, Idlem a Jonesem, tak se v hierarchii dnů v roce dostanou na úroveň dne štědrého. Monty Pythoni po 18letech v plné palbě (ano, včetně zesnulého Grahama Chapmana)....co dodat? Ač nejde o žádný nový produkt made in Monty Python's Flying Circus (i když si pro nás pánové nějaké gagy připravili), ale spíše o jakousi talkshow u příležitosti udělení ocenění US Comedy Arts Festival, tak nálada,která se vznáší ve vzduchu řadí pořad jako takový k vrcholům MPFC jako samotný seriál, Svatý grál nebo Život Briana.....opravdu je ze všech cítit, že léta jejich spolupráce byla šťastnými roky. Graham Chapman již není mezi námi (stejně tak jako Beatles už nejsou čtyři) a každému je jasné, že ho jeho druzi v humoru budou postupně následovat....ne, svět se nezboří, ale bude zase o něco prázdnější a proto: "Když tvůj život není hezký, nevěš hlavu, zapískej si a tím se všechno v dobré obrátí". ()

Reklama

Reklama