Reklama

Reklama

Smrtící nymfa

  • Srbsko Mamula (více)

Obsahy(1)

Kamarádky Kelly a Lucy přijíždějí strávit dovolenou s bývalým přítelem. Třetí den se navzdory varování starého námořníka rozhodnou vypravit na ostrov, kde se nachází stará habsburská pevnost, která za války sloužila jako koncentrační tábor a poté jako experimentální základna. Pro místní mořskou pannu lačnou po krvi je skupina mladých lidí vítaným zpestřením jídelníčku... (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Očekávat od Mamuly už vzhledem k známým faktům velkou filmovou podívanou by asi byla chyba. Nicméně těšit se na relativně zábavný snímek zasazený do překrásných černohorských lokací smysl má. Z hlediska přístupu se Mamula asi nejvíce podobá populární sérii Pevnost Boyard. Paklíče se sice nedočkáme, ale pobíhání po pevnosti, plnění zábavných úkolů či Franka Nera v roli otce Fury si užijeme až až. Pokud něco opravdu „funguje“, je to temporytmus (na úkor snahy o atmosféru). Zejména neobeznámený divák si ve snímku dokáže najít několik pasáží, které „dramaticky“ mění situaci a díky tomu posouvají hranici tzv. filmové nudy zase o kousek dál. Nejsme tedy svědky přílišného natahování (to pravé „drama“ trvá něco málo přes 50 minut). Jako fantasy příběh z opuštěného ostrova je to docela příjemné, v rámci hororového žánru zamrzí držení se klasických schémat. Ok, sledovat stárnoucího Krstovice, který vypadá, že omdlí po dvou krocích s brokovnicí v ruce či roztomile hloupé scénáristické kličky nebude asi pro každého. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Štvorica priateľov sa stretne po rokoch, aby si užili dovolenku, a rozhodnú sa navštívíť "Mamulu" - opustený malý ostrovček, kde kedysi bývala väznica. Síce ich starý rybár varuje, aby tam za žiadnych okolností nechodili, ale ako to už býva, behom minútky sú tam. Netušia však, že ostrov je domovom starého zabijaka, ktorý si sem tam zaloví na ľudí, aby nimi mohol zásobovať krvilačnú morskú pannu. Keď beriem do úvahy novodobé horory za posledné roky s touto tématikou, okrem priemernej "Siren" tu nebolo dokopy nič, a tak za najvydarenejší "Horor" o morských pannách pokladám posledný diel Pirátov z Karibiku. A to je vážne škoda. Konečne sa toho chytil aspoň niekto... a popral sa s tým statočne. Ostrov je nádherný, morská panna krásna, jej hypnotizujúci spev je naozaj príjemne mrazivo atmosferický, nechýbajú ani naháňačky po podzemných tuneloch a musím vyzdvihnúť aj peknú hudbu a vskutku sympatické herecké osadenstvo. Vytkol by som vlastne len vzhľad morskej panny v momente, keď sa premenila na škaredú kreatúru, tam mohli maskéri popracovať o niečo viac (aspoň ako v staršom "Mermaid Chronicles", kde bola tá maska minimálne o dve triedy vyššie). Ale ináč sa mi na to pozeralo naozaj dobre a keďže záver otvára dvierka pre pokračovanie, budem sa tešiť, pretože tento hororík by si ho rozhodne zaslúžil. ()

Reklama

dzira 

všechny recenze uživatele

To je ale roztomilý béčkový horůrek s krvelačnou mořskou pannou s gumovým ocasem.... Doporučuju.... Za přidanou hodnotu považuji to, že snímek divákovi zprostředkovává exkurzi do rakousko-uhesrské pevnosti na černohorském ostrůvku Mamula (která sloužila za 1. i 2. světové války jako vězení a je tak jakýmsi černohoským Alcatrazem...). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První srbský horor, co jsem měl tu možnost vidět... Úvod je plný krásných záběrů z Černé Hory, takže naštěstí nenudí. No a pak se vyrazí na ostrov s pevností, která je obydlená dvěma obyvateli. A ani jeden z nich nemá přátelské úmysly... No, co musím ocenit je ten nápad. Asi jsem ještě nikdy neslyšel o hororu o zabijácké mořské panně. Dále mě překvapily postavy. Není tu ani jedna, co by mě jakkoli lezla na nervy, což mě taky příjemně překvapilo. A dokonce i obdivuji, že nudit jsem se začal až ke konci, který byl už moc zdlouhavý. Občas to sem tam má nějakou atmosféru a kdyby konec nebyl tak zdlouhavý, tak bych ocenil i napětí. To napětí tady ale stejně je, stačí, aby mořská panna zazpívala a muže zhypnotizovala... Bohužel celé to provedení to žádné vysoké hodnocení nepřinese, přesto si ale zaslouží tři hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladí ludia na dovolenke v Srbsku sa dozvedia o ostrove Mamula, na ktorý je zakázaný vstup. Napriek tomu podlahnú mladíckej nerozvážnosti a na ostrov sa vyberú. Pri prehliadke ostrova narazia na chlapa, ktorý ich prenasleduje a snaží sa ich zabiť. Snažia sa utiecť, no zistia, že ich loď je preč. Tak musia zápasiť o život so šialeným chlapom, ktorý si na ostrove chová svoju morskú pannu, ktorá sa živí výhradne ludským mäsom. V úvode je to klasická poviedka o láske, ktorá nedopadla tak ako ludia chceli. Na ostrove začne trochu ostrejšia akcia, ale nejedná sa o nič napínavé. Starý chlap, ktorý ich prenasleduje nevyzerá velmi akčne. Morská panna nevyzerá zle, ale vôbec nevyzerá strašidelne. Prostredie v Srbsku je absolútne nádherné a pripomína mi miesto, kam chodíme každoročne na dovolenku. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama