Reklama

Reklama

Smrtící nymfa

  • Srbsko Mamula (více)

Obsahy(1)

Kamarádky Kelly a Lucy přijíždějí strávit dovolenou s bývalým přítelem. Třetí den se navzdory varování starého námořníka rozhodnou vypravit na ostrov, kde se nachází stará habsburská pevnost, která za války sloužila jako koncentrační tábor a poté jako experimentální základna. Pro místní mořskou pannu lačnou po krvi je skupina mladých lidí vítaným zpestřením jídelníčku... (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Očekávat od Mamuly už vzhledem k známým faktům velkou filmovou podívanou by asi byla chyba. Nicméně těšit se na relativně zábavný snímek zasazený do překrásných černohorských lokací smysl má. Z hlediska přístupu se Mamula asi nejvíce podobá populární sérii Pevnost Boyard. Paklíče se sice nedočkáme, ale pobíhání po pevnosti, plnění zábavných úkolů či Franka Nera v roli otce Fury si užijeme až až. Pokud něco opravdu „funguje“, je to temporytmus (na úkor snahy o atmosféru). Zejména neobeznámený divák si ve snímku dokáže najít několik pasáží, které „dramaticky“ mění situaci a díky tomu posouvají hranici tzv. filmové nudy zase o kousek dál. Nejsme tedy svědky přílišného natahování (to pravé „drama“ trvá něco málo přes 50 minut). Jako fantasy příběh z opuštěného ostrova je to docela příjemné, v rámci hororového žánru zamrzí držení se klasických schémat. Ok, sledovat stárnoucího Krstovice, který vypadá, že omdlí po dvou krocích s brokovnicí v ruce či roztomile hloupé scénáristické kličky nebude asi pro každého. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ne. Nenene. Hororům, které se odehrávají jednak v podzemí, jednak v exteriérových lokacích jižní Evropy (zde konkrétně černohorská Boka Kotorská), jsem obecně ochoten přilepšit, protože pro ně mám slabost, ale tohle byla jedna velká, laciná (nemluvím o rozpočtu), nenápaditá křeč. Nebrat. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, bohužel zbytečně. Pohádka pro srbské děti. V hlavních rolích: BOBAN, SERGEJ, ANA, YASMIN, NIKO, LUCY, KELLY... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Štvorica priateľov sa stretne po rokoch, aby si užili dovolenku, a rozhodnú sa navštívíť "Mamulu" - opustený malý ostrovček, kde kedysi bývala väznica. Síce ich starý rybár varuje, aby tam za žiadnych okolností nechodili, ale ako to už býva, behom minútky sú tam. Netušia však, že ostrov je domovom starého zabijaka, ktorý si sem tam zaloví na ľudí, aby nimi mohol zásobovať krvilačnú morskú pannu. Keď beriem do úvahy novodobé horory za posledné roky s touto tématikou, okrem priemernej "Siren" tu nebolo dokopy nič, a tak za najvydarenejší "Horor" o morských pannách pokladám posledný diel Pirátov z Karibiku. A to je vážne škoda. Konečne sa toho chytil aspoň niekto... a popral sa s tým statočne. Ostrov je nádherný, morská panna krásna, jej hypnotizujúci spev je naozaj príjemne mrazivo atmosferický, nechýbajú ani naháňačky po podzemných tuneloch a musím vyzdvihnúť aj peknú hudbu a vskutku sympatické herecké osadenstvo. Vytkol by som vlastne len vzhľad morskej panny v momente, keď sa premenila na škaredú kreatúru, tam mohli maskéri popracovať o niečo viac (aspoň ako v staršom "Mermaid Chronicles", kde bola tá maska minimálne o dve triedy vyššie). Ale ináč sa mi na to pozeralo naozaj dobre a keďže záver otvára dvierka pre pokračovanie, budem sa tešiť, pretože tento hororík by si ho rozhodne zaslúžil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že film pochází z tak exotické země a má opravdu sexuchtivé ženské obsazení přihazuji 4*, jinak je to lehce nadprůměrný Monster/Survival flick s celkem slušným gore, dráždivou mořskou pannou, jejíž hlas vyvolával husí kůži a slušným tempem. Ať jste nympho či ne, vyplatí se to. 65% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nakonec se tenhle srbskej hororovej flick u mne na ty 3*** vydrápal ... Ale je to takový celkově "neatraktivní", levný prostory (i když začátek vypadá suprově), taková ta omáčka před, před předkrm, či předehra ... ta je ok. Takový to jak v USA plážovejch Béčkách, pěkný holky v maličkejch bikinách, vyrýsovaní týpci, nějaký ty nedořešený vztahy, tak se vyřešej sexem žejo .... Ale jak se doplave na "prokletej" ostrov a začne ten horor o kterej tady má v zásadě jít, je to pobíhání semo tamo, sem tam kotva do zad nebo do hlavy, pak teda se ukáže ona !! Mořská panna, neukáže ani "důůdledůů", protože má přes ně samozřejmě přehozený vlasy ... no někoho naláká, někoho nenaláká (spletli si tvůrci trapně mořskou pannu se sirénou ... no co už ...). Konec souboje a několikeré krvavé zabodnutí harpuny do tý děvky, teda ... mořské panny, je fajne ... To asi zachránilo celej film ...Radši koukat v noci ... ;) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladí ludia na dovolenke v Srbsku sa dozvedia o ostrove Mamula, na ktorý je zakázaný vstup. Napriek tomu podlahnú mladíckej nerozvážnosti a na ostrov sa vyberú. Pri prehliadke ostrova narazia na chlapa, ktorý ich prenasleduje a snaží sa ich zabiť. Snažia sa utiecť, no zistia, že ich loď je preč. Tak musia zápasiť o život so šialeným chlapom, ktorý si na ostrove chová svoju morskú pannu, ktorá sa živí výhradne ludským mäsom. V úvode je to klasická poviedka o láske, ktorá nedopadla tak ako ludia chceli. Na ostrove začne trochu ostrejšia akcia, ale nejedná sa o nič napínavé. Starý chlap, ktorý ich prenasleduje nevyzerá velmi akčne. Morská panna nevyzerá zle, ale vôbec nevyzerá strašidelne. Prostredie v Srbsku je absolútne nádherné a pripomína mi miesto, kam chodíme každoročne na dovolenku. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Vystajlovaná srbská pohľadnica ( bazén / air prelet nad 2kukučkovo vyhypovaným hool hniezdom... ), ktorej odosielateľ so zameraným adresátom obťažkal prastarú Sirén tému a skoro až utrápil, ak nie urazil divácky intelekt. Záhadou však ostáva účasť Frenkyho Nera (pravdepodobne tam dovolenkoval).Pre mňa 1značne najslabšia sirénová filmárina ( snáď japonci to pokrčili viac - na titul nespomínam - niekde na podlahe ale bude) Pre Fx bádačov prezieravo papundeklové, ale to je len môj sabdžekt fíl. S rešpektom zMermaidovaná 2ka.Bolo by fayn nechať Nymho Killer Mermaidky volne plávať na Dark Sea hladine a nepoužiť kameru. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Letná dovolenka na odľahlom ostrove nedopadne pre partiu mladých dobre, po tom ako sa rozhodnú navštíviť aj starú vojenskú časť, ktorá pre nich ukrýva malé prekvapenie... Nebyť jasného názvu a posteru, mohol sa film s divákom hrať kľudne aj dlhšie, pretože vyše polovice stopáže buduje záhadu, atmosféru, neistotu a pôsobí skôr ako mysteriózny slasher z krásneho ostrovného prostredia, než ako právoplatný "sea monster" horor, na ktorý sa to neskôr preklopí. Tak či onak to všetko pekne funguje, chytľavo sa to pozerá, zvodná Nympha / Siréna je spracovaná na úrovni (až na pár odfláknutých CGI momentov) a tak tu máme príjemný, srbský letný horor. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia piatich kamarátov odchádza na opustený ostrov Mamula, kde bola v 18 tom storočí postavená obrovská pevnosť. Dobrodružný výlet o poznávaní historickej budovy sa rázom mení v holý boj o život s miestnym rybárom a morskou pannou, ktorá prežíva v útrobách starej väznice. Nakoľko je jej jediným pokrmom ľudské mäso, "náhodní" cestovatelia sú pre ňu ideálnou potravou. Zrelý, takmer nesmrteľný 80-tnik a ryboženský kentaur, ktorí si po odvrhnutí civilizáciou vzájomne vypomáhajú kŕmením a nezáväznou "jeb*č*ou". Zaujímavý nápad zo Srbska, ktorému sa nedá uprieť snaha o budovanie správnej atmosféry. Taktiež maska podmorskej "kokety" nebola najhoršia. Bohužiaľ, bez mimoriadneho gore to v tomto druhu subžánru proste nepôjde. To je ako naliať Martiny do pohára bez olív. Divák sa pri sledovaní "Nymph" síce nenudí, no sánka mu rozhodne nespadne - 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nympha funguje nejlépe jako cestopisný dokument. Záliv Boka Kotorska je kouzelný a já bych se nebránil, kdyby ještě více jeho záběrů vyplnilo snímek na úkor třeba zbytečného tlachání postav. Ostrov sirén se svým pomocníkem - dodavatelem čerstvého masa - nabízel samozřejmě mnohem více napětí a tajemna. Pobíhání labyrintem chodeb pevnosti se brzy omrzí, a tak člověk čeká, kdy se objeví masožravá siréna. Ovšem kombinace herečky a pixelů působí žalostně! Kdyby ji navlékli do mundúru mořské panny, vypadala by dozajista lépe. Nejsmutnější je ale fakt, že v akci, tedy drsný útok a požírání oběti, si ji divák nevychutná. Inspirace Homérem zůstala trestuhodně nevyužita stejně, jako hostování herecké legendy F. Nera. Přitom jisté napětí se najde, kotva jako smrtící zbraň (připomínka háku z Tajemství loňského léta, které je i jednou z postav zmíněno) není špatná a smrt si nakonec kosu nabrousí. Proč ale dva mladí silní muži nezvládli jednoho dědka je mi záhadou (ano, měli to ve scénáři). A také mě mrzí nedostatek podmořských záběrů, které se nabízely. Nepovažuji to za úplnou ztrátu, ale čekal jsem poněkud více. Mnohem více se mi líbila Bytost z hlubin (2001). ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Lokality pěkné, ocasatá mrcha vypadá taky celkem obstojně, jinak je ale "Mamula" ochotnický nízkorozpočťák, co se v poslední třetině začne brát až nezdravě vážně a přemění se ve filosofující cosi. Franco Nero ale potěšil.;-) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to bylo nakonec fakt, tak debilně televizní (edit 27.8. 2022 - Prima Max), protože začátek (kozy, kozy, kozy) vypadal velice slibně - do poloviny. Plusy - neokoukané, pěkné prostředí, kurevsky šukézní Natalie Burn, celkem sympatické postavy, mořská panna. Mínusy - pouze jediná Gore scéna (useknutí hlavy ve vaně), od poloviny se začnou chovat všechny postavy katastrofálně, záběry z dronu v horším rozlišení, finále zabito až moc televizní atmosférou. Na jedno zhlédnutí, dejme tomu, srbských Hororů je sotva 10, slabší trojka. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi to jako remake nějakého španělského nebo hammerovského hororu ze 70. let. Delší rozjezd s lehkým erotickým podtónem, pak po odplutí na ostrov přechází film opravdu do hororu. Některé scény jsou napínavé, ale jsou více postavené na dodavateli pokrmu pro sirénu než na siréně samotné. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Člověk je zvědavý na srbský horor, chce si procvičit srbštinu a ono se tam mluví anglicky - ať žije globalizace! Ale i bez toho je to špatné, zajímavější a vtipnější je paradoxně typická úvodní "přípravná" čtyřicetiminutovka s přesaturovanými barvami černohorského pobřeží, stupidními dialogy a postavami ála "chodící klišé". Zbytek je sterilní nuda, hysterické pobíhání ve tmě, snímané nepříjemně vedenou digitální kamerou, zajme pouze kotva jako opakovaně používaná vražedná zbraň. Co tam dělal Franco Nero jsem nepochopil, vždyť jeho gáže musela spolknout polovinu rozpočtu, navíc postava otrhaného vandráka s několika štěky ve stylu "nechoďte tam, jinak se vám může něco stát" mi pro něj připadá poněkud nedůstojná...možná se nechal uplatit po natáčení pokračující all inclusive dovolenou v Černé Hoře. Půl hvězdy navíc za to, že základ zápletky o tvrdém koncentráku na ostrově Mamula je překvapivě pravdivý - o událostech na tomto ostrově během války byl v roce 1959 dokonce natočený film s jugoslávskými hvězdami Vusijičem a Tadičem v hlavních rolích. http://www.csfd.cz/film/186709-pevnost-mamula/ (zlověstný dodatek - černohorský režisér tohoto filmu, Velimir Stojanovič, náhle zemřel měsíc po premiéře filmu.) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Trošku to okořenit a hned by to bylo lepší trošku zdlouhavý začátek ale pak už se to i dalo skousnout bylo to zajímavý s příjemnou hudbou a i celkem zajímavými herci celkem změna. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem záhy bylo jasné, že o hercích to příliš nebude a vzápětí dali filmaři najevo, že by divák neměl počítat ani s atmosférou či napětím. A tak se čekalo na mořskou pannu. Přes hodinu si ta mrcha dávala na čas, než se ukázala a když to pak přišlo........no nemůžu říct, že bych byl prvním pohledem zklamán, ale jakmile začala Ariel mutovat, to už se nedalo. V tu chvíli dostoupilo vrcholu i neskutečně debilní chování postav, což byla společně s naprostou absencí talentu všech přítomných vražedná kombinace a všechno vyšperkoval závěrečný souboj. Bytost z hlubin tak hororovým mořským pannám a sirénám vládne i nadále. 10% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film nemá vkus,nemá ani zmysel a vobec nemá logiku.Herci sú totálne zlí,spracovanie neskonalo dementné.Destinácia krásna a exteriéry sú vzrušujúco strašidelné.Ale to nič nemení na fakte,že film je o primitívoch a o jednom starom usadlíkovi a až potom je to aj o mäsožravej zlatej rybke.Film je sprostý na začiatku,v strede aj na konci.Triky boli ojojój veľmi zaostalé.Tak toto nevyšlo. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kde se v takovém filmu bere Franco Nero? No, i jiné legendy si někdy neodpustí úlet. Film má každopádně světlejší chvilky, ale jinak je to šmíra. Natahovaný děj, halda hluchých míst, kdy všichni jen tak koukají. A navíc už je zábavné jak Boban a spol. utíkají před více než 70ti letým námořníkem. Ale nymfu a vůbec holky mají jihoslované pěkné. ()

Reklama

Reklama